woensdag 31 juli 2019

Sony introduceert de Alpha 7R IV-camera met hoge resolutie

Sony heeft een nieuw model binnen het assortiment full-frame spiegelloze camera's aangekondigd: de Alpha 7R IV (model ILCE-7RM4). Een full-frame camera met de hoogste resolutie van Sony tot nu toe.

De Alpha 7R IV heeft een nieuw ontwikkelde 35mm full-frame back-illuminated CMOS-beeldsensor met een resolutie van 61,0 MP. De back-illuminated sensor en ruisonderdrukkingstechnieken leveren samen een beeld met extreem weinig ruis, goede prestaties op het gebied van gevoeligheid en extreem hoge beeldkwaliteit, aldus Sony.

De camera heeft een dynamisch bereik van 15 stops bij lage gevoeligheidsinstellingen. Dit resulteert in gelijkmatige, natuurlijke gradaties, van diepe schaduwen tot zeer lichte tinten. Ook gebruikt de Alpha 7R IV algoritmes die door de meest recente Alpha-camera’s worden gebruikt ten behoeve van uitstekende kleurreproductie.

Dit nieuwe full-frame model is verder uitgerust met innovatieve 5-assige in-body beeldstabilisatie geoptimaliseerd voor het maken van hi-res opnamen, met een sluitertijdvoordeel van 5,5 stops. Daarnaast is de sluiterunit nauwkeurig opnieuw ontworpen om de geringste beweging die ruis zou kunnen veroorzaken te compenseren.

De Alpha 7R IV is ook uitgerust met een zoeker met de hoogste resolutie van alle camera's van Sony: een UXGA OLED Tru-Finder EVF met 5,76 miljoen beeldpunten. Deze nieuwe zoeker beschikt over circa 1,6x de resolutie van de EVF in de Alpha 7R III en zorgt voor een uiterst nauwkeurige, levensechte weergave van de scène in het frame. De beeldkwaliteit kan worden ingesteld op 'Standaard' of 'Hoog' met een vernieuwingsfrequentie van 60 of 120 fps.

Daarnaast heeft de nieuwe camera een ontwikkelde Pixel Shift Multi-opnamefunctie waarmee maximaal 16 full-res beelden kunnen worden samengesteld. In deze modus verschuift de camera extreem nauwkeurig de sensor in stappen van een halve of hele pixel. De camera legt zo 16 aparte pixel shift beelden van in totaal 963,2 miljoen pixels aan gegevens vast en voegt ze samen tot een beeld van 240,8 miljoen pixels (19.008 x 12.672 pixels) door middel van de Imaging Edge-desktop software.

De Alpha 7R IV-camera is vanaf eind augustus 2019 verkrijgbaar in de Benelux voor 4.000 euro.

Geen opmerkingen: