zondag 21 februari 2010

Ultracompacte Samsung camcorders

Samsung breidt haar lijn ultracompacte camcorders uit met de HMX-U20 en de HMX-U15. De twee modellen, die voortbouwen op het succes van de HMX-U10, bieden volgens Samsung volop nieuwe mogelijkheden. Zo maakt de ingebouwde USB-aansluiting het makkelijker dan ooit om niet alleen full HD-beelden op te nemen, maar ook te delen met anderen. Met de HMX-U20 heb je zelfs 3x optische zoom in handen, waardoor je bijzondere momenten nóg creatiever vast kunt leggen.
De Samsung HMX-U20 en de HMX-U15 zijn compleet uitgeruste camcorders met een 1/2.3 inch CMOS sensor die ervoor zorgt dat je full HD video’s kunt opnemen (1920 x 1080; 30p / H.246). De HMX-U20 maakt 10 megapixel foto’s, terwijl de HMX-U15 voor 14 megapixel foto’s zorgt.
De diverse extra’s op de HMX-U20 en de HMX-U15 maken het gebruik van de camcorders prettig. Zo helpt de Hyper Digital Image Stabilization om haarscherpe video-opnamen te maken. Met ‘time lapse recording’ kun je de camcorder programmeren om met een interval van één, vijf, tien of dertig seconden een beeld op te nemen. Dat is ideaal voor het maken van filmpjes van een langer durende gebeurtenis, zoals voorbijdrijvende wolken op een zonnige dag of een bloem die langzaam opengaat. De Samsung HMX-U20 is vanaf maart in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 199 euro inclusief BTW. De HMX-U15 kost 179 euro.

Geen opmerkingen: