maandag 16 november 2009

Totale controle over alle computers via tv


Het nieuwe Nederlandse elektronicabedrijf Dutchtronics heeft de PConTV gelanceerd. Een consumentenproduct dat het voor het eerst mogelijk maakt om alle computers in huis over te nemen via de TV en volledig integreert in de televisie. De ongelimiteerde mogelijkheid om via de TV op internet te surfen vergroot de toegankelijkheid om films op internet te bekijken. Anders dan de bekende mediastreamers zijn niet alleen de mediabestanden naar de tv te halen, maar zijn alle computers in huis volledig toegankelijk via de televisie. Consumenten kunnen op deze manier hun eigen mediagebruik voor honderd procent zelf bepalen. Gemiste televisie-uitzendingen, vervolguitzendingen en internetfilms kunnen op ieder gewenst moment worden bekeken. Zo is er nooit meer 'niets op de TV'.
Alle applicaties van de computer worden naar de tv gehaald. Daarbij beperkt de PConTV zich niet tot het maken van een verbinding met één computer, maar verbindt hij alle computers in huis met de tv. Het eeuwige gestoei met snoertjes en de laptop is hiermee voorbij. De PConTV van Dutchtronics speelt vooral in op de behoefte aan eenvoud, bedieningsgemak en hoge kwaliteit (full HD 1.080p). Iedereen die een PC kan bedienen kan ook met de PConTV overweg. Een draadloos toetsenbord of afstandsbediening is voldoende om de computers via de TV te bedienen.
Uitzending gemist, YouTube, foto's en video's zijn in hoge kwaliteit en met groot gemak via de TV te bekijken. Ondanks de beperking om via een PC op te moeten zoeken, kijken Nederlanders op jaarbasis nu al ruim 400 miljoen streams. Door gemiste en vervolguitzendingen van programma's op TV terug te kunnen zien, zal het aantal naar verwachting explosief groeien. De tijd om met de laptop op schoot naar online filmpjes te kijken behoort met dit product tot het verleden.

Geen opmerkingen: