maandag 6 december 2010

Sport1 herpositioneert de tv-kanalen

Vanaf 1 januari 2011 worden de kanalen van Sport1 opnieuw gepositioneerd. Met ingang van het nieuwe jaar zullen de kanalen van de sportzender door het leven gaan als: Sport1 Live, Sport1 Golf, Sport1 Tennis, Sport1 Extra 1, Sport1 Extra 2 en Sport1 Extra 3. Met het verbeteren van de programmering en het thematiseren van de kanalen maakt Sport1 de kanalen nog herkenbaarder.
Op Sport1 Live zijn in het vervolg alle grote live wedstrijden te zien. De focus van dit kanaal ligt uiteraard op voetbal, maar op die momenten dat er nergens gevoetbald wordt zal er zoveel mogelijk live tennis, golf of NBA basketball op Sport1 Live te zien zijn.
Het tweede 24-uurs kanaal van Sport1 wordt volledig omgedoopt tot een 24- uurs golfkanaal, Sport1 Golf. Op dit kanaal zal Sport1 dagelijks verslag doen van topgolf op het allerhoogste niveau. De komende jaren kan de golfliefhebber genieten van alle toernooien uit de Europese en Amerikaanse Tour. Ook de vier Majors en het World Golf Championships zullen rechtstreeks te zien zijn. Daarnaast zijn ook de Challenge Tour, Senior Tour en de Asian Tour via Sport1 te volgen en zendt Sport1 dagelijks het programma Golfing World uit.
Op dit kanaal zendt Sport1 komend jaar maar liefst 38 weken live tennis uit. Naast Wimbledon, dat ook dit jaar weer op meerdere kanalen wordt uitgezonden, en Roland Garros zijn ook alle toernooien uit de ATP 1000 serie en de belangrijkste toernooien uit de ATP 500 en 250 serie live te volgen. Sport1 Tennis is voor de tennisfan dan ook een must geworden.
Op Sport1 Extra 1, Sport1 Extra 2 en Sport1 Extra 3 is het met name in de weekends en op UEFA Champions League avonden mogelijk om naast de belangrijkste voetbalwedstrijd op Sport1 Live, diverse andere wedstrijden uit bijvoorbeeld de Engelse Premier League, Duitse Bundesliga of de NBA te zien.

Geen opmerkingen: