woensdag 30 maart 2016

Sim only vs abbonement (i.m.)

Veel smartphone gebruikers vragen het zich al jaren af: wat is nu het verschil tussen Sim only en abonnement? En welk van de twee is nu eigenlijk goedkoper? Dat hangt uiteraard van vele verschillende factoren af. In dit artikel vergelijken we de twee verschillende abonnementen met elkaar.

Gratis telefoon
Het grootste voordeel van een volledig telefoon abonnement is natuurlijk dat je er vaak een gratis smartphone bij cadeau krijgt. Daar betaal je, gedurende de looptijd van je contract, echter ook voor. In ruil voor een hoog maandbedrag heb je vaak een overvloed aan belminuten en internet mb's en krijg je er ook nog eens een van de nieuwste toestellen bij. In sommige gevallen is zelfs dan het toestel nog te duur en dien je bij te betalen. Heb jij nog een prima smartphone en heb je nog helemaal geen behoefte aan een nieuwe telefoon? Dan is een Sim only abonnement een goede oplossing. De vraag naar dit type abonnement stijgt steeds meer. Grootste voordeel is uiteraard dat je niet aan hoge maandelijkse kosten vast zit. Sterker nog: sommige abonnementen zijn al verkrijgbaar vanaf een paar euro!

Looptijd
Een ander groot verschil tussen de twee typen abonnementen is de looptijd. Wanneer je een telefoon abonnement afsluit, kun je in de meeste gevallen kiezen voor de looptijd van een jaar of twee jaar. Daarbij is de looptijd van twee jaar financieel gezien voordeliger. Sommige Sim Only abonnementen kennen ook een looptijd van een jaar. Verreweg de meeste kun je echter maandelijks opzeggen en dat zorgt uiteraard voor veel minder verplichtingen. Deze abonnementen zijn bij uitstek geschikt voor mensen die hun telefoon wel nodig hebben, maar niet zoveel waarde hechten aan de telefoon als gadget.

Wat moet je kiezen?
Op de vraag welk type abonnement je het beste kunt kiezen, kun alleen jijzelf het antwoord geven. Wil je een telefoon bij je abonnement en een lange looptijd met veel belminuten en mb's? Kies dan voor een telefoon abonnement. Heb je dat allemaal niet nodig? Dan is een abonnement met alleen een sim kaart voordeliger.

Geen opmerkingen: