donderdag 2 mei 2019

'Film1 verdwijnt van de kabel'

Film1 heeft aan distributeurs kenbaar gemaakt dat het op 1 augustus stopt met de lineaire verspreiding van zijn kanalen. Het platform, onderdeel van Sony Entertainment, wil zich concentreren op zijn eigen app. Dat meldt TotaalTV.

Een van de redenen is dat Film1 een deel van wat klanten voor het Film1-abonnement betalen (naar verluidt enkele tientallen procenten) moet afstaan aan distributeurs, terwijl er theoretisch meer verdiend kan worden aan de app. Daarnaast kijken steeds meer Nederlanders on demand.

Film1 levert al enige tijd een zogenaamde mobile GO-app aan klanten die bij een distributeur een Film1-abonnement kopen. Daarnaast kan een rechtstreeks abonnement worden afgesloten voor 7,95 euro per maand, de helft goedkoper dan het Film1-abonnement bij distributeurs als Ziggo, KPN, Canal Digitaal, T-Mobile, Caiway en KPN. Op de site van Film1 ligt de nadruk nu al op de eigen distributie.

Enkele weken terug lanceerde Film1 ook al een app voor Smart TV-internettelevisies van fabrikant Samsung. Deze app is vooralsnog niet te gebruiken met de inloggegevens die voor Film1 GO gelden.
Hoeveel abonnees Film1 kwijtraakt door te stoppen met lineaire verspreiding is niet duidelijk. 12 procent van alles dat Nederlandse consumenten betalen aan tv en videodiensten gaat naar Netflix. Na Ziggo en KPN moeten Delta, Film1, Eurosport Player, Pathé Thuis, Tele2, Videoland en T-Mobile de rest van de markt verdelen.

Geen opmerkingen: