woensdag 27 juli 2016

Fujifilm kondigt de Fujifilm X-T2 aan

Fujifilm lanceert in september de Fujifilm X-T2 – de ultieme spiegelloze digitale camera die door geavanceerde technologie de allerbeste beeldkwaliteit behaalt, bijzonder makkelijk te gebruiken is, en een opvallend retro design heeft dat doet denken aan traditionele analoge camera’s. De X-T2 leent zich daardoor uitstekend voor alle soorten fotografie, of het nu gaat om handzaamheid, zoals bij straatfotografie of reisfotografie, of om snelheid en precisie, zoals bij sport- of natuurfotografie.

De X-T2 combineert de door Fujifilm ontwikkelde sensor- en beeldprocessor technologie met een reeks FUJINON objectieven. De lichtgewicht body van de X-T2 is stof- en waterbestendig en werkt bij temperaturen tot -10°C. De autofocus en elektronische viewfinder zijn beiden substantieel verbeterd, waardoor de camera beter dan ooit in staat is een bewegend onderwerp vast te leggen bij moeilijke omstandigheden en is daardoor ook zeer geschikt voor sport- en natuurfotografie, een gebied wat voorheen als niet geschikt voor systeemcamera’s werd gezien.

De X-T2 ondersteunt als eerste X-Serie camera ook opname in 4K-video. De Filmsimulatie-modus, normaal gebruikt voor stilstaande foto’s, kan ook in de film modus toegepast worden om zo eenvoudig videobeelden in professionele kwaliteit vast te leggen.

Optioneel wordt een speciale powerbooster voor de X-T2 beschikbaar die de ergonomie van de grip in horizontale en verticale positie verbeterd en de prestaties en de gebruikstijd van de camera vergroot. Deze powerbooster verbeterd ook de gewichtsballans bij het gebruik van grotere tele objectieven.

De volledige lineup van 22 FUJINON objectieven beslaat een wijde reeks van focale lengtes, van ultragroothoek tot ultratelefoto. De compacte en lichtgewicht objectieven zijn optimaal ontworpen om te voldoen aan de uiteenlopende wensen van fotografen. Zo zijn ze speciaal ontworpen voor gebruik met  Fujifilm’s X-Trans APS-C-sensoren uit de X-Serie en beschikken ze over bijzondere functies waaronder een diafragmaring op het objectief, Hoogwaardige lenscoatings, extreme lichtsterkte, en krachtige beeldstabilistatie.

De X-T2 wordt het nieuwe vlagschip van de X-Serie, naast de Fujifilm X-Pro2, ’s werelds enige rangefinder-style camera met Hybride Multi Viewfinder, verschenen in maart van dit jaar. De twee modellen bieden elk ongeëvenaarde resultaten in hun eigen tak van fotografie: de X-T2 excelleert in portret-, natuur- en sportfotografie, terwijl de X-Pro2 ideaal is voor reisfotografie, straatfotografie en discrete documentairefotografie.

Geen opmerkingen: