maandag 30 september 2019

Alternatief voor grootformaat tv-scherm

Televisies worden steeds groter en toch geven sommigen de voorkeur aan een projector. De Epson EH-LS500B- en EH-LS500W zijn de laatste toevoeging aan de portfolio van laserprojectoren met ultrakorte projectieafstand.

Je kunt eenvoudig programma's, films en series streamen via bijvoorbeeld een Amazon Fire TV- of Roku Streaming-stick aan te sluiten en op te bergen in het verborgen compartiment aan de voorzijde. Daarnaast kunnen gebruikers content bekijken via dvd-spelers, set-topboxen of gameconsoles door gebruik te maken van een van de drie HDMI-poorten op de projector. Twee ingebouwde 10 W-luidsprekers en een HDMI ARC-aansluiting voor integratie met uw AV-configuratie worden ook meegeleverd.

De kleuren van Epson-projectoren zijn volgens Epson tot drie keer helderder dan die van DLP-projectoren van andere fabrikanten.

Met de hoge helderheid van 4000 lumen zijn deze duurzame laserprojectoren ook geschikt voor grote sportevenementen of bioscoopfilms. De projectoren bieden bovendien scherpe contrasten en diepe zwarttinten, dankzij een contrastverhouding van 2.500.000:1.

De EH-LS500W/B is verkrijgbaar vanaf oktober 2019 voor een prijs van 3049 euro.

The Kardashians komen naar Videoland

De populaire realityserie ‘Keeping Up With The Kardashians’ komt naar Videoland. Vanaf komende maandag, 30 september, zijn de volledige seizoenen 15 én 16 te streamen. De serie volgt al twaalf jaar lang een van de meest spraakmakende families van Hollywood in hun zoektocht naar roem, fortuin en geluk. Huwelijken en scheidingen, het bouwen van media- en stijlimperiums, zwangerschappen en geboortes: niets ontgaat de continue draaiende camera’s.

Het seizoen start met een grote vete tussen Kourtney, Kim en Khloé over de jaarlijkse familiekerstkaart. Tristan Thompson, de vriend van Khloe, zorgt voor een groot schandaal als aan het licht komt dat hij zijn zwangere vriendin bedriegt. Ondertussen voelt Scott, de ex-vriend van Kourtney, zich schuldig over zijn nieuwe relatie. Kim doet Kendall een belofte waaraan ze zich niet kan houden en duikt in de morbide wereld van.. mortuariums..

Kim's loyaliteit aan haar man Kanye, die voor het eerst een grote bijdrage in de serie heeft, zorgt voor conflicten tijdens een trip naar Chicago. Kourtney is gebroken na haar break-up, waarna haar zussen besluiten een meidenreis naar Palm Springs te organiseren. Kim en Kanye brengen een bezoek aan Saturday Night Live. Ondertussen duiken er geruchten op over Tristan en een mogelijke affaire met de beste vriendin van Kylie.

vrijdag 27 september 2019

IFA: Epson lanceert EH-TW7000 en EH-TW7100 4K PRO-UHD projectoren

Epson lanceerde een dezer dagen twee thuisbioscoopprojectoren (EH-TW7000 en EH-TW7100) op IFA 2019, speciaal voor de weergave van 4K-content. Dat kan met behulp van een Blu-ray speler, settopbox, gameconsole of streamingapparaat.

De EH-TW7000 en EH-TW7100 projecteren een beeld tot 500 inch en bieden daarmee volgens Epson de 'ware bioscoopervaring'.

De EH-TW7100 beschikt over twee ingebouwde 10W-luidsprekers. De projector is via Bluetooth ook eenvoudig te gebruiken in combinatie met soundbars en externe luidsprekers.

De EH-TW7000 en EH-TW7100 zijn verkrijgbaar vanaf oktober 2019. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Definitive Technology lanceert Studio Slim soundbar met Chromecast

Definitive Technology, een merk van Sound United, lanceert de Studio Slim soundbar. De langwerpige speaker komt met een draadloze subwoofer voor een 3.1-kanaals weergave. Dankzij HDMI ARC ondersteuning sluit je de soundbar eenvoudig aan op de televisie.

Verder is de soundbar voorzien van Chromecast waardoor je audio van verschillende bronnen en diensten kunt streamen. me uitgeruste luidspreker, mobiel apparaat of thuisnetwerk.

De Studio Slim-soundbar van Definitive Technology is vanaf medio oktober verkrijgbaar voor een prijs van 1199 euro.

donderdag 26 september 2019

Eerste soundbar van Roku

Het Amerikaanse Roku heeft zijn eerste soundbar gepresenteerd. Die heeft dezelfde chipset als de Roku Ultra. Optioneel is ook een subwoofer te koop. De soundbar is eenvoudig te verbinden met de tv via het HDMI kabel.

Roku, bekend van diverse dongels en mediaspelers, had al eerder Smart Speakers op de markt gebracht.

De 32 inch Dolby soundbar zal later dit jaar te koop zijn voor 180 dollar.

NLZiet verhoogt de resolutie en framerate

Televisiedienst NLZiet verhoogt de resolutie, framerate en bitrate van de live- en replaystreams van de twaalf belangrijkste Nederlandse zenders. De resolutie gaat naar 1080p, waarbij de framerate naar 50fps gaat en de bitrate naar 7,5Mbit/s wordt verhoogd. Dat vertelt IT-directeur Sander Kouwenhoven aan Tweakers.

De verbeteringen gelden niet voor video-on-demandcontent die rechtstreeks van bijvoorbeeld de NPO, Talpa of RTL afkomstig is.

Gebruikers moeten in de NLZiet-app wel eerst de streamkwaliteit aanpassen. Zodra deze op 'hoog' wordt gezet, zijn bij de twaalf hoofdkanalen de genoemde streams in de hogere kwaliteit te bekijken. Dat geldt voor NPO 1, NPO 2, NPO 3, RTL 4, RTL 5, SBS6, RTL 7, Veronica/Disney XD, Net5, RTL 8, RTL Z en SBS9.

woensdag 25 september 2019

Apple Arcade op Apple TV gestart voor betatesters

Het gamingplatform Apple Arcade is nu beschikbaar voor de eerste betatesters op Apple TV. Daarvoor is wel de laatste beta van tvOS 13 vereist.

Met Apple Arcade kun je tientallen games voor een vast bedrag per maand onbeperkt spelen. Apple Arcade kost 4,99 euro per maand. Games waaruit je kunt kiezen zijn Sonic Racing, Rayman, Frogger en Shantae.

Niet alle games van Apple Arcade direct op de Apple TV speelbaar. Games die je op de Apple TV kan spelen zijn onder andere De betoverende Werelden!, Big Time Sports, Oceanhorn 2, Assemble with Care, Hot Lava en Sayonara Wild Hearts.

De Apple TV-versie van Apple Arcade heeft zijn geheel eigen app, in plaats van een plek in de tvOS App Store.

Filmmakermodus in 2020 op oled-tv's Panasonic

Panasonic gaat de onlangs aangekondigde filmmakermodus volgend jaar integreren in zijn oled-tv's. De filmmakermodus is onder meer in te schakelen door middel van een knop op de afstandsbediening.

De filmmakermodus is het resultaat van een samenwerking tussen de UHD Alliance en een aantal Hollywood-regisseurs, onder wie Martin Scorsese en Christopher Nolan.

Televisiebeeldinterpolatiealgoritmes, die op nogal wat consumententelevisies beschikbaar zijn, zijn de regisseurs een doorn in het oog; zij willen consumenten films voorschotelen waarbij de weergave zoveel mogelijk het origineel benadert.

De fabrikant Vizio gaat de filmmakermodus ook doorvoeren in tv's die de fabrikant volgend jaar op de markt brengt; LG heeft eveneens plannen om de modus toe toe voegen.

dinsdag 24 september 2019

Sharp kondigt nieuwe 2.1- en 5.1.2-kanaals soundbars aan

Sharp kondigde onlangs tijdens IFA 2019 twee nieuwe soundbars aan, waaronder een gericht op mensen die hun oude tv nieuw leven in willen blazen.

Het eerste model is de 2.1-kanaals HT-SBW310 Smart Soundbar, waarmee slimme functionaliteit aan je oude televisie toegevoegd kan worden. Onder meer wordt Amazon Alexa ondersteund en er is een DVB-T2 tuner ingebouwd.

De 5.1.2-kanaals HT-SBW800 is een soundbar waarmee een hoge audiokwaliteit en ondersteuning voor Dolby Atmos naar de huiskamer gebracht worden. De speaker heeft draadloze subwoofer en moet dankzij drivers aan de zijkanten en bovenzijde (naar het plafond gericht) een 3D-audiobeleving bieden.

De Smart-Soundbar HT-SBW310 moet begin 2020 op de markt verschijnen voor 399 euro. De HT-SBW800 met Dolby Atmos is reeds beschikbaar voor een prijs van 559 euro.

Naar deze tvOS 13-functies kun je uitkijken

De kans is groot dat je als Apple-gebruiker erg uitkijkt naar iOS 13 of iPadOS 13, maar ook de Apple TV kan rekenen op een aantal handige nieuwe functies dankzij tvOS 13. Zo voegt Apple twee langverwachte nieuwe functies toe en komt er een geheel nieuwe vormgeving voor het beginscherm. Alle icoontjes hebben andere afgeronde hoeken, waardoor alles er een stuk vriendelijker uit ziet. De bovenste rij icoontjes vind je in een nieuw ontworpen balk. De grote coverafbeelding van een geselecteerde app uit deze rij, wordt bovendien over het gehele scherm weergegeven. Dit geeft een veel grootser gevoel dan alleen een weergave op de bovenste helft van het scherm.

maandag 23 september 2019

Onkyo kondigt 11.2-kanaals TX-RZ3400 av-receiver aan

Onkyo kondigt zijn vlaggenschip av-receiver voor 2019-2020 aan. De Japanse fabrikant komt met de TX-RZ3400, een 11.2-kanaals av-receiver die volgestopt is met de nieuwste functies. De receiver is met name ingericht voor een optimale 3D thuisbioscoopbeleving.

De TX-RZ3400 beschikt over 11 versterkte kanalen met een vermogen van 260 Watt per kanaal, waarmee Dolby Atmos en DTS:X 7.2.4-opstellingen eenvoudig te creëren zijn. Ook worden Dolby Surround en DTS Neural:X upmixers, plus Dolby Atmos Height Virtualizer ondersteund.

De receiver is voorzien van zeven HDMI inputs en drie HDMI outputs, allen voorzien van HDCP 2.3 en ondersteuning voor 4K/60p en HDR. De HDMI Main output heeft daarnaast ondersteuning voor HDMI eARC. De TX-RZ3400 draagt het IMAX Enhanced certificaat en ook THX Certified Ultra, beiden in het leven geroepen voor een zo optimaal mogelijke audio-ervaring.

De Onkyo TX-RZ3400 wordt in november op de markt verwacht, in een zwarte en zilveren variant. Op dit moment is alleen de Britse prijs bekend: 2.499 pond.

Nikkon lanceert groothoekobjectief

Nikon breidt zijn assortiment f/1.8-vast-brandpunt-objectieven voor systeemcamera's uit met de NIKKOR Z 24mm f/1.8 S.

Het vast-brandpunt-objectief van 24 mm stelt snel scherp en produceert volgens de fabrikant een prachtige scherpte van rand tot rand, zelfs bij gebruik van het grootste diafragma van f/1.8. Met een kortste scherpstelafstand van slechts 0,25 m hebben gebruikers zeer veel controle over het beeld, van close-up tot oneindig. De bokeh 'ziet er prachtig zacht en natuurlijk uit' en de lichtvlekken die vaak voorkomen bij groothoekobjectieven worden tegengegaan, zelfs in situaties met tegenlicht.

De full-frame NIKKOR Z 24mm f/1.8 S is ook zeer geschikt voor video-opnamen. Filmmakers kunnen video opnemen met een prachtige kleine scherptediepte. Dankzij het uitgebalanceerde perspectief is het objectief net zo geschikt voor het filmen van volledige scènes als voor interviews in een krappe ruimte.

vrijdag 20 september 2019

Telenet brengt Apple TV-app uit voor Yugo-abonnement

Kabelaar Telenet heeft een Apple TV-versie van zijn Yugo-app uitgebracht. Via de app kunnen Yugo-klanten op hun televisietoestel naar programma’s kijken in plaats van op de smartphone of tablet.

De Yugo-app bestond al voor iOS en Android. Om de ongeveer twintig tv-programma’s uit de bundel op een groot scherm te bekijken, moest  vanuit de mobiele app naar een Apple TV of Google Chromecast worden gestreamd.

Via de app kan onder meer worden gekeken naar de Belgische kanalen Eén, Canvas en VTM, en de internationale zenders Comedy Central, Nickelodeon, Nick Jr, Viceland, Fox en National Geographic. In de app zit ook het Play-pakket, waarmee HBO-series te bekijken zijn.

Het Yugo-abonnement omvat ook een vaste internetaansluiting van 200Mbit/s zonder datalimiet.

Waar blijft Formule 1 in 4K Ultra HD bij Ziggo?

Mediabox Next gaat bij Ziggo als zoete broodje over de toonbank. Inmiddels hebben ruim tweehonderdduizend klanten van het kabelbedrijf deze 4K Ultra HD Mediabox in de huiskamer en steeds meer gevallen ook in de slaapkamer in gebruik. De vraag komt dan ook naar voren wanneer Ziggo begint met het uitzenden van sport in 4K Ultra HD via de eigen sportzender. Hierbij wordt vooral met de vinger naar de Formule 1 gewezen. De beelden zijn namelijk voor rechtenhouders – zoals Ziggo Sport is – in 4K Ultra HD beschikbaar.

JBL start nieuwe soundbar serie

JBL lanceert een nieuwe Soundbar serie.  Voor de ultieme filmfan biedt het bedrijf de JBL Bar 5.1 Surround een panoramische surround-sound ervaring met één bar en een 10 inch draadloze subwoofer. De speciale configuratie van vijf full range drivers en twee tweeters met zijwaartse plaatsing zorgt voor een ruimtevullende ervaring volgens de fabrikant.

Met de JBL Bar 2.1 Deep Bass draait het allemaal om het basgeluid. Bar 2.1 Deep Bass produceert 300W aan krachtig geluid en heeft een gestroomlijnd ontwerp waarmee je ook via Bluetooth muziek kunt streamen vanaf je telefoon of tablet.

De compacte JBL Bar 2.0 All-In-One is een alles-in-één soundbar met ingebouwde baspoort, die bovendien super eenvoudig is te installeren. Ideaal voor mensen die het geluid van een tv in de slaapkamer of woonkamer een boost willen geven.

donderdag 19 september 2019

NPO Start-app werkt tijdelijk niet met Chromecast

Het streamen van uitzendingen naar de Chromecast via de NPO Start-app werkt niet na de laatste update van die app. Dat meldt de NPO zelf.

De app kan wel verbinding maken met de Chromecast, waarna het logo van de NPO op het beeldscherm verschijnt. De gekozen uitzending kan echter niet worden gestart.

Eerder dit jaar konden gebruikers tijdelijk ook al geen uitzendingen streamen via de app nadat Google een update voor de Chromecast had uitgebracht.

Facebook lanceert tv camera


Facebook levert vanaf november een camera om aan reguliere televisietoestellen te koppelen. Met de Portal TV kun je onder meer videogesprekken via Messenger en WhatsApp voeren.

Het apparaat ondersteunt ook een aantal streamingdiensten, waaronder Amazon Prime Video.

De Portal TV kost 150 dollar.

Facebook leverde al een zelfstandig Portal scherm en daarvan verschijnt een nieuwe versie. De nieuwe Portal en Portal Mini kosten respectievelijk 180 en 130 dollar en zijn daarmee goedkoper dan de eerste generatie.

In de Benelux zijn de apparaten voorlopig niet te koop. Naast de VS en Canada zijn ze ook te vinden in Australië, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Spanje.

Honderden servers voor illegale betaal-tv platgelegd

Meer dan tweehonderd illegale servers voor betaal-tv zijn woensdag offline gehaald in verschillende Europese landen, waaronder Nederland. Ze werden gebruikt betaalde streamingsdiensten aan te bieden voor een veel lager bedrag dan legale aanbieders zoals Netflix.

Het zou met name gaan om voetbalzenders.

Het onderzoek is gestart door de Italiaanse politie, maar Eurojust coördineerde de actie. De organisatie heeft 22 verdachten in het vizier, maar er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Wel zijn 150 PayPal-accounts geblokkeerd.

De Italiaanse politie heeft laten weten dat alleen in Italië al ruim 800.000 kastjes staan waar de signalen naartoe worden verzonden.

woensdag 18 september 2019

Telenet met internet en tv 'zonder volumelimiet'

Telenet is in Vlaanderen begonnen met Tadaam, een spin-off van het bedrijf die via het mobiele netwerk internet en televisie 'zonder volumelimiet' aanbiedt.

Voor veertig euro per maand krijg je ongelimiteerde data over 4G, Wifi van maximaal 30Mbit/s, en meer dan dertig televisiekanalen in HD met de mogelijkheid om uitzendingen te pauzeren en op te nemen.
Het Premium-abonnement van vijftig euro per maand biedt een hogere snelheid tot 50Mbit/s en laat de gebruiker op drie schermen tegelijk kijken. De abonnementen zijn op elk moment opzegbaar.

Gebruikers krijgen een 4G/wifimodem, maar voor het tv-aanbod van Tadaam is een app nodig. Deze is beschikbaar voor iOS en Android, en voor enkele mediaspelers, waaronder de Apple TV en smart-tv’s.

LG introduceert ips-monitor voor gamers

LG heeft een nieuwe 1080p-gamemonitor met een verversingssnelheid van 240Hz aangekondigd. De monitor bevat ips-paneel met een beelddiagonaal van 27 inch.

De verversingssnelheid van 240Hz maakt dit scherm vooral interessant voor fervente gamers.

Het scherm gaat in het vierde kwartaal van dit jaar in de verkoop. De prijs is nog onbekend.

dinsdag 17 september 2019

Sony breidt assortiment mirrorless APS-C-camera's uit met twee nieuwe modellen

Sony heeft de α6600 (model ILCE-6600) en α6100 (model ILCE-6100) mirrorless camera’s geïntroduceerd voor het α (Alpha) APS-C-assortiment. Deze compacte en lichtgewicht camera’s zijn uitgerust met de geavanceerde technologieën van Sony.

De α6600 is volgens Sony de ultieme tool voor allerlei soorten content, variërend van professionele fotografie en het maken van dagelijkse vlogs. Dankzij zijn veelzijdigheid is de camera geschikt voor diverse content producties. De α6100 is gericht op gebruikers die beeldmateriaal naar een hoger niveau willen tillen en met verwisselbare lenzen aan de slag willen gaan. Dit met als resultaat foto's en video's van hoge kwaliteit ongeacht de situatie.

De α6600 en α6100 zijn uitgerust met een 24, 2 MP Exmor CMOS-beeldsensor, de nieuwste BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor en een front-end LSI. Deze basis zorgt voor algehele verbeteringen in beeldkwaliteit en prestaties bij alle aspecten van foto- en videografie. De α6600 en α6100 bieden een snelle autofocustijd van 0,02 seconden. De camera’s hebben 425 contrast-AF-punten en contractdetectie AF die 84% van het beeld dekken.

Een bijzondere innovatie in zowel de α6600 als α6100 is ‘Real-time Tracking’ van Sony. De camera maakt in deze modus gebruik van een nieuw algoritme dat eveneens gebaseerd is op artificiële intelligentie (AI) objectherkenning. De camera verwerkt kleur, objectafstand (diepte), patronen (helderheid) als ruimtelijke informatie. Dit zorgt ervoor dat objecten nauwkeurig kunnen worden vastgelegd.

Tevens zijn deze modellen uitgerust met 'Realtime Eye autofocus'. De camera herkent dankzij AI automatisch de gezicht- en oogpositie van dieren en mensen. Het oog wordt realtime gemonitord met een hoge tracking-precisie. Het resultaat is verbeterde nauwkeurigheid, snelheid en volgprestaties van Eye-autofocus.

Sony kondigde een dezer dagen ook twee nieuwe APS-C zoomlenzen aan in het G-serie E-mount assortiment. Allereerst een 16-55 mm F2.8 (SEL1655G) APS-C standaardzoom objectief. Deze lens biedt de G Lens-beeldkwaliteit en is de ideale keuze voor professionals en enthousiaste fotografen die landschappen, portretten en dagelijkse snapshots willen vastleggen. Tevens introduceert Sony de E 70-350 mm F4.5-6.3 G OSS Super-Telephoto zoomlens (SEL70350G). De lens biedt de uitstekende G Lens-beeldkwaliteit in het volledige frame tot een maximum van 350 mm.

Xiaomi lanceert Redmi TV 70 i

Xiaomi heeft de smart-tv Xiaomi Redmi TV 70 aangekondigd. Het gaat om een televisie van 70-inch met 4k-resolutie. Zoals het er nu naar uitziet wordt de tv alleen in China uitgebracht.

De laatste tijd betreden steeds vaker smartphonemakers de televisiemarkt. Zo werkt OnePlus aan de OnePlus TV, heeft Honor de Honor Vision en werkt Huawei aan een 8k-televisie met 5G aan boord.

De Xiaomi Redmi TV 70 ondersteunt de draadloze screencast van Mi-laptops en -smartphones en de Bluetoothafstandsbediening van het bedrijf. Daarmee krijg je ook toegang tot stemassistent XiaoAI.

maandag 16 september 2019

Prijzen Canon EOS 90D en M6 Mark II met 32,5-megapixelsensor bekend

Canon brengt zijn EOS 90D-dslr en spiegelloze M6 Mark II-systeemcamera in september uit. De toestellen hebben een nieuwe 32,5-megapixelsensor van het aps-c-formaat, met Dual Pixel-autofocus.

De EOS M6 Mark II heeft geen elektronische zoeker, maar een externe EVF-DC2-zoeker die eerder voor de M6 beschikbaar kwam.

De spiegelreflex kost 1320 euro en de systeemcamera 950 euro.

Canon kondigt ook twee RF-objectieven aan. De RF 15-35mm f/2.8L en de RF 24-70mm f/2.8L met IS-beeldstabilisatie kosten beiden 2540 euro en komen ook in september uit. Deze objectieven zijn niet geschikt voor de 90D en 6D Mark II, maar moeten gekoppeld worden met de EOS R of de EOS RP.

B&O onthult eerste soundbar met Dolby Atmos en Airplay 2

Bang en Olufsen stelde onlangs op IFA onder meer de Beosound Stage voor. De soundbar kan zowel aan de muur worden opgehangen als in een kast verwerkt zijn. Voor de luidspreker werkte het audiobedrijf samen met het Deense NORM Architecten.

De audiobar wordt verder gekenmerkt door het gebruik van bronzen en aluminium materialen, al is er ook een eikenversie die 850 dollar extra kost.

De soundbar biedt aan connectiviteit onder meer bluetooth, wifi, Chromecast, AirPlay 2 en multiroom. 

De soundbar zal beschikbaar zijn vanaf deze herfst vanaf 1500 euro.

vrijdag 13 september 2019

Sony breidt het gamma E-mount lenzen uit met twee nieuwe APS-C G lenzen

Sony introduceert twee nieuwe APS-C zoomlenzen voor het G-serie E-mount assortiment. De E 16-55 mm F2.8 G standaard zoomlens en de E 70-350 mm F4.5-6.3 G OSS Super-Telephoto zoomlens.

Deze aankondiging betekent dat er nu in totaal 54 lenzen beschikbaar zijn voor het E-mount systeem van Sony. Tegelijkertijd introduceert Sony twee APS-C spiegelloze camera’s (α6600) en (α6100). Zo wordt het APS-C assortiment verder versterkt om tegemoet te komen aan de wensen van content creators voor compacte en lichte camerabehuizingen.

De 16-55 mm F2.8 (24-82.5 mm in 35 mm equivalent focale lengte) is een APS-C standaardzoom objectief met G Lens-beeldkwaliteit. Deze lens is de ideale keuze voor professionals en enthousiaste fotografen die landschappen, portretten en dagelijkse snapshots willen vastleggen.

De E 70-350 mm F4.5-6.3 G OSS Super-Telephoto zoomlens heeft een geoptimaliseerd optisch en mechanisch design. Dit objectief biedt G Lens-beeldkwaliteit over het gehele frame tot aan het maximum van 350 mm (105-525 mm in 35 mm equivalent). Deze hoogwaardige prestaties worden gecombineerd met het gemak en de mobiliteit van een compact en licht design, zelfs met een 5x zoom. Deze lens beschikt over ingebouwde optische beeldstabilisatie voor meer stabiliteit en gebruiksgemak. De SEL70350G is een veelzijdige Super-Telephoto zoomlens die ideaal is voor landschaps- en natuurfotografen.

De SEL1655G en SEL70350G zijn vanaf oktober 2019 verkrijgbaar in de Benelux. De E 16-55 mm F2.8 G standaard zoomlens zal verkrijgbaar zijn voor 1300 euro en de E 70-350 mm F4.5-6.3 G OSS Super-Telephoto zoomlens voor 900 euro. De nieuwe α6600 is vanaf half oktober 2019 beschikbaar in de Benelux voor 1600 euro. De α6100 zal eveneens vanaf half oktober beschikbaar zijn voor 900 euro.

Tv-standaard met hifi-audiosysteem voor LG oled tv’s

Steeds meer bedrijven richten zich op het ontwikkelen van premium tv-standaarden. Ook Canvas stort zich op deze markt. 

Het Canvas audiosysteem moet volgens het bedrijf zelf naadloos integreren met oled tv’s van LG. Het product is ontworpen en gebouwd in Kopenhagen en wordt in plaats van de meegeleverde voet van de betreffende televisies gebruikt.

De Canvas komt in twee varianten op de markt; een 55-inch versie en een 65-inch versie. Daarbij is de tv-standaard geschikt voor LG oled tv’s uit de B-serie en C-serie, vanaf de B6- en C6-serie uit 2017.

donderdag 12 september 2019

Disney Plus nu al in Nederland beschikbaar

Disney Plus is in Nederland al gelanceerd. Het gaat om een gratis proefperiode, die loopt tot de officiële lanceerdatum van 12 november.

Ook de app is al beschikbaar voor zowel iOS (iPhone) als Android, en voor de consoles XBOX en PS4.

Nieuwe content, zoals Dumbo en The Lion King, is nog niet te zien.

Na de proefperiode kost een Disney+abonnement 6,99 euro per maand.

Ziggo blokkeert opnieuw VPN servers

Ziggo blokkeert actief de meest bekende VPN-servers bij gebruik van de mobiele tv-dienst Ziggo GO. Een kleine steekproef van Totaal TV wijst uit dat met enkele Europese VPN-servers van onder meer VPN-dienst NordVPN nog steeds een werkende verbinding van Ziggo GO verkregen kan worden.

VPN wordt vaak door Nederlanders gebruikt om buiten de Europese Unie (EU) naar Ziggo GO te kunnen kijken. Binnen de EU is gebruik van Nederlandse online diensten door Europese regelgeving verzekerd.

Ziggo blokkeerde al eerder VPN servers, maar stopte daar ook weer mee.

MSI komt met gebogen 27 inch-full-hd-monitor

MSI lanceert een 27 inch-gamemonitor met gebogen VA-paneel en een resolutie van 1920x1080 pixels. De MSI Optix G27C4-monitor biedt FreeSync-ondersteuning en de responstijd bedraagt 1ms.

Het scherm heeft een kromming van 1500R, wat overeenkomt met de kromming van een cirkel met een straal van 1,5 meter. Daarmee is de monitor sterker gebogen dan veel andere schermen.

De contrastverhouding is volgens de specificaties 3000:1.

woensdag 11 september 2019

NPO Start lanceert veilige kijkomgeving vol Nederlandse kinderprogramma's

Voortaan zonder zorgen je tablet aan de kinderen geven zodat ze even wat filmpjes kunnen kijken. NPO Start maakt dat vanaf nu mogelijk met een nieuwe veilige omgeving voor kinderen van alle leeftijden. Zo hoeven ouders niet langer bang te zijn dat kinderen iets zien wat niet voor hun ogen bedoeld is.

'Veel kinderen zijn al gewend aan het on demand kijken en dat maken we nu via NPO Start nog makkelijker én leuker voor ze’, zegt Mezen Dannawi, manager NPO Start. Dankzij de veilige omgeving op het on demandplatform van de publieke omroep kunnen kinderen met een eigen kinderprofiel beter en sneller vinden wat ze willen kijken.

De profielen kunnen worden aangemaakt op basis van verschillende leeftijden. Er is aanbod voor kinderen tot 6 jaar, tot 9 jaar, tot 12 jaar en tot 16 jaar. Dannawi: “Families kunnen zo makkelijk verschillende profielen maken, waarbij ieder gezinslid toegang heeft tot zijn eigen favoriete programma’s van de publieke omroep.”

Na het inloggen op NPO Start kunnen de profielen worden aangemaakt. Dat kan online, of via de app op een smartphone of tablet. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Daarna is het grote aanbod aan Nederlandse kinderprogramma's van Zapp en Zappelin tot zeven dagen na uitzending gratis via de profielen te bekijken, kleurrijk vormgegeven en handig ingedeeld. Talloze programma’s en series zijn overigens ook veel langer dan een week terug te zien.

LG lanceert 4K UHD CineBeam Laserprojector en 4K UHD CineBeam LED projector

LG heeft aan de vooravond van de jaarlijkse beurs IFA twee nieuwe modellen in de CineBeam 4K UHD projectorserie aangekondigd; de 4K UHD CineBeam Laserprojector (model HU85L) en de 4K UHD CineBeam LED projector (model HU70L).

Beide 4K Ultra Short Throw beamers zijn volgens de fabrikant veelzijdige smarthome bioscoopoplossingen.

De HU85L gebruikt drie lasers om kleuren te genereren. De compactere HU70L-projector kan een beeld tot 140-inch diagonaal met een helderheid van 1500 ANSI-lumen projecteren. De projector maakt gebruik van vier LED’s om rood, groen en blauw te genereren.

Beide apparaten moeten in september in de Benelux verschijnen, maar prijzen zijn nog niet bekend.

dinsdag 10 september 2019

Drie camera's in nieuwe iPhone Pro

De vandaag aangekondigde iPhone 11 Pro (Max) voegt voor het eerst een derde camera toe.

Elke camera in het zogenoemde triple camera-systeem neemt 4K-video op met een groter dynamisch bereik. Gebruikers kunnen makkelijk met elk van de drie camera’s zoomen, terwijl de audiozoom de kadrering van de video volgt voor een dynamischer geluid. Met iOS 13 krijgen gebruikers diverse tools voor videobewerking in handen: direct draaien, bijsnijden, belichting vergroten en videofilters toepassen bijvoorbeeld.

Met QuickTake kunnen gebruikers nu voor het eerst snel video opnemen zonder de fotomodus te verlaten, door simpelweg de sluiterknop ingedrukt te houden om de opname te starten.

Het triple camera-systeem tilt ook de portretmodus naar een nieuw niveau met de mogelijkheid groothoek- en telelenskaders te gebruiken. De telelenscamera heeft een groter diafragma van ƒ/2.0 waarmee 40 procent meer licht kan worden gevangen vergeleken met iPhone Xs.

Het nieuwe Super Retina XDR-display, een speciaal ontworpen OLED-scherm, biedt gebruikers volgens Apple een meeslepende HDR-ervaring voor films en andere HD-video met een maximale helderheid van 1200 nits. Met een contrastverhouding van 2.000.000:1 met diepe zwarttinten kunnen professionele gebruikers profiteren van een meer levendige kijkervaring voor HDR-video’s en -foto’s, en het Super Retina XDR-display is nog energiezuiniger.

Het glas van de goedkopere iPhone 11 is volgens Apple het sterkste van alle smartphones. Deze iPhone heeft een IP-gradatie van 68. Dat houdt in dat hij maximaal 30 minuten lang en tot 2 meter diep waterbestendig is.

Helemaal nieuw in iPhone 11 is het dual camera-systeem. Het kloppend hart van iPhone 11 wordt gevormd door de A13 Bionic-chip.

Zowel de ultragroothoek- als de groothoekcamera ondersteunen 4K-video met een breder dynamisch bereik voor beter uitgelichte details en filmische beeldstabilisatie. Omdat de ultragroothoekcamera een breder gezichtsveld en groter brandvlak biedt, kun je gedetailleerde actievideo’s schieten, belooft Apple.

Een nieuwe groothoeksensor met 100 procent Focus Pixels maakt de nachtmodus mogelijk, wat een enorme verbetering is bij foto’s die binnen of buiten bij weinig licht worden genomen. Ze worden daardoor minder donker, de kleuren komen natuurlijker over en er is minder ruis bij weinig licht.

Slimme HDR maakt gebruik van geavanceerde machine learning om beelden vast te leggen die veel natuurlijker overkomen, met volgens Apple mooie licht- en schaduwtonen. Deep Fusion, dat later dit najaar beschikbaar komt via een software update, is een nieuw beeldverwerkingssysteem dat waarbij de textuur en details in elk deel van de foto worden geoptimaliseerd.

De TrueDepth-camera is vernieuwd met een 12-MP camera die een breder gezichtsveld biedt, zodat je meer kunt vastleggen als je een selfie maakt.

iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zijn verkrijgbaar in midnight green, spacegrijs en een zilverkleurige en goudkleurige uitvoering, met een capaciteit van 64 GB, 256 GB en 512 GB. De prijzen beginnen bij 1159 euro.

iPhone 11 ligt vanaf vrijdag 20 september in de winkels. Het voordeligste model kost 809 euro.

Programma's regionalen bij NLZIET

De programma’s van de regionale omroep zijn binnenkort ook bij NLZIET te bekijken. Het gaat om de live- en replaystreams van alle dertien regionale publieke omroepen. Door de samenwerking groeit het aanbod van NLZIET naar 34 livestreams en naar meer dan 100.000 on demandprogramma’s.

De dertien regionale omroepen maken dagelijks gezamenlijk ongeveer 9,5 uur nieuwe programma’s. Het brede programma-aanbod bestaat naast nieuws ook uit programma’s over bijvoorbeeld cultuur, natuur, historie en sport. Daarnaast worden er jaarlijks meer dan 200 evenementen en meer dan 70 documentaires uitgezonden.

De regeling innovatie en samenwerking regionale publieke media-instellingen maakt deze samenwerking mogelijk.

Alle dertien regionale omroepen zijn binnenkort in NLZIET te zien. Het gaat om de programma’s van RTV Noord, Omrop Fryslân, NH Media, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, Omroep Flevoland, RTV Utrecht, Omroep West, Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1 Limburg.

Lenovo maakt smartphone met actiecamera

Lenovo werkt naar verluidt aan een Motorola-smartphone onder de naam One Action. Aan de achterkant bevindt zich een 'actiecamera'.

Het gaat naar verluidt om een 16-megapixelcamera met een ultragroothoeklens die een beeld geeft van 117 graden. De camera met ultragroothoeklens kan ook 4k-video's maken. De primaire camera heeft een resolutie van twaalf megapixel en een f/1.8-lens.

Lenovo zou 259 euro vragen voor de One Action, claimt WinFuture.

Foto toont Nokia 7.2 met drie camera's

Een medewerker van het Duitse Zeiss heeft een foto op Twitter gezet van de achterkant van een nieuwe, nog te verschijnen Nokia-telefoon. Daaruit valt af te leiden dat de Nokia 7.2 drie camera's aan de achterkant krijgt.

Zeiss werkt al langer samen met fabrikant HMD voor de camera's van de Nokia-telefoons. Vermoedelijk krijgt de Nokia 7.2 een primaire camera, een camera met een groothoeklens en een dieptesensor.

De Nokia 7.2 moet de opvolger van de Nokia 7.1 worden, die in oktober vorig jaar uitkwam. Deze heeft op de achterkant twee camera's met resolutie van respectievelijk 12 en 5 megapixel.

maandag 9 september 2019

Plex gaat films en series van streamingdiensten aanbieden

Plex, het bedrijf achter de gelijknamige mediaspeler, wil volgend jaar ook abonnementen voor streamingdiensten aanbieden, zodat gebruikers series en films van verschillende aanbieders in dezelfde app kunnen kijken.

Aanvankelijk start Plex met het aanbieden van films en series van Warner Bros. Deze content wordt afgespeeld met advertenties.

Exclusieve series van onder andere Netflix, Disney en Apple zullen vermoedelijk nooit via Plex verkrijgbaar zijn.

'Originele Chromecast krijgt geen grote updates meer'

De originele Chromecast-dongel lijkt een zachte dood te sterven. Uit onderzoek van van 9to5Google blijkt dat de eerste Chromecast werkt met op Chrome 70 gebaseerde firmware, terwijl latere modellen op versie 74 draaien. Chrome 70 is inmiddels een jaar oud. Google uploadt nog wel regelmatig bugfixes en andere kleine aanpassingen naar het apparaat, maar verdere ondersteuning lijkt niet meer aan de orde.

vrijdag 6 september 2019

Netflix test gecureerde afspeellijsten

Netflix test op het moment afspeellijsten met films en televisieseries die niet door algoritmen maar door mensen zijn samengesteld. De functie werd enkele dagen geleden voor het eerst ontdekt door socialemedia-expert Jeff Higgins op Twitter.

De test vindt alleen plaats in de iOS-app van Netflix, onder een selecte groep gebruikers.

Of en wanneer Netflix deze lijsten gaat invoeren is niet duidelijk.

Vue Arnhem gaat drie maanden verbouwen

Al geruime tijd wordt er over gespeculeerd, maar nu gaat het echt gebeuren: bioscoop Vue aan de Hoogstraat in Arnhem sluit op maandag 9 september voor drie maanden de deuren voor een grote verbouwing.

In december gaat de bioscoop, in de volksmond bekend als de 'Blikken Bioscoop', op feestelijke wijze weer open. Vanaf dan kunnen Arnhemmers in alle luxe genieten van de nieuwste films. De bioscoop bestaat na de verbouwing volledig uit zalen met zogenaamde DeLuxe stoelen: leren elektrisch verstelbare stoelen met een voetsteun. Dat houdt in dat de bioscoop van 810 naar 304 stoelen gaat en daarmee echt een luxe filmervaring kan aanbieden. Daarnaast wordt ook de foyer volledig verbouwd.

De vestigingen van Vue in Den Bosch en in Amersfoort gingen Arnhem voor. De reacties in de steden hierop waren erg positief en zorgden ondanks het lagere aantal stoelen voor een hogere bezettingsgraad en een toename in het aantal bioscoopbezoekers.

donderdag 5 september 2019

Philips TV introduceert twee nieuwe OLED+ toestellen

Na het succes van de samenwerking van vorig jaar lanceren Philips TV en Bowers & Wilkins tijdens IFA 2019 in Berlijn twee nieuwe premium OLED+ modellen: de OLED+934 en OLED+ 984. Al voor de introductie tijdens de elektronicabeurs werd de OLED+984 bekroond met de EISA Best Home Theatre TV 2019 award.

De OLED+934 en OLED+984 zijn beide voorzien van de nieuwste OLED-panelen en de derde generatie P5-processor die de beeldprestaties verder optimaliseert. Dit zorgt voor verbeterde ruisonderdrukking, scherpte, kleuren, contrast en huidtinten voor alle bronnen.

De derde generatie P5 verbetert de Perfect Natural Reality-functie en HDR-prestaties voor zowel bronnen die gebruik maken van HDR10 als HDR10+. Tevens versterkt de processor voor het eerst Dolby Vision-content.

De OLED+ tv’s zijn vervaardigd met authentieke Europese materialen zoals Kvadrat-stof, glas en metaal.

De OLED+934 en OLED+984 beschikken over luidsprekersystemen met meerdere drivers. Deze akoestisch geoptimaliseerde drivers zijn fysiek gescheiden in niet-buigzame externe behuizingen, gebouwd op basis van gepatenteerde technologieën van Bowers & Wilkins.

Beide tv’s beschikken over Dolby Atmos-decodering. De OLED+934 is de eerste Philips tv die is uitgerust met Dolby Atmos Elevation-units die zich bevinden op de bovenkant van de luidsprekerbehuizing en naar boven zijn gericht.

De OLED+ 984 is vanaf begin september verkrijgbaar als 65 inch model. De OLED+934 is vanaf begin september verkrijgbaar als 55 inch- en 65 inch-model. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Disney+ met vier gelijktijdige streams en gratis 4k Ultra HD

Niet alleen is Disney Plus beduidend goedkoper dan Netflix, ook biedt het kanaal dat binnenkort ook naar Nederland komt, meer mogelijkheden.

Zo kan op vier apparaten gelijktijdig gebruik gemaakt worden van de videodienst. Ook wordt gratis content in 4K Ultra HD-kwaliteit aangeboden. Bij Netflix moet de abonnee extra betalen voor films en series in deze beeldkwaliteit. Verder kan bij een Disney+ abonnement maximaal zeven gebruikersprofielen aangemaakt worden.

Disney Plus gaat op 12 november van start in Nederland.

IFA: JVC lanceert nieuwe 4K / HDR projector

JVC gaat haar line-up projectoren verder uitbreiden. Tijdens de IFA lanceert JVC een nieuwe 4K / HDR projector LX-NZ3. Deze projector maakt gebruik van een laserlichtbron BLU-Escent. Dankzij de laser is het mogelijk om een superscherp 4K (3840x2160 pixels) beeld met hoge helderheid (3.000lm) weer te geven.

Bovendien is deze projector uitgerust met Auto Tone Mapping waarmee men zonder ingewikkelde aanpassingen eenvoudig kan genieten van HDR10-content. Ook 4K en HDR films worden ondersteund.

De projector kost 3499 euro.

JVC gaat dit najaar firmware update uitbrengen voor alle huidige (2019) JVC D-ILA projectoren DLA-NX9B, DLA-N7B en DLA-N5B/W die de beeldkwaliteit significant zal verbeteren. Bij Frame Adapt HDR wordt elke frame gecontroleerd op piekhelderheid. Bovendien kan zelfs content zonder ‘mastering’ (Max CLL / FALL) worden geanalyseerd.

woensdag 4 september 2019

Foto's en specificaties van Canon EOS 90D en EOS M6 Mark II online

Van de nieuwe Canon EOS M6 Mark II en de EOS 90D camera's zijn details online gezet. Beide camera's krijgen een nieuwe 32,5-megapixelsensor van het aps-c-formaat en kunnen filmen in 4k-resolutie.

De EOS M6 Mark II is een spiegelloze systeemcamera die de ruim twee jaar oude EOS M6 opvolgt. Het nieuwe model heeft een hogere resolutie.

De Canon EOS 90D-spiegelreflexcamera krijgt dezelfde 32,5-megapixelsensor en ook filmmogelijkheden. De fotografeersnelheid is door de spiegel beperkt tot maximaal 11 beelden per seconde.

Kinepolis Jaarbeurs Utrecht lanceert dit najaar ScreenX en MX4D

Dit najaar transformeren de naast elkaar gelegen zaal 5 en 6 van Kinepolis Jaarbeurs Utrecht tot de technology hub van de bioscoop. Hier beleef je dit najaar al blockbusters in respectievelijk ScreenX en MX4D.

De eerste ScreenX-zaal van Nederland wordt geopend op 10 oktober aanstaande en belooft een 270 graden kijkervaring die je het gevoel geeft dat je midden in de film zit. Doordat de beelden worden uitgebreid naar de zijmuren van het theater, beleef je de grootste Hollywood-films nog intenser en word je letterlijk het stralende middelpunt van de film. Onder andere Spider-Man: Far From Home, Pokémon, Alita: Battle Angel en Captain Marvel waren in het buitenland al op dit afwijkende formaat te zien.

Vanaf 10 oktober is Kinepolis Jaarbeurs Utrecht ook een MX4D-zaal rijker. Als eerste Kinepolis-vestiging van Nederland en eerste bioscoop in de provincie Utrecht, intensiveert de bioscoop aan de Jaarbeursboulevard de filmervaring met een vierde dimensie. Met bewegende stoelen, weersimulaties en geureffecten worden de zintuigen maximaal geprikkeld.

De bezoeker moet vooral verrast worden door de natuurlijke bewegingen van de comfortabele stoel in combinatie met het beeld, mogelijk gemaakt door de uniek MX4D technologie van MediaMation. De bewegingen voelen heel soepel en natuurlijk door de gebruikte pneumatic air-technologie, die hoofdzakelijk door luchtdruk wordt gedreven en een lager voltage gebruikt.

dinsdag 3 september 2019

‘Energieverbruik tv en smart speaker omhoog door koppeling’

Het koppelen van een televisie aan een smart speaker kan leiden tot een hoger energieverbruik. Afzonderlijk zullen de apparaten een minimale hoeveelheid energie verbruiken, maar na de koppeling kan dat mogelijk veranderen.

Dat blijkt uit onderzoek 2018-modellen van Samsung, Sony, Vizio, TCL, Westinghouse en LG, die werden gekoppeld aan Amazon Echo- (tweede generatie) en Google Home-speakers.

De tv’s van Sony, Vizio en Westinghouse bleken de meeste energie te verbruiken (soms van 1 naar 20 watt).

Wanneer tv’s zijn verbonden met een Apple TV en content van SDR naar HDR wordt geüpscaled, neemt het energieverbruik bij vier van de acht televisies ook flink toe.

maandag 2 september 2019

Televisies OnePlus komen naar Europa

De televisies die het Chinese OnePlus op de markt gaat brengen, zijn gebaseerd op QLED-panelen, ofwel lcd's met een laag quantumdots. De toestellen komen uiteindelijk ook naar Europa.

De eerste tv's van het merk zullen in september uitkomen in India. Daarna, een termijn is niet genoemd, volgen Verenigde Staten en Europa.

Het moeten in elk geval premiumproducten worden en daar zal het prijskaartje ook naar zijn.

OnePlus TV's zullen op een aangepaste versie van Android TV draaien.

Honor Vision tv's krijgen HarmonyOS

Honor, de dochteronderneming van Huawei, gaat zijn Honor Vision-televisies uitrusten met HarmonyOS, de nieuwe systeemsoftware die Huawei vorige week onthulde.

Er komen verschillende modellen, waaronder de Honor Vision en de Honor Vision Pro. Die laatste heeft als extra een pop-up camera met zes microfoons en zes 10 watt-speakers in plaats van vier.

Beide tv's krijgen een resolutie van 3840 bij 2160 pixels en kunnen eventueel gebruikt worden als de hub van een smart home.