maandag 17 oktober 2016

Rollei breidt aanbod van statieven verder uit

Rollei introduceert twee nieuwe varianten van het best verkopende statief, de Rollei C5i en zijn grote broer Rollei C6i. Met de Rollei C5i Carbon en Rollei C6i Carbon brengt het bedrijf twee nieuwe driepootstatieven op de markt. Bovendien kunnen beide statieven in een paar simpele handelingen worden omgebouwd tot monopods. De nieuwe statieven zijn vervaardigd van hoogwaardige koolstofvezel, zodat ze ook kunnen worden ingezet onder zware omstandigheden in de landschaps- en natuurfotografie. De Rollei C5i Carbon en Rollei C6i Carbon zijn bovendien bestand tegen zand en zout water.

De panoramakogelkop die bij deze statieven wordt meegeleverd, kan 360 graden worden gedraaid, gekanteld, gebogen en vastgezet. Met behulp van de drie waterpassen kan het statief zowel horizontaal als verticaal worden afgesteld. Dankzij de hoge draagkracht van de C6i Carbon (tot twaalf kilo) en de C5i Carbon (tot acht kilo) zijn de statieven ook geschikt voor professionele video- en DSLR-camera’s. Beide modellen zijn voorzien van ingebouwde spikes om ook op onherbergzaam terrein stabiliteit te bieden. Dankzij de draaibare middenkolom zijn de statieven ook voor macrofotografen geschikt. Dit maakt spectaculaire opnamen in retrostelling mogelijk vanaf slechts 2,5 centimeter boven de grond. De statieven zijn bekleed met rubber. Het slipvaste schuimstof op de statiefpoten staat ook bij lage temperaturen garant voor een vaste grip. Ook zijn de statieven voorzien van een Arca Swiss compatibele snelwisselplaat met een schroefdraad van ¼ inch. Hiermee kunnen camera’s in een handomdraai worden bevestigd of gedemonteerd.

Beide statieven worden geleverd met panoramakogelkop, statiefhaak, inbussleutel, snelwisselplaten en draagtas. De statieven zijn vanaf medio november in de winkel en via internet verkrijgbaar. De prijs voor de C6i Carbon bedraagt 299 euro en die voor de C5i Carbon 259 euro.

Geen opmerkingen: