donderdag 23 oktober 2008

DivX in Samsung tv's


Samsung gaat volgend jaar LCD schermen op de markt brengen die het DivX formaat ondersteunen. De bestanden kunnen via een USB poort of Ethernet verbinding worden afgespeeld. Uiteraard bestaan er al wel DVD spelers die DivX kunnen weergeven. DivX begon aanvankelijk als een variant van Microsoft MPEG4-codec met als doel om HD films weer te geven via internet. 

1 opmerking:

Oscar zei

'DivX begon aanvankelijk als een variant van Microsoft MPEG4-codec met als doel om HD films weer te geven via internet.'

DivX begon niet als codec om High def content te kunnen encoderen, laat staan als een methode om high def content te kunnen transporteren (door de hogere compressie)

DivX is begonnen (en is daar ook bekend mee geworden) met het bieden van een goede encoder/decoder om bijvoorbeeld dvd's te comprimeren met een -relatief- goede kwaliteit. Zo kon een dvd van 4.5gb (mpeg2) naar 700MB terug gebracht worden, met een kwaliteitsverlies wat acceptabel was. Het terugbrengen van de bestandsgroote dmv mpeg2 codecs zou zeker niet acceptabele kwaliteit opleveren.

DivX is overigens nu wel bezig met een High def decoder: Project RĂ©moulade) zie voor meer info daarover: http://forum.doom9.org/showthread.php?t=141086

Dus om te stellen dat DivX begonnen is als encoder/decoder van High def content is wildly inaccurate