dinsdag 30 augustus 2016

Canon lanceert EOS 5D Mark IV camera

De langverwachte Canon EOS 5D Mark IV camera maakt zijn haar debuut. Het is de nieuwste aanwinst binnen de EOS 5D-familie.

De camera is uitgerust met een 30,4 Megapixel CMOS-sensor, kent een grote belichtingsspeelruimte, haalt een opnamesnelheid van 7 frames per seconde (fps) en heeft een interne 4K-videoregistratie en ingebouwde Wifi en GPS. De EOS 5D Mark IV combineert snelheid en resolutie met 'superieure eigenschappen' voor opnamen in situaties met weinig licht.

De EOS 5D Mark IV is ook de eerste EOS-camera met de innovatieve Dual Pixel RAW-bestandsindeling en stelt fotografen tijdens post-productie in staat opnamen te optimaliseren door het aanpassen of corrigeren van het scherpstelpunt, het verschuiven van de voorgrondonscherpte of het verminderen van overstraling.

Met een ISO-bereik van 100 tot 32.000 – uitbreidbaar van 50 tot 102.400 – is bij elk licht te fotograferen. Het verbeterde algoritme voor ruisreductie verhoogt de opnamekwaliteit bij weinig omgevingslicht en is ideaal voor fotojournalisten die actuele situaties moeten vastleggen, ongeacht de belichtingscondities op dat moment.

Het grote netvormige en 61 punten tellende AF-systeem van de EOS 5D Mark IV maakt het volgen van gezichten en vastleggen van de kleur van snel bewegende onderwerpen eenvoudig. De 61 / 41 cross type AF-punten dekken een groter deel van de sensor en bieden de mogelijkheid om zelfs bij maanlicht met EV -3 in de zoekermodus of EV -4 in Live View-modus scherp te stellen. Voor een nog grotere precisie stelt de EOS 5D Mark IV de fotograaf in staat bij alle telelenzen extenders te gebruiken voor f/8 AF met alle 61 punten, inclusief 21 cross type punten.

Het hoge resolutie 3,2-inch LCD-scherm met volledige touchscreenbediening van alle menu’s is gecombineerd met een nieuwe AF ‘Area Selection’-knop voor snelle selectie van het AF-punt. Daarnaast beschikt de camera over een geavanceerde 150K RGB+IR-meetsensor met een speciale DIGIC 6-processor voor nauwkeurige belichtingen en een minutieus detecteren en volgen van onderwerpen.

Geen opmerkingen: