maandag 21 september 2009

Jeugdjournaal op iPhone

Na het NOS Journaal en NOS Teletekst is nu ook het NOS Jeugdjournaal te zien op de iPod Touch en de iPhone. De NOS heeft hiervoor een simpele applicatie gelanceerd. Deze is gratis te downloaden uit de iTunes App Store en te vinden onder de zoekterm ‘Jeugdjournaal’. Na het downloaden van de applicatie kun je telkens de laatste uitzending van het NOS Jeugdjournaal bekijken.
Natuurlijk hebben de meeste kinderen in de leeftijdsgroep 9 tot en met 12 jaar geen iPod Touch of iPhone. Maar steeds meer ouders beschikken over zo’n apparaat. Vanuit de gedachte dat kinderen steeds vaker gebruik maken van spelcomputers, MP3 spelers of telefoons van hun vader of moeder, ontwikkelde de NOS een Jeugdjournaal-applicatie voor deze toestellen. Daarmee kunnen kinderen nu op ieder gewenst moment het NOS Jeugdjournaal kijken. Voortaan kunnen zij dus ook op de achterbank van de auto, langs het sportveld of op de camping het laatste NOS Jeugdjournaal terug zien. Het is ook mogelijk om via de applicatie te reageren op de ‘Stelling van de dag’. Na afloop krijg je direct de tussenstand van de stelling te zien.
Het lanceren van deze nieuwe applicatie past in het streven van de NOS om haar programma’s via zoveel mogelijk verschillende platforms aan te bieden. Het NOS Jeugdjournaal was natuurlijk al te zien via televisie en internet en te downloaden als Vodcast. Daar komt dus nu de iPhone- en iPod Touch-applicatie bij. Kijk op www.nos.nl/mobiel voor meer informatie over de mobiele services van de NOS.

Geen opmerkingen: