vrijdag 19 augustus 2016

Ook CAI Harderwijk stopt met FOX Sports

Ook CAI Harderwijk zal - per 1 september 2016 - stoppen met het uitzenden van de televisiezenders van FOX Sports. CAI Harderwijk heeft besloten om niet in te stemmen met het nieuwe model met betrekking tot de doorgifte van FOX Sports, omdat dit een kostenverhoging voor al haar abonnees zou betekenen. 

Voorheen moest iedere aanbieder alleen betalen voor de abonnees die bewust kozen voor deze zenders. Voor CAI Harderwijk zou het nieuwe contract betekenen, dat zij moet betalen voor alle 11.000 abonnees en dus niet meer alleen voor de 650 abonnees die bewust gekozen hebben voor het pakket.

“Dit druist in tegen ons beleid om de tarieven voor alle abonnees zo laag mogelijk te houden”, aldus CAI Harderwijk. Het bestuur van CAI Harderwijk heeft dan ook besloten het voorstel voor de FOX Sports-kanalen niet te accepteren. Dit betekent dat CAI Harderwijk de voetbalwedstrijden niet meer gaat uitzenden.  CAI Harderwijk heeft al haar FOX Sports-abonnees daarover inmiddels per brief ingelicht.

De beslissing van CAI Harderwijk heeft niet tot gevolg dat de voetballiefhebbers in Harderwijk en Hierden de wedstrijden voortaan moeten missen. Omdat er op het CAI Harderwijk-netwerk meerdere aanbieders zijn, heeft iedereen de mogelijkheid een andere provider te kiezen die het programma wel aanbiedt zonder het vertrouwde netwerk te hoeven verlaten. De acht providers die actief zijn op het CAI Harderwijk-netwerk, en bij wie eenieder kan informeren over de mogelijkheden, zijn: Caiway, Fiber Nederland, KPN, Plinq, Solcon, Telfort, XSyou en XS4ALL.

Geen opmerkingen: