woensdag 26 november 2014

Canon introduceert de EOS C100 Mark II

Canon breidt haar Cinema EOS System uit met de nieuwe EOS C100 Mark II, een professionele videocamera met grote sensor voor kleine crews. De EOS C100 Mark II bouwt voort op het succes van de gerenommeerde EOS C100 en biedt een volledig nieuw pakket aan mogelijkheden. Een verbeterde beeldkwaliteit en meer creatieve flexibiliteit worden gecombineerd met een eenvoudiger bediening en de mogelijkheid opnamen wireless te delen.

Uitgerust met technologie die ook wordt aangetroffen in het Canon-vlaggenschip EOS C500, beschikt de EOS C100 Mark II over een krachtige imaging engine en levert de camera volgens Canon superieure prestaties. Een Canon Super 35mm 8,3 Megapixel CMOS-sensor zorgt samen met de DIGIC DV 4 processor voor de rijke kleurbeleving en het grote dynamisch bereik die kenmerkend zijn voor de Cinema EOS camera’s, terwijl een nieuw, uitgebreid ISO-bereik van 320 tot 102.400 perfecte opnameprestaties garandeert, zelfs in situaties met uitzonderlijk weinig licht. De camera heeft daarnaast ook een nieuw systeem voor beeldverwerking dat door vermindering van moirĂ© en aliasing de prestaties nog verder verhoogt. Dit resulteert in beelden die scherper en helderder zijn.

De EOS C100 Mark II is standaard uitgevoerd met Canon’s innovatieve Dual Pixel CMOS AF-technologie om gemakkelijk en snel scherp te stellen en eenvoudig om te schakelen bij meerdere onderwerpen in een shot.  Canon’s Face Detection AF-technologie wordt eveneens ondersteund en biedt aanvullende creatieve controle door het automatisch detecteren en haarscherp volgen van gezichten.¹

De EOS C100 Mark II heeft twee opnameformats om aan te sluiten bij de behoeften van verschillende producties. Dual Format-registratie stelt gebruikers in staat gelijktijdig Full HD-beeldmateriaal vast te leggen in zowel MP4 (maximaal 35 Mbps) als AVCHD (maximaal 28Mbps) varianten en dat met frame rates tot 60P. Voor maximale flexibiliteit bij workflows en voor eenvoudig delen van opnamen, beschikken gebruikers ook over de optie om HD en SD-beeldmateriaal vast te leggen op afzonderlijke SD-geheugenkaarten. Deze opties vergroten de wereld aan creatieve mogelijkheden die de EOS C100 Mark II biedt en maken het mogelijk actiemomenten in fast en slow motion vast te leggen. 

Geen opmerkingen: