donderdag 19 juni 2014

Panasonic lanceert hybride DSLM foto- en videocamera

Panasonic lanceert de DMC-GH4, een hybride DSLM foto- en videocamera. De camera is de opvolger van de DMC-GH3. De 16,05-megapixel Digital Live MOS Sensor onderdrukt het vervormen van beelden, ook wel rolling shutter-effect genoemd, zelfs wanneer de elektronische sluiter wordt gebruikt of bewegende beelden worden vastgelegd.

De beeldprocessor Venus Engine heeft ook aanpassingen ondergaan en levert nu nog betere resultaten door de nieuwe quad-core CPU. De ultrasnelle signaalverwerking maakt zeer mooie video-opnames mogelijk, zoals Ultra HD. Door de integratie van superieure ruisonderdrukkingssystemen, zijn met de
DMC-GH4 opnames mogelijk van ISO 100 tot ISO 25600. De gevoeligheid, kleurovergangen, resolutie en kleurweergave zijn ingrijpend verbeterd voor een nog betere beeldkwaliteit. Ook de burst-opnamemodus is verbeterd en biedt nu een snelheid van 12 fps.

De nieuwe DMC-GH4 overbrugt het verschil tussen videocamera's voor de consumentenmarkt en die voor de professionele markt. Een van de belangrijkste verbeteringen is de mogelijkheid om onbeperkt Ultra HD video-opnames te maken. De DMC-GH4 kan ook Full HD video's vastleggen met een bitrate van 200 Mbps (ALL-Intra) of 100 Mbps (IPB), Gebruikers kunnen kiezen uit MOV, MP4 (LPCM), AVCHD Progressive en AVCHD bij verschillende framesnelheden.. Tijdens het vastleggen van video-opnames kan men met de DMC-GH4 ook realtime beelden overzetten naar een extern beeldscherm via een optionele micro HDMI-kabel. Voor uniekere videobeelden biedt de DMC-GH4 de optie om VFR (Variable Frame Rate) of Time Lapse/Stop Motion Animation toe te passen, zonder dat nabewerking nodig is. Daarnaast is de camera voorzien van een aantal praktische functies die nodig zijn voor het maken van professionele video-opnames.

Geen opmerkingen: