maandag 19 januari 2015

Nieuwe Full HD camcorders van Panasonic

Panasonic heeft drie nieuwe modellen toegevoegd aan zijn Europese assortiment Full HD camcorders: de HC-W570, de HC-V270 en de HC-V160. Alle drie de apparaten bieden de zoomcapaciteit die normaal gesproken alleen te vinden is in videocamera's uit het topsegment.

Alle drie de modellen zijn uitgerust met een van achteren verlichte sensor (BSI) van 2,2 megapixel, die al die speciale momenten vastlegt in verbluffende Full HD beeldkwaliteit. Met de 28-mm groothoeklens (32,3 mm voor V160) wordt een groter beeld vastgelegd, voor opnamen van bioscoopkwaliteit.

De HC-W570 en HC-V270 beschikken over 50x optische zoom en 90x Intelligent Zoom om het onderwerp dichterbij te halen. Ook gebruikers van de  HC-V160 hoeven dankzij de 38x optische zoom en 77x Intelligent Zoom niets te missen. De Level Shot-functie van de HC-W570 en de HC-V270 detecteert kantelingen en corrigeert het beeld automatisch. De functie heeft drie instellingen (OFF, Normal en Strong), voor alle opnameomstandigheden.

Vergelijkbaar is de optische beeldstabilisatie HYBRID O.I.S.+ met vijf assen, die het effect van trillingen van de hand tegengaat. Dat is vooral nuttig bij het maken van opnamen op het hoogste zoomniveau. Gebruikers kunnen er gerust op zijn dat vage beelden bij die unieke herinneringen verleden tijd zijn.

De HC-W570 heeft een draaibare tweede camera aan de zijkant van het LCD-scherm, om tegelijkertijd opnamen te maken vanuit verschillende hoeken. Door twee scènes tegelijk te filmen, kan bijvoorbeeld worden vastgelegd hoe de filmmaker reageert op wat er vóór de camera gebeurt. Ook kunnen er tegelijkertijd tele-opnamen en opnamen met hoge zoom worden gemaakt van hetzelfde onderwerp. Deze innovatieve functie geeft de filmer niet alleen meer creatieve vrijheid en plezier tijdens het maken van opnamen, vanaf nu kan iedereen die familiefilms maakt daar zelf ook deel van uitmaken.

Geen opmerkingen: