dinsdag 18 december 2012

Aantal tabletgebruikers stijgt tot 4,3 miljoen

De mediaconsumptie op de smartphone en de tablet stijgt steeds verder. Het aantal mensen dat via een tablet een dagblad of tijdschrift leest of naar de radio luistert, is minstens verdubbeld. Het aantal dagbladlezers op de tablet steeg het afgelopen jaar van 9 naar 21 procent. Dit blijkt uit de resultaten van het onderzoek 'GfK Trends in Digitale Media' van Intomart GfK
De televisie is al lang niet meer het enige apparaat waarop mensen naar programma's kijken. Dertig procent kijkt wel eens via de computer, 34 procent gebruikt de laptop en 16 procent kijkt inmiddels wel eens via de tablet (live of uitgesteld).
Het aantal tabletgebruikers is trouwens gestegen tot 4,3 miljoen Nederlanders. In 2012 kwamen er in totaal 2,5 miljoen gebruikers bij. Dit betekent dat inmiddels 34 procent van alle personen (van 13 jaar en ouder) die toegang tot internet hebben, een tablet tot hun beschikking heeft. In december 2011 was dit nog maar 14% en waren 1,7 miljoen personen in het bezit van een tablet. Het totaal aantal tabletbezitters eind 2012 zal nog hoger uitvallen omdat meer dan een half miljoen mensen aangeeft met de feestdagen een tablet cadeau te willen doen.
De meeste tabletgebruikers hebben nog steeds een iPad van Apple (60 procent), maar het totale aandeel van de iPad loopt verder terug. Samsung wint terrein en groeit met negen procent.

Geen opmerkingen: