dinsdag 31 mei 2022

Chromecast met Google TV nu officieel naar Nederland

Google kondigt vandaag de officiële beschikbaarheid aan van Chromecast met Google TV in Nederland. Ook komt de nieuwe Chromecast tegemoet aan de grootste wens van onze gebruikers: hij heeft een afstandsbediening.

Je stopt het apparaat in een HDMI-poort, waarna het achter de tv verborgen blijft. Chromecast met Google TV streamt volgens Google 'kristalhelder beeld' tot 4K HDR en tot 60 beelden per seconde en ondersteunt Dolby Vision voor 'uitzonderlijke' kleuren, contrast, helderheid en detail.

Google TV organiseert content van verschillende apps en abonnementen, biedt aanbevelingen en vertelt je wat er trending is. In Nederland vind je standaard YouTube, Netflix, Disney+, Prime Video, Videoland, NPO Start, Ziggo GO, Viaplay, HBO Max en Apple TV terug op het hoofdscherm.

De afstandsbediening heeft ook een knop voor de Google Assistent. Houd die ingedrukt terwijl je vragen stelt over films, series, genres, muziek of allerlei andere vragen zoals het weer, het dimmen van de lampen of het bekijken van een Nest Cam of Doorbell op het scherm. Chromecast Voice Remote kan ook je tv aan- en uitzetten en het volume en inputkanalen bedienen.

Chromecast met Google TV is in Nederland vooruit te bestellen in de Google Store voor 69,99 euro. Vanaf 21 juni is Chromecast met Google TV ook officieel verkrijgbaar bij BCC, Bol.com, Coolblue en Media Markt.

LG en Samsung worden het niet eens over WOLED

Er komen dit jaar geen zogenoemde white-oled-televisies van Samsung meer uit. Samsung en woled-producent LG zijn niet tot een overeenkomst gekomen.

Woled is nog een vrij nieuwe technologie waarbij naast een rode, groene en blauwe kleurfilter ook een witte subpixel gebruik wordt.

Samsung wil eigenlijk meewerken aan de doorontwikkeling van de woled-technologie van LG. Daar zou LG volgens The Elec niet voor open staan.

De afgenomen vraag naar nieuwe televisies speelt bij dit besluit ook een rol.

LG had gerekend op de verkoop van 10 miljoen woled-panelen dit jaar, waarvan twintig procent aan Samsung.

Meer HD aanbod bij Delta

De Zeeuwse kabelaar Delta breidt het HD-aanbod uit. De zenders NPO Politiek & Nieuws, Mezzo, OUT TV en Meiden van Holland zijn bij Delta van SD naar HD opgewaardeerd.

Delta volgt Ziggo, die momenteel ook actief is met het uitbreiden van het HD-aanbod door zenders uit het aanbod van SD naar HD op te waarderen.

KPN en T-Mobile hebben al langer een uitgebreider HD-aanbod.

maandag 30 mei 2022

Xiaomi werkt samen met Leica aan smartphone

Xiaomi gaat deze komen zijn eerste smartphone aankondigen die is gemaakt in samenwerking met cameramaker Leica. Leica werkte eerst samen met Huawei.

Het is nog niet geheel duidelijk wat de inbreng is van Leica in de samenwerking. Het ligt het meest voor de hand dat het gaat om de Xiaomi 12 Ultra.

Leica werkte sinds 2016 samen met Huawei aan cameratechnologie voor smartphones.

360-gradencamera voor DJI Mavic Air 2-drones

 
Insta360 heeft een 360-gradencamera uitgebracht die met een klem gemonteerd kan worden op de DJI Mavic Air 2 en 2S.

De Insta360 Sphere maakt video's met een resolutie van maximaal 5760x2880 pixels met 30, 25 of 24fps. De maximale bitrate is 100Mbit/s.

De cameramodule heeft een eigen 1050mAh-accu die via USB-C kan worden geladen. De 360-gradenmodule kost 510 euro.

vrijdag 27 mei 2022

Netflix lanceert shufflefunctie voor kinderen

 

Netflix heeft een zogenoemde shufflefunctie voor kinderen gelanceerd. Met Mystery Box krijgen kinderen een nieuwe serie of film te zien die ze nog niet eerder hebben bekeken.

Volgens Netflix kan het voor ouders soms lastig zijn om kinderen aan te sporen iets nieuws uit te proberen.

De Mystery Box-knop is te vinden in de Favorites bovenaan de voorpagina van de kindersectie van Netflix.

Sinds vorig jaar hebben volwassen gebruikers ook al een shufflefunctie met de Verras Me-knop.

Now and Then is nu op Apple TV+

Apple TV+ heeft inmiddels al een aardige bibliotheek opgebouwd met films en series. Daar komt nu ook Now and Then bij.

De eerste drie afleveringen staan er nu op en daar komt elke week een nieuw deel bij tot het einde op 24 juni.

Now and Then is een thriller die over toekomstdromen van jongeren en de realiteit van het volwassen zijn. Het verhaal krijgt een bijzondere wending wanneer een groep studievrienden wakker wordt naast een feestweekend. Een van hen leeft niet meer.

Now and Then beschikt over een Spaanstalige cast. Zo zien we onder andere Oscar-genomineerden Marina de Tavira en Rosie Perez.

woensdag 25 mei 2022

Epische zaterdagavondshow ‘Domino Challenge’

Op zaterdag 28 mei barst bij RTL 4 de strijd los om de titel Masters of Domino 2022. Onder leiding van presentator Ruben Nicolai en de wereldberoemde, Amerikaanse domino-artiest Lily Hevesh gaan acht van de beste dominobouwende teams van Nederland de uitdaging aan om de meest waanzinnige, creatieve, spannende én ingenieuze bouwwerken te maken met de iconische, rechthoekige steentjes. ‘Domino Challenge’ is vanaf zaterdag 28 mei wekelijks om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Met maar liefst twee miljoen dominostenen tot hun beschikking, gaan de acht bouwteams de strijd met elkaar aan. Met vaste hand, precisie en zelfbeheersing maken ze oogverblindende - maar uiteraard wankelende - creaties, die tijdens het bouwen overeind moeten blijven, maar als ze klaar zijn juist helemaal om moeten vallen. Wie weet de jury het meest te imponeren én de meeste steentjes om te laten gaan?

Domino Challenge wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland en is vanaf zaterdag 28 mei wekelijks om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Duistere geheimen van kindermoordenaar Michel Stokx blootgelegd in driedelige Videoland serie

Eind jaren tachtig worden Nederland, Duitsland en België opgeschrikt door diverse kindermoorden. Moordenaar is Michel Stokx, een op het oog vriendelijke vrachtwagenchauffeur.

Maar achter dit vriendelijke gezicht gaat een totaal andere persoonlijkheid schuil: een manipulatieve seriemoordenaar die iedereen een rad voor ogen draaide en op verschillende plekken in Europa gruweldaden beging.

Zijn verhaal en daden worden onder de loep genomen in de driedelige documentaire De Sneeuwman: Geheimen van een Kindermoordenaar, vanaf 25 mei te zien bij Videoland.

Aan de hand van de politieverslagen, archiefbeelden en gesprekken met nabestaanden wordt in een driedelige documentaireserie deze ijzingwekkende zaak van één van de ergste kindermoordenaars uit onze geschiedenis blootgelegd. De erfenis van Stokx blijkt tot de dag van vandaag -lang na zijn mysterieuze dood- voor slapeloze nachten te zorgen. In de docuserie komen verschillende mensen aan het woord die destijds met de zaak Stokx bezig waren: de agenten die op de zaak zaten, de advocaat van Michel Stokx, ouders van slachtoffers en de dochter van Stokx.

'De Sneeuwman:  Geheimen van een kindermoordenaar’ is vanaf woensdag 25 mei in zijn geheel te zien bij Videoland. 

dinsdag 24 mei 2022

Amazon vernieuwt Fire 7-budgettablet

Amazon vernieuwt zijn Fire 7-tablet met een USB-C-aansluiting en een hoger geklokte processor.

Het voorgaande model had nog een micro-USB-aansluiting.

De nieuwe variant krijgt ook een MediaTek-soc met vier Arm Cortex-A53-cores op 2,0GHz.

Zowel aan de voorkant als aan de achterkant zit een 2-megapixelcamera met ondersteuning voor 720p-video-opnames.

De tablet komt in juni beschikbaar vanaf 65 euro voor een model met advertenties.

Acer introduceert monitor met stereoscopische 3D-weergave

 Acer introduceert nieuwe producten voor stereoscopische 3d-weergave zonder brilletje, waaronder een los 15,6 inch-scherm gericht op gamers.

Hiervoor wordt techniek van het Nederlandse Dimenco ingezet, die werkt op basis van oogtracking en een lensstructuur op het scherm.

Het scherm kan bestaande games in stereoscopisch 3d kan weergeven zonder dat er een brilletje nodig is. Dat werkt met SpatialLabs TrueGame-software, waarmee games softwarematig aangepast worden.

Het paneel heeft bij 2D-weergave een 4k-resolutie van 3840x2160 pixels.

Het 3d-scherm moet in de zomer verschijnen in de Verenigde Staten voor 1099 dollar.

maandag 23 mei 2022

NLConnect: biedt producties NPO Start ook via distributeurs aan

 

Branchevereniging NLconnect maakt zich zorgen over de wijziging die de NPO wil doorvoeren met haar dienst NPO Gemist.

De NPO wil haar aanbodkanaal NPO Gemist te wijzigen door programma’s die gepland zijn voor lineaire uitzending voortaan alvast via dit kanaal aan te bieden en door bepaalde (eigen en aangekochte) producties uitsluitend op dit kanaal beschikbaar te stellen (on demand only).

De NPO wil dit aanbod niet op platformen van derden plaatsen, uitgezonderd trailers en fragmenten. NLconnect heeft haar zorgen geuit over deze niet-inclusieve distributiestrategie van de NPO, die zich uitsluitend richt op eigen – slecht bekeken – platform in plaats van op platforms waar kijkers reeds vaak komen.

Zowel lineair kijken als uitgesteld kijken geschiedt in veruit de meeste gevallen via de platforms van distributeurs. Toch zet de NPO uitsluitend in op haar eigen platform, dat slechts 10 procent van de Nederlanders bereikt. 'De NPO zou zich niet druk moeten maken over de vraag wáár kijkers naar de publieke producties kijken, maar dát ze ze bekijken. In onze optiek dient de NPO daar te zijn waar haar doelgroep reeds is: in elk geval op alle veelgebruikte platforms,' stelt de organisatie.

YouTube toont meest bekeken segment van video's

 

YouTube toont voortaan een grafiekoverlay onderaan de videospeler waarbij gebruikers kunnen zien wat het meest bekeken segment uit een video is.

Wanneer een gebruiker het meest bekeken segment van een video bereikt, wordt dat aangegeven onder de thumbnail.

Het is niet duidelijk of de functie meteen wereldwijd wordt uitgerold. Volgens TechCrunch komt de overlay naar alle gebruikers van YouTube en voor alle platformen. Voorheen was hij alleen beschikbaar voor premiumgebruikers.

vrijdag 20 mei 2022

Panasonic kondigt oled- en lcd-televisies aan

 

Panasonic heeft zijn volledige 2022-line-up met OLED- en LCD-televisies gepresenteerd. Het gaat om vijf nieuwe oledtelevisies en verschillende LCD toestellen met schermdiagonalen van 42 tot 77 inch.

Het bedrijf komt dit jaar nog met de LZ1500. De LZ2000 en LZ1500 krijgen volgens Panasonic een 'Master OLED Pro'-paneel waarvan de kleurweergave beter is.

De LZ1500 wordt geleverd met een schermdiagonaal van maximaal 65 inch, terwijl de LZ2000 ook beschikbaar komt als 77 inch-model.

De LZ1000 komt beschikbaar in 55- en 65 inch-varianten. De LZ980 en LZ800 krijgen een regulier oledpaneel met schermdiagonalen van 65 inch, 55 inch, 48 inch en 42 inch.

Over de beschikbaarheid en prijzen zijn nog geen details bekend.

Nokia N73-telefoon met 200 MP camera

Nokia werkt naar verluidt aan een nieuwe smartphone met een 200 MP camera van Samsung. De N73 maakt gebruik van de hoogwaardige ISOCELL HP1-sensor, net als een Motorola-toestel dat binnenkort verschijnt.

De ISOCELL HP1-camerasensor werkt met de zogeheten pixel binning-technologie, en combineert kleine individuele pixels tot één. 16 pixels met een grootte van 0.64μm worden zo samengevoegd tot een grotere 2.56μm pixel.

Standaard neemt het toestel foto's met een 12,5 MP resolutie.

De sensor kan in een 4K-resolutie beelden nemen aan 120 frames per seconde.

donderdag 19 mei 2022

Bang & Olufsen lanceert nieuwste Beovision Harmony 83

Bang & Olufsen onthulde de Beovision Harmony in 2019,  een TV-ervaring die het design van elke leefruimte moest verheffen. Wanneer de Beovision Harmony uit staat of alleen muziek afspeelt, rust het dunne scherm dicht bij de vloer en wordt het gedeeltelijk bedekt door twee zorgvuldig vervaardigde fronten van eiken- en aluminiumhout, waarin het krachtige soundcenter is ondergebracht. Als de Beovision Harmony wordt aangezet, waaieren de twee fronten uit - als een vlinder die zijn vleugels opent - en komt het scherm omhoog tot de perfecte kijkhoogte. Zet u de TV uit, dan speelt de fijn gechoreografeerde sequentie zich in omgekeerde volgorde af.

Nu, in mei 2022, wordt de 83 inch-optie toegevoegd aan de Beovision Harmony-reeks, evenals nieuwe luidsprekerbekleding voor het 83 inch-model. Dit om ervoor te zorgen dat hetzelfde elegante design behouden blijft, ongeacht het formaat waaraan u de voorkeur geeft.

De ambachtelijk vervaardigde fronten van eikenhout en aluminium herbergen sublieme technische instrumenten, delicaat met de hand en het oor afgesteld om alle details van muziek en geluid te onthullen. Het ingewikkelde indelingspatroon is zorgvuldig ontworpen om de akoestische prestaties van het driekanaals, volledig actieve DSP-gebaseerde geluidscentrum te maximaliseren. In combinatie met LG’s topklasse OLED scherm - met helderdere, zelf verlichtende pixels en verbluffende kleuren - brengt dit toonbeeld van home decor en luxe entertainment nieuw leven in films, sportevenementen en must-see shows.

De Beovision Harmony, inclusief de LG OLED C9 83" TV die geoptimaliseerd is voor Bang & Olufsen, zal verkocht worden voor prijzen vanaf 21.000 euro.

KEF viert 60 jarig bestaan met de LS60 Wireless vloerstaande luidsprekers

KEF viert 60 jarig bestaan met de lancering van de LS60 Wireless vloerstaande luidsprekers

KEF lanceert een onderscheidende, stijlvolle en moderne vloerstaande luidspreker: de LS60 Wireless. Het is 's werelds eerste Single Apparent Source Wireless systeem. De technologie is afkomstig van KEF's Blade-luidspreker, waarbij wordt gestreefd het akoestische ideaal van een puntbron te bereiken en lage, midden- en hoge frequenties vanuit één punt komen.

Het hart van de Single Apparent Source-configuratie van de LS60 Wireless wordt gevormd door de 12e generatie Uni-Q met Metamaterial Absorption Technology driver array. Deze geavanceerde Uni-Q is speciaal ontworpen om optimaal te presteren in de LS60 Wireless en is voorzien van een groot aantal verfijningen, waaronder een ‘tweeter gap damper’ en een nieuwe Z-Flex surround die zorgt voor een vrijwel perfecte overgang van het geluid van de luidspreker naar de kamer.

MAT fungeert als akoestisch instrument waarmee 99 procent van het ongewenste geluid dat van de achterzijde van de tweeter komt wordt geabsorbeerd. Dit elimineert ongewenste vervormingen en leidt tot een zuiverder, natuurlijker akoestische resultaat. Samen zorgen deze innovaties en verfijningen voor een brede sweet spot, een ongeëvenaard natuurlijk geluid met een vervorming die verbijsterend laag is.

De luidspreker is verkrijgbaar in drie elegante matte afwerkingen: Titanium Grey, Mineral White en Royal Blue. Dit kleurenschema is ontworpen aan de hand van twee soorten benaderingen van interieurontwerp. Titanium Grey en Mineral White zijn bedoeld om te worden geïntegreerd en gemengd in verschillende ruimtes. Royal Blue is een meer opvallende afwerking die perfect is voor liefhebbers die een statement willen maken. Alle afwerkingen zijn voorzien va acn bijpassende driver-units en detaillering om een werkelijk uitzonderlijke luidspreker neer te zetten.

Verkrijgbaar voor 6599 euro vanaf juni 2022.  A

woensdag 18 mei 2022

YouTube Go app stopt

De YouTube Go-app zal vanaf augustus niet meer te gebruiken zijn. Deze app was bedoeld voor goedkope telefoons en landen met langzame netwerken. In de Benelux was hij niet verkrijgbaar.

YouTube zegt dat de gewone YouTube-app en de webversie inmiddels beter werken op budgettelefoons.

De Go-app werd in 2016 geïntroduceerd in opkomende landen als India en Indonesië.

Al dit najaar extra betalen voor delen Netflix-account

Netflix wil dit najaar al gebruikers extra laten betalen als ze hun account delen met iemand buiten het gezin.

Ook wil Netflix in het vierde kwartaal een goedkoper abonnement lanceren waarbij gebruikers reclames te zien krijgen.

Dat meldt The New York Times op basis van interne documenten van Netflix-managers.

In Chili, Costa Rica en Per kun je voor omgerekend drie dollar een extra lid toevoegen aan je abonnement.

Netflix schat dat zeker 100 miljoen mensen meeliften op het account van een ander. Het bedrijf heeft 221,6 miljoen betalende abonnees.

dinsdag 17 mei 2022

LG Display ontwikkelt buigbare OLED monitor

LG Display heeft op een beurs een buigbare 42 inch-oledmonitor met een kromming van 1000R gedemonstreerd. Een jaar geleden toonde de fabrikant ook al een 48 inch-variant van een dergelijk scherm.

De buigbare oledmonitor is volgens LG Display vooral bedoeld voor gamers. Het scherm zou afhankelijk van de toepassing de kromming kunnen aanpassen. De maximale kromming is 1000R; dat staat gelijk aan de kromming van een cirkel met een straal van een meter.

LG Display brengt zelf geen monitoren of tv's uit, maar levert de panelen onder andere aan LG Electronics.

LG Display toont ook een 97 inch-oledpaneel voor tv's, op basis van OLED.EX-paneeltechnologie.

Begin dit jaar kondigde LG Electronics al een 97 inch-oled-tv aan. Die moet in de tweede helft van dit jaar uitkomen voor ongeveer 25.000 euro.

Emmy Award-winnende HBO drama-serie WESTWORLD keert terug

De Emmy Award-winnende HBO drama-serie WESTWORLD keert op maandag 27 juni terug op HBO Max voor een achtdelig vierde seizoen.

De serie is duistere ontdekkingsreis over het lot van al het bewustzijn op aarde.

WESTWORLD is gecreëerd door Jonathan Nolan en Lisa Joy, uitvoerend producenten samen met Alison Schapker, Denise Thé, J.J. Abrams, Athena Wickham, Richard J. Lewis en Ben Stephenson.
 

maandag 16 mei 2022

Nokia N73-telefoon met 200 MP camera

Nokia werkt naar verluidt aan een nieuwe smartphone met een 200 MP camera van Samsung. De N73 maakt gebruik van de hoogwaardige ISOCELL HP1-sensor, net als een Motorola-toestel dat binnenkort verschijnt.

De ISOCELL HP1-camerasensor werkt met de zogeheten pixel binning-technologie, en combineert kleine individuele pixels tot één. 16 pixels met een grootte van 0.64μm worden zo samengevoegd tot een grotere 2.56μm pixel.

Standaard neemt het toestel foto's met een 12,5 MP resolutie.

De sensor kan in een 4K-resolutie beelden nemen aan 120 frames per seconde.

The Wall-microledschermen krijgen grotere modules met kleinere pixels

 

Samsung gaat zijn The Wall-microledschermen aanpassen. Dat zijn modulaire schermen op basis van microleds, voornamelijk gericht op zakelijk gebruik.

Elke module krijgt een resolutie van 1920x1080 pixels,. Voor een 8k-scherm zijn dan 16 van deze modules nodig. Bij de vorige generatie hadden de modules maximaal 960x540 pixels.

Doordat de nieuwe schermen uit minder modules bestaan, zijn ze eenvoudiger te installeren en is de constructie steviger.

Prijzen van de microledschermen noemt Samsung niet. De schermtechniek is erg duur vanwege het gebruik van individuele leds voor iedere subpixel.

vrijdag 13 mei 2022

Streamingdienst Paramount+ slaat Benelux over

De streamindienst Paramount+ van mediaconglomeraat Paramount Global is vanaf 22 juni in het Verenigd Koninkrijk en Ierland beschikbaar.

Later dit jaar sluiten ook Italië, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk aan, maar de Benelux lijkt te worden overgeslagen.

De streamingdienst is met twee abonnementen beschikbaar: Essential en Premium. In het eerste geval betalen gebruikers 5 dollar per maand met reclame. Premium kost 10 dollar per maand en bevat geen reclame. In het VK is alleen het duurdere abonnement beschikbaar.

Paramount+ van moederbedrijf Paramount omvat onder meer de filmcatalogus van Paramount Pictures, alle content van CBS en verschillende sportzenders.

Viaplay en HBO Max maken behoorlijke entree op de Nederlandse markt

De lancering van de videodiensten Viaplay en HBO Max op de Nederlandse markt zijn succesvol verlopen, zo blijkt uit het Video Behaviour of Dutch Consumers-rapport van Telecompaper over het eerste kwartaal van 2022.

Viaplay noteerde aan het eind van het eerste kwartaal al een marktaandeel van 7 procent van alle Nederlandse huishoudens. HBO Max deed het nog beter en had aan het eind van het eerste kwartaal een marktaandeel van 8 procent van alle huishoudens.

Het samenvallen van de lancering van Viaplay met de start van het nieuwe Formule 1-seizoen heeft enorm geholpen. Viaplay heeft binnen een maand al meer dan een half miljoen abonnees. F1 TV Pro had aan het eind van het eerste kwartaal een marktaandeel van circa 1 procent van alle Nederlandse huishoudens.  

HBO Max is op 8 maart gelanceerd en genoot al een goede naamsbekendheid door eerdere deals met Ziggo en vele succesvolle series in de afgelopen decennia. In maart werd de dienst actief gepromoot met een reclamecampagne in combinatie met een aantrekkelijke kortingsdeal; 50 procent korting voor het leven. Dit resulteerde in een succesvolle lancering met een marktaandeel van 8 procent  aan het einde van het eerste kwartaal.  Daarmee zit HBO Max voorbij de 550.000 abonnees,

De komst van Viaplay en HBO Max heeft nog geen effect op andere diensten.Netflix zit op hetzelfde niveau van een jaar geleden (43%), zelfs weer licht groeiend na een kleine dip in het tweede kwartaal van 2021.

Videoland, Disney+ en Amazon Prime Video laten allemaal een aanhoudende groei zien. Door de succesvolle introductie van HBO Max en Viaplay is er duidelijke concurrentie ontstaan, maar vooralsnog heeft dit geen impact op het marktaandeel van anderen.

Bij NPO Start signaleerde Telecompaper een lichte daling, terwijl NPO Plus in minder dan een jaar tijd is gegroeid van 6 naar 8 procent. Deze groei is mogelijk afkomstig van SVOD-klanten die eerder gebruik maakten van de gratis dienst (AVOD).

Drie op de tien Nederlanders zijn geabonneerd op twee of meer videodiensten. Dit aantal is het hoogst onder huishoudens met kinderen, waar 41 procent twee of meer abonnementen heeft. Minder dan een kwart van de consumenten onder de 35 jaar heeft nu geen abonnement op videodiensten; een meerderheid heeft al minstens twee diensten. In de leeftijdsgroep 25-35 heeft 54 procent van de Nederlanders twee video-abonnementen of meer.

Met Ziggo Sport Totaal keken klanten in 2021 naar de Formule 1. Hoewel Ziggo Sport Totaal nog content aanbiedt rondom de Formule 1 en andere races, heeft Viaplay nu de uitzendrechten over de live-uitzendingen van de Formule 1. Ondanks het verlies van deze uitzendrechten lijkt Ziggo Sport Totaal geen marktaandeel te verliezen. De groeiende trend van de voorgaande kwartalen lijkt echter tot stilstand gekomen te zijn. Ziggo Sport Totaal had aan het eind van het eerste kwartaal een marktaandeel van 12 procent.

donderdag 12 mei 2022

Abonnementen Ziggo in juli duurder, sommige pakketten goedkoper

 

Abonnementen die internet combineren met interactieve tv, stijgen bij Ziggo per i juli meer in prijs.

Het goedkoopste abonnement heeft de grootste prijsstijging van 2,50 euro per maand. Het duurste Giga-pakket wordt juist 2 euro per maand goedkoper.

De grootste prijsstijging is er bij de Alles-in-1-abonnementen, die naast interactieve tv ook vast bellen bevatten. Het Start-abonnement wordt 3,50 euro per maand duurder. Het Complete-abonnement wordt 3 euro duurder en het Giga-abonnement wordt 1 euro per maand goedkoper.

Sony introduceert Xperia 1 IV met 's werelds eerste echte optische zoomlens

Sony kondigt de nieuwe Xperia 1 IV smartphone aan. Hij beschikt volgens Sony over baanbrekende beeldvormingstechnologie, geavanceerde gamingmogelijkheden en krachtige audiofuncties, vormgegeven in een compact en modern design.

De Xperia 1 IV is voorzien van drie lenzen: een ultrabrede lens van 16 mm, een brede 24 mm-lens en een volgens Sony unieke optische telefotozoomlens (85–125 mm).
 
Alle lenzen hebben een 12MP Exmor RS for mobile-beeldsensor met 120fps. Hierdoor kan de telefoon met iedere lens opnames maken met 4K 120fps voor video's met 5x slow motion en Real-time Eye AF en Real-time tracking voor foto's.

De Xperia 1 IV maakt tevens gebruik van diepte-informatie - met behulp van de 3D iToF-sensor - en op AI (artificial intelligence) gebaseerde objectherkenning voor precieze en nauwkeurige AF en tracking bij weinig licht. Daarnaast is de ZEISS-optica speciaal gekalibreerd voor de Xperia-smartphone. De ZEISS T*-coating draagt bij aan nauwkeurige rendering en contrast door reflecties voor alle cameralenzen te verminderen.
 
De camera aan de voorkant is ook uitgerust met een Exmor RS for mobile-beeldsensor met 12MP, een grotere beeldsensor dan in het vorige model. Hierdoor wordt ruisonderdrukking in donkere ruimten en het nemen van selfies in 4K HDR mogelijk.

Gebruikers kunnen snel bewegende scènes en video's in 5x slow motion vastleggen en afspelen. De telefoon neemt met alle lenzen 4K HDR 120fps video op. De Xperia 1 IV ondersteunt ook Eye AF-technologie en object tracking voor video, zodat de gebruiker scherp kan blijven stellen op het object.

De Xperia 1 IV is vanaf half juni 2022 verkrijgbaar voor circa 1399 euro.

woensdag 11 mei 2022

De Wereld van Eva bij Videoland

Eva Jinek kennen we van haar messcherpe interview skills en haar gave om gevoelige onderwerpen aan te kaarten aan de talkshow tafel. 

In de nieuwe Videoland serie ‘De Wereld van Eva’ gaat ze een stap verder en spreekt over intieme zaken, zoals het schuldgevoel van werkende ouders en seks na de bevalling. Ze doet het met humor en met het doel om het taboe en de schaamte te doorbreken en open gesprek te voeren over normale dingen in het leven van een vrouw.

'De Wereld van Eva' is vanaf 25 mei te bingen bij Videoland.

'47 procent Nederlanders vindt dat er teveel streamingdiensten zijn'

 

Bijna de helft van de Nederlanders (47%) vindt dat er op dit moment teveel streamingdiensten zijn. Dit blijkt uit onderzoek van Prijsvergelijken.nl onder ruim 1100 respondenten. Met de komst van HBO Max en Viaplay in Nederland is het aanbod snel gegroeid.

SkyShowtime zal binnenkort ook in Nederland zijn intrede maken. Onder deze nieuwe dienst vallen grote TV-makers als Universal Pictures, DreamWorks en Nickelodeon.

21 procent van de respondenten geeft minder dan vijf euro uit aan streamingdiensten per maand. Voor de beeldvorming: het goedkoopste abonnement bij Netflix kost tegenwoordig 7,99 euro. Het grootste gedeelte geeft tussen de elf en zestien euro per maand uit aan streamingplatformen. Er is ook een kleine groep (6%) die meer dan 21 euro per maand uitgeeft aan videodiensten.

Netflix is de meest populaire streamingdienst. 80 procent van de respondenten heeft een abonnement. Videoland staat met 23 procent op de tweede plek. Disney+ en Viaplay volgen met 18 procent. De minst populaire dienst is op dit moment Apple TV. Slechts vier procent van de respondenten heeft een abonnement.

De meeste mensen zijn abonnee van twee of drie streamingdiensten. Mannen hierbij net iets meer dan vrouwen. 45 procent van de mannen betaalt maandelijks voor twee of drie platformen. Bij vrouwen is dit 40 procent. Als er wordt gekeken naar leeftijd dan zijn de 25 tot 35-jarigen het meest fanatiek. 27 procent in die leeftijdsgroep heeft drie of vier abonnementen op videoplatformen.

dinsdag 10 mei 2022

Sonos soundbar gaat Ray heten

De nieuwe soundbar waaraan Sonos werkt, krijgt de naam Ray. Met een prijs van 249 dollar wordt het de goedkoopste soundbar van het bedrijf.

De Ray wordt lager gepositioneerd dan de Arc- en Beam-soundbars van Sonos. Om de prijs te drukken, krijgt de soundbar geen interne microfoons en ontbreken Dolby Atmos-ondersteuning en HDMI.

Ook krijgt de soundbar minder drivers dan de duurdere Sonos-soundbars.

De soundbar zal vanaf juni te koop zijn.

Videoland: Tussen de Lakens met Geraldine

Op veel gebieden hebben we de mond vol over emancipatie: meer gelijkheid op de werkvloer en in het huishouden, meer vrouwen in de politiek... Maar er is een onderdeel waar we maar moeilijk over praten: seksualiteit. 

Gelijkheid blijkt daar ver te zoeken, want in de slaapkamer is er nog een wereld te winnen voor de vrouw en haar orgasme. Hoe kan het dat we anno 2022 nog zo ongeëmancipeerd zijn in bed? Geraldine gaat op een persoonlijke zoektocht naar antwoord op de vragen waarom vrouwelijke emancipatie tussen de lakens zo achterblijft.

De vierdelige serie 'Tussen de Lakens met Geraldine' is nu te zien bij Videoland.

maandag 9 mei 2022

Apple zet twee iPad-modellen in vintage-lijst

Twee iPad modellen zijn toegevoegd aan Apples vintagelijst, het gaat om de iPad Air van 2014 en de iPad mini 2. Qua ontwerp was die laatste bijna identiek aan zijn voorganger, maar op gebied van specificaties toch een fijne upgrade.

Bij vintage-producten is Apple minimaal vijf jaar en niet meer dan zeven jaar geleden gestopt met de distributie. Hardware ondersteuning is nog beschikbaar.

Er is ook nog een lijst met verouderde producten. Daarvoor stopt de ondersteuning volledig.

Op Hete Kolen: Het Leven volgens Emile Ratelband

Videoland werkt samen met producent FCCE en regisseur Roy Dames aan een documentaire over Emile Ratelband. Want wie kent hem niet: Mr. Positivo en ‘Tsjakka!’ 

We volgen Emile in de voorbereidingen voor zijn emigratie naar Thailand met zijn twaalfjarige zoon Emilio. Hij wil Nederland achter zich laten en zijn brood daar gaan verdienen. Gedurende het vertrek en zicht op de toekomst, worden ook het verleden en heden geportretteerd. Wie is het verschijnsel Ratelband nu echt?

De driedelige documentaire 'Op Hete Kolen: Het Leven volgens Emile Ratelband' verschijnt in mei bij Videoland.

vrijdag 6 mei 2022

Serie Faking Hitler bij Videoland

In 1983 presenteerde het Duitse tijdschrift STERN een sensationele scoop: het had de geheime dagboeken van Adolf Hitler in handen gekregen. Slechts een paar dagen later bleek dat de dagboeken waren vervalst. 

De zesdelige, Duitse miniserie laat het verhaal zien van een kunstvervalser die handig gebruikmaakt van een goedgelovige journalist om een fortuin te verdienen. 'Faking Hitler' is een fictieve representatie van dit absurde en grootste na-oorlogse mediaschandaal.

'Faking Hitler' is vanaf 2 mei te bingen bij Videoland.

NPO-programmering in mei extra in teken van racisme, discriminatie en diversiteit

De publieke omroep is er voor alle Nederlanders. Onder de noemer “De ander zien, jezelf zijn” komen de gehele maand mei racisme, discriminatie en diversiteit bij de NPO extra onder de aandacht op televisie, radio en online.

In De roze supporters (KRO-NCRV) staat de ingewikkelde combinatie van homoseksualiteit en voetbal centraal en worden regenboogvoetbalsupportersverenigingen gevolgd in hun pogingen om homofobie uit voetbalstadions te bannen.

De 3Doc: OMARI; geen gezeik (BNNVARA) vertelt over YouTube-ster Selma Omari, die al jaren moet opboksen tegen haatdragende reacties maar tegelijkertijd een rolmodel is van de nieuwe bi-culturele en digitale generatie. De observationele documentaire Kleine mensen, grote dromen (KRO-NCRV) laat zien hoe het leven van kleine mensen tot 1 meter 50 eruitziet in een wereld die is ingericht voor mensen met een gemiddelde lengte.

Ook is er in mei veel aandacht voor muziek. In Concert for Change (MAX/WNL/EO/BNNVARA) zetten topartiesten zoals Emeli Sandé, Edsilia Rombley en de Oekraïense Jamala bijzondere Nederlanders in de spotlight die een positieve beweging in gang hebben gezet op het gebied van diversiteit en acceptatie. Podium ZWART (Omroep ZWART) omarmt de wereld van R&B en hiphop.

donderdag 5 mei 2022

ONS is Zender van de Maand mei bij Kabelnoord

De hele maand mei kijk je gratis naar ONS bij Kabelnoord. Zap naar kanaal 13 en kijk naar klassiekers zoals Little House on the Prairie, Sil de Strandjutter en Fawlty Towers. Ook kun je kijken naar historische kostuumdrama’s en films die de sfeer van vroeger uitademen.

Dit jaar herdenken we dat Nederland 77 jaar geleden werd bevrijd. Op 5 mei zie je o.a. Boy Soldiers of World War II, Living with Hitler en De Laatste Ooggetuigen. Bekijk de tv-gids van ONS voor het uitzendschema en informatie over de mooiste documentaires, series en films.

Ziggo beperkt mogelijkheden oude decoders

Ziggo-klanten met een oudere decoder of Mediabox gebruiken, zullen daar voortaan minder mee kunnen.

De ondersteuning van terugkijk-app KIJK van Talpa Network stopt op 1 juni. Met KIJK zijn eerder uitgezonden programma’s van de zenders SBS6, SBS9. Net5 en Veronica te bekijken.

KIJK is als app beschikbaar op oudere mediaboxen van kabelbedrijf Ziggo van de fabrikanten Humax en Cisco.

Op Mediabox XL, Mediabox Next en Mediabox Next Mini blijft het terugkijken van eerder uitgezonden programma’s van Talpa-zenders mogelijk via de optie terugkijken via de EPG, ook wel Replay TV.

woensdag 4 mei 2022

De nieuwste Harman Kardon MultiBeam 1100 soundbar

Harman Kardon introduceert de Citation MultiBeam 1100 soundbar, voorzien van Dolby Atmos en MultiBeamTM.

De Harman Kardon Citation MultiBeam 1100 biedt eenvoudig toegang tot meer dan 300 online muziekstreamingdiensten via AirPlay, Alexa Multi-Room Music (MRM) and Chromecast built-in.

De Citation MultiBeam 1100 is uitgerust met PureVoice technologie, waarbij het middenkanaal zo is ontworpen dat ieder geluid kristalhelder is bij elk volume. Dus of je nu naar knallende actie of een emotioneel drama kijkt, het dialoog blijft altijd goed verstaanbaar.

Gecombineerd met extra Citation componenten zoals de Sub of Sub S subwoofers zorgt de Citation Multibeam 1100 soundbar voor een ware bioscoopervaring thuis. Voeg de Surround speakers toe voor het creëren van een 5.1.2-kanaals systeem.

Verkrijgbaar op harmankardon.nl vanaf april 2022 voor 999 euro.

Nieuw in mei op HBO Max

The Time Traveler's Wife, Conversations With Friends, The Staircase, Hacks seizoen 2, Delphine: The Secret Princess, Finding Magic Mike, Wahl Street en meer, zijn in mei te zien op HBO Max.

De maand mei gaat van start met de komst van diverse documentaires zoals I Am Bolt over het leven van atleet Usain Bolt en Throphy over bedreigde diersoorten zoals olifanten, neushoorns en leeuwen die elk jaar dichterbij het uitsterven komen. Later in mei wordt de documentaire Delphine The Princess verwacht.

Op 6 mei verschijnt The Staircase THE STAIRCASE met in de hoofdrol Colin Firth en Toni Colette. De miniserie gaat over het op waarheid gebaseerde verhaal van schrijver Michael Peterson (Firth) en de verdachte dood van zijn vrouw, Kathleen Peterson (Colette).

Vanaf 13 mei is het tweede seizoen van Emmy-winnende serie Hacks met o.a. Jean Smart en Hannah Einbinder te zien. Seizoen 1 nog niet gezien? Deze is nu te bekijken via HBO Max.

Van de makers van Normal People komt op 15 mei Conversations with Friends gebaseerd op het gelijknamige boek van Sally Rooney. Ook gebaseerd op een bestseller is The Time Traveler's Wife met hoofdrollen voor Theo James en Rose Lesley die vanaf 16 mei te zien is.

dinsdag 3 mei 2022

Sony introduceert FE 24-70mm F2.8 G-Master standaard zoomlens

Sony Benelux kondigt de 67e lens aan voor zijn assortiment spiegelloze E-mount-camera’s. De FE 24-70mm F2.8 GM II is ‘s werelds kleinste en lichtste F2.8 standaard zoomlens binnen de G-Master serie en is uitgerust met Sony’s innovatieve lenstechnologie. Dit objectief (model: SEL2470GM2) garandeert een indrukwekkende resolutie en de prachtige bokeh waar de G Master-serie om bekend staat.

De FE 24-70mm F2.8 GM II biedt gebruikers de mogelijkheid om scherpe, gedetailleerde beelden vast te leggen, zowel voor foto als video. De lens biedt hoge resolutie over het gehele beeld, zelfs met een wijde diafragma-opening. Het optisch design bestaat uit vijf asferische elementen, waaronder twee uiterst precieze XA (extreem asferische) elementen.
 
Dit objectief heeft ook twee ED (extra-low dispersion)-glaselementen plus twee Super ED glaselementen. In combinatie met een nieuw zwevend focusmechanisme controleert de lens effectief chromatische aberratie, astigmatisme en beeldvervorming. Dit garandeert volgens Sony een hoge resolutie bij alle zoominstellingen en diafragma-openingen.

Ook bij opnamen in moeilijke lichtomstandigheden levert de FE 24-70mm F2.8 GM II uitstekende helderheid door lichtvlekken en ghosting te reduceren.

De FE 24-70mm F2.8 GM II levert een betrouwbare scherpstelling dankzij het gebruik van vier originele XD (extreme dynamic) lineaire motoren van Sony. Het objectief is uitgerust met een zwevend focusmechanisme en geavanceerde lensbediening voor uitstekende beelden, zelfs bij opnamen van een snel bewegend object. Bovendien ondersteunt de lens continue opnamen tot 30 fps voor foto’s en 4K 120p video-opnamen met autofocus.

De FE 24-70mm F2.8 GM II past onder meer bij Sony’s compacte E-mount-camera’s uit het Alpha-systeem. Dit objectief weegt slechts 695 gram, dat is ongeveer 20 procent minder dan de originele 24-70 mm F2.8 G Master-lens. De lengte van de lens is met 16 mm verminderd en het totale formaat is ongeveer 18 procent kleiner.

maandag 2 mei 2022

Snapchat komt met een mini-drone

Snapchat-moederbedrijf Snap heeft zijn eerste drone gepresenteerd. Met de Pixy kun je zelfstandig foto's en video's maken, die automatisch naar de telefoon worden gestuurd.

Snap-topman Evan Spiegel onthulde de drone tijdens de Snap Partner Summit.

Pixy is een gele plastic drone van 12 bij 13 centimeter en hooguit drie centimeter dik.

Gebruikers kunnen de drone vanaf de palm van hun hand laten opstijgen. Net als drones van andere merken heeft Pixy een automatische volgfunctie.

De drone telt twee camera's: de ene is naar voren gericht en de andere naar beneden. De drone filmt in 2.7K-resolutie in liggend formaat (16:9).

Pixy wordt vooralsnog alleen geleverd in de VS en Frankrijk en kost 229,99 dollar.

Eerste Nederlandse Max Original-productie

HBO Max heeft de eerste Nederlandse Max Original aangekondigd. Lisa Loeb zal de Nederlandse versie van de Max Original hit-serie FBoy Island presenteren: FBOY ISLAND NEDERLAND. De tiendelige serie wordt geproduceerd door WBITVP.

FBoy Island is bedacht door Elan Gale (The Bachelor franchise) en volgt drie vrouwen die naar een tropisch eiland afreizen waar zij worden vergezeld door 16 mannen – 8 zelfverklaarde “Nice Guys” op zoek naar liefde, en 8 zelfbenoemde “FBoys”, die er zijn om te strijden voor een aanzienlijke geldprijs.  

In deze datingshow met een flinke dosis humor navigeren de vrouwen samen door de datingpool in de hoop de ware liefde te vinden. Naarmate de serie vordert, wordt alles onthuld: wie is een Nice Guy, wie is een FBoy en voor wie kiezen de vrouwen uiteindelijk?

FBoy Island is een programma met een knipoog naar het dating genre en een sociaal experiment dat eeuwenoude levensvragen stelt als: kunnen FBoys echt veranderen? En eindigen Nice Guys altijd als laatste?