maandag 29 september 2014

Kleinste camera met verwisselbare lens en Live Viewfinder

Panasonic onthult de LUMIX DMC-GM5, het nieuwste lid van het baanbrekende assortiment LUMIX G DSLM-camera's. Deze nieuwkomer in de GM serie biedt een uitstekende beeldkwaliteit en een groot aantal creatieve functies in een body die gestroomlijnder en stijlvoller is dan die van elke andere systeemcamera. Daarnaast beschikt hij over een hoogwaardige Live Viewfinder (LVF) voor meer controle en een grotere nauwkeurigheid.

De LUMIX GM5 beschikt over een grote 16-megapixel Digital Live MOS-sensor waarmee een nog hogere resolutie en gevoeligheid haalbaar zijn dan bij eerdere modellen. De Venus Engine is uitgerust met een geavanceerd ruisonderdrukkingssysteem. Beelden zijn hierdoor helderder en vloeiender, vooral wanneer ze zijn vastgelegd in een donkere omgeving. Daarnaast zijn door toepassing van het nieuwe Detail Reproduction Filter Process de maximale resolutie en het contrast van het midden tot hoge bereik verbeterd. Beelden zijn hierdoor nog helderder, zelfs in situaties met zeer veel licht.

De geavanceerde Intelligent D-range Control biedt een groter dynamisch bereik en behoudt het vloeiende kleurverloop dankzij de uiterst nauwkeurige signaalverwerking. Met de LUMIX GM5 wordt elk deel van een beeld – van licht tot donker – correct weergegeven.

Daarnaast heeft de vooruitgang in imagingtechnologie ertoe geleid dat de LUMIX GM5 prachtige, vloeiende Full HD videobeelden vastlegt bij 1920 x 1080 50p in AVCHD Progressive en MP4 met stereogeluid. Door toepassing van Dolby Digital wordt geluid in hoge kwaliteit opgenomen en de Wind Cut-functie gaat het geluid van de wind op de achtergrond grotendeels tegen.

Geen opmerkingen: