donderdag 19 februari 2015

Sterke stijging verkoop systeemcamera’s

De fotobranche laat ook het laatste kwartaal van 2014 weer een dalende omzet zien, zelfs 5,7 procent lager ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet komt hiermee volgens GfK uit op 39 miljoen euro. Blijkbaar is een fotocamera niet per definitie een product wat men in de feestmaand december onder de kerstboom legt.

Er zijn wel duidelijke verschuivingen te zien. Daar waar compact camera's over 2014 een daling laat zien van 21,4  procent in afzet ten opzichte van 2013, kampen de camera’s met verwisselbare lenzen met een iets kleinere afname.

Binnen het segment met verwisselbare lenzen is de daling vooral toe te wijzen aan de spiegelreflex camera’s. De doorverkopen van systeemcamera’s doen het namelijk wel heel goed. In 2013 bleven de verkoopresultaten nog een beetje achter bij de gestelde verwachtingen, in 2014 zijn deze verkopen wel degelijk aangetrokken. De afzet van systeemcamera’s is met ruim 6 procent gegroeid. De omzet laat zelfs een groei zien van bijna 17 procent. Vooral modellen met 20 megapixels of meer laten met een verdubbeling in verkoopaandeel ten opzichte van vorig jaar een hele goede groei zien.

Geen opmerkingen: