dinsdag 18 juni 2019

Vlaamse tv zenders schieten nieuwe dienst Proximus Pickx meteen lek

De belangrijkste Belgische tv-zenders zijn in het geweer gekomen tegen een nieuwe dienst van Proximus die een selectie maakt uit het totale Vlaamse tv-aanbod. De zenders zeggen dat zij hiermee nooit akkoord zijn gegaan.

Het bedrijf zette afgelopen week naar eigen zeggen een belangrijke nieuwe stap in zijn digitale transformatie. Proximus lanceerde vijf nieuwe producten en diensten die de media-ervaring van zijn klanten ‘radicaal zullen veranderen’.

Proximus Pickx stelt programma’s voor op basis van de kijkgewoonten van zijn gebruikers. Pickx brengt in één klik je favoriete content samen op je tv-scherm thuis, op een laptop of op je smartphone, aldus Proximus.

Maar in een brief aan Proximus-topvrouw Dominique Leroy geven de grootste vier tv-zenders – VRT, VTM-moeder DPG Media, RTBF en de RTL-omroepen – aan dat ze nooit hun akkoord hebben gegeven voor Pickx.

‘De hele sector is onderhevig aan belangrijke wijzigingen en elke speler moet de strijd aanbinden met dezelfde globale en kapitaalkrachtige concurrenten’, zeggen de zenders. Een evenwichtig akkoord tussen de omroepen en de distributeurs is daarom van groot belang. ‘Maar het initiatief van Proximus is, gezien het gebrek aan akkoord, een echte bedreiging voor het lokale audiovisuele ecosysteem.’

Geen opmerkingen: