vrijdag 28 juni 2024

YouTube voegt 'stabiel volume' toe aan zijn Google TV- en Android TV-apps

YouTube voegt 'stabiel volume' toe aan zijn Google TV- en Android TV-apps.

Stabiel volume is ontworpen is om je luisterervaring op YouTube te verbeteren. De optie pakt specifiek grote verschillen in volume aan. Dat kan gaan om verschillen in volume binnen één specifieke video, maar ook verschillen in volume tussen verschillende video’s.

Stabiel volume kon natuurlijk al erg handig zijn in de mobiele app van YouTube. Nu kan je de functie echter ook ervaren via YouTube-app op Google TV en Android TV.

donderdag 27 juni 2024

Ultimate Ears komt met nieuwe Boom- en Everboom-speakers

Ultimate Ears heeft voor eerst sinds lange tijd weer een gloednieuwe luidspreker uitgebracht, de UE Everboom. Ook lanceert het merk vernieuwde Boom- en Megaboom-speakers.

De nieuwe speakers zijn de opvolgers van de respectievelijk in 2019 en 2022 gelanceerde modellen.

Net als andere Ultimate Ears-speakers is de Everboom IP67 stof- en waterbestendig én blijft hij drijven in het water.

Everboom kost in de VS 249,99 dollar. Ultimate Ears heeft nog niet aangekondigd of en wanneer de nieuwe Everboom, Boom 4, Megaboom 4 en Wonderboom 4 in Europa gelanceerd worden.

woensdag 26 juni 2024

Nederlandse CANAL+ Original-serie 'Een van ons'

CANAL+ maakt vandaag de eerste namen bekend van de acteurs die een grote rol spelen in de eerste Nederlandse CANAL+ Original Een van ons. In de dramaserie, geïnspireerd op de schokkende moord op Marianne Vaatstra, speelt actrice Richelle Plantinga (o.a. Swanenburg) de rol van het slachtoffer. Andere prominente acteurs zijn Hans Kesting, Gijs Blom, Imanuelle Grives, Aus Greidanus jr. en rijzende ster Eefje Paddenburg. De volledige cast wordt op een later moment aangekondigd. Een van ons, geregisseerd door Michiel van Erp, gaat 12 september 2024 in première.

Een van Nederlands beste acteurs Hans Kesting (o.a. Sleepers, Niemand in de stad) speelt Rinus, de vader van het slachtoffer Anneke (Richelle Plantinga). Gerenommeerd acteur Aus Greidanus jr. (o.a. Bellicher) kruipt in de huid van dader Evert en Eefje Paddenburg speelt zijn dochter Fenna. Acteur Gijs Blom, die internationale furore maakt, (Emmy-genomineerd voor The Letter for the King) neemt de rol aan van de vriend van het slachtoffer. Imanuelle Grives, die een Rembrandt-nominatie kreeg voor Alleen maar nette mensen, is te zien als rechercheur die zich vastbijt in de zoektocht naar de dader.

De serie Een van ons portretteert de dertien jaar durende zoektocht naar de dader van de verkrachting en moord op een 16-jarige jonge vrouw, die precies tussen een klein dorp en een AZC wordt gevonden. De moordzaak verscheurt niet alleen hele families en een dorp, maar houdt uiteindelijk het hele land bezig én legt de ziel van een nieuwe eeuw bloot. In elke aflevering wordt het verhaal vanuit een ander hoofdpersonage belicht. De misdaad blijft jarenlang onopgelost, totdat een grootschalig DNA-onderzoek de zaak eindelijk openbreekt.
Drijvende krachten achter de serie zijn creatief producent Pieter Kuijpers en scenarioschrijver Willem Bosch van Pupkin. De regie is in handen van Michiel van Erp.

Een van ons beleeft haar debuut op 9 september tijdens het filmfestival Film by the Sea in Vlissingen. Vanaf donderdag 12 september is de serie wekelijks te streamen bij CANAL+ en vanaf 14 september is de serie ook wekelijks om 20.30 uur te bekijken op CANAL+ Action.
Viaplay Content Distribution is verantwoordelijk voor de internationale distributie van de serie.

dinsdag 25 juni 2024

Netflix overweegt gratis abonnementen mét reclame

Mogelijk kan je in de toekomst Netflix toch gebruiken zonder ervoor te betalen. De streamingsdienst overweegt momenteel de introductie van een gratis Netflix-abonnement.

In mei verhoogde de streamingdienst zijn tarieven nog met 1 tot 2 euro. Hierdoor kost het Premium-abonnement nu 20 euro per maand. Wie kiest voor het Standard-abonnement, is 15 euro per maand kwijt. Enkel het Basic-plan kost je nog geen tientje per maand.

Met dit abonnement wil de streamingdienst vooral zijn ‘afzetmarkt’ voor reclame vergroten. Momenteel verkoopt Netflix al wel abonnementen met reclame, maar de klantenbasis hiervan is nog relatief klein.

Het platform blijkt niet altijd in staat om het aantal afgesproken vertoningen te halen. Zodoende moest het platform eind 2022 ook diverse adverteerders terugbetalen.

maandag 24 juni 2024

Akoestisch ontwerp voor bijzonder assertieve bas

Audiofabrikant FiiO heeft de dynamische in-ear hoofdtelefoon FD15 gelanceerd, De FiiO FD15 is gebaseerd op een (enkele) zogenaamde Magnalium Diaphragm DLC Gasket Driver. Volgens de fabrikant wordt een nieuw kwaliteitsniveau bereikt op een relatief gunstig prijsniveau.

De kern van de nieuwe FD15 van FiiO is de zogenaamde Magnalium Diaphragm DLC Gasket Driver, een volgens de fabrikant echte hightech driver met een diameter van 13,8 millimeter.

De FiiO FD15 komt in de uitvoeringen Obsidian Black en Racing Silver. Officiële prijsinformatie voor de Benelux ia nog niet vernomen, maar afgaande op de prijzen op buitenlandse websites ligt de prijs in de Benelux straks waarschijnlijk ergens tussen de 150 en 200 euro.

vrijdag 21 juni 2024

Docu 'Chantal Akerman – Altijd onderweg' eert Belgische cineaste

Chantal Akerman - Altijd onderweg is een documentaire over de Belgische cineaste Chantal Akerman (1950-2015), van wie de film ‘Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles’ in 2022 door het Britse Filminstituut tot ‘beste film aller tijden’ werd gekroond. De documentaire zoomt in op een aantal hoogtepunten uit haar gigantisch oeuvre. Medewerkers en bewonderaars komen aan het woord over haar moed, haar durf en haar eeuwig blijven zoeken.

Chantal Akerman is pas 25 jaar oud wanneer haar meesterwerk ‘Jeanne Dielman’ in 1975 uitkomt. Het is een gedurfde film, waarmee ze meteen naam maakt en vele generaties filmmakers zal beïnvloeden. De film is niet alleen vormelijk vernieuwend, maar toont ook de wereld van een huisvrouw, zoals die tot dan toe op het grote scherm niet of amper te zien was. In de documentaire vertellen mensen als Lukas Dhont (regisseur van ‘Girl’ en ‘Close’) en Jan Decorte (acteur in ‘Jeanne Dielman’) waarom de film hen tot op vandaag inspireert en ontroert, en waarom de film ondanks het hardnekkig imago als zou hij moeilijk en saai zijn, eigenlijk opvallend toegankelijk en meeslepend blijkt.

Akerman is ook veel meer dan alleen ‘Jeanne Dielman’. Ondanks het succes op jonge leeftijd, zal ze zichzelf altijd opnieuw blijven heruitvinden. Ze maakt komedies, documentaires, een musical en installaties, en hoewel het telkens opnieuw een gevecht blijft van dossiers schrijven en budgetten bijeen zoeken, zal het haar nooit tegenhouden om nieuw werk te maken. Haar producente en jeugdvriendin Marylin Watelet en haar medewerkster Claire Atherton herinneren zich Akermans energie en haar niet te stoppen drang om te blijven maken en te blijven vernieuwen.

Hoe divers en verrassend het oeuvre van Akerman ook is, de thema’s die haar bezighouden duiken elke keer wel opnieuw op in haar werk. Vaak gaat het over het willen breken met conventies, het zich afzetten tegen een burgerlijk leven, haar Joodse roots, het zich nergens thuis voelen en bovenal de dubbele relatie met haar moeder, die als overlevende van de Holocaust niet uit het leven van Akerman is weg te denken. Wanneer Chantals moeder in 2014 sterft, maakt de cineaste haar laatste film, ‘No Home Movie’. Het is een aangrijpende, heel persoonlijke film, van een vrouw, haar moeder, die zich veelal in de keuken afspeelt. Jeanne Dielman lijkt nooit ver weg.

Chantal Akerman was altijd onderweg. Ze voelde zich nergens thuis. Haar archief ligt nu in de Cinematek in Brussel. Het is de plek waar ze als jong meisje samen met Marilyn Watelet elke dag naar films kwam kijken. De Cinematek (toen nog Cinémathèque) was als een school voor haar, want noch haar middelbare studies, noch de filmschool, maakte ze af. Vandaag lijkt Akerman niet meer weg te slaan uit Brussel: een overzichtsexpo in Bozar, een volledig programma in Cinematek, een grote muurschildering aan de Schuitenkaai en zelfs een Chantal Akermandreef vlak aan de ‘Quai du Commerce’.

Vrijdag 28 juni 2024 om 21.30 uur op VRT CANVAS en VRT MAX
 

 

Proton Drive lanceert back-ups van foto's naar iOS

Proton lanceert een nieuwe functie waarmee automatisch back-ups worden gemaakt van foto's en video's naar iOS. De functie is beschikbaar in de versleutelde cloudopslagdienst Proton Drive en kwam afgelopen december al beschikbaar voor Android.

Alle foto's en metadata worden op het apparaat versleuteld voordat ze naar de cloud worden gebracht als back-up.

Gebruikers kunnen de foto's zien via een apart tabblad in Proton Drive, genaamd Photos.

donderdag 20 juni 2024

Videoland streamt in juli: de Videoland Original serie 'Jackson & Malone', een nieuw seizoen van 'B&B Vol Liefde' en 'De Verraders USA', spannende gevechten bij 'GLORY 93'

In de zomerse maand juli staan er een aantal bijzondere titels op de planning! De nieuwe Videoland Original serie 'Jackson & Malone' met veel onverwachtse twists en humor, weer een seizoen van B&B Vol Liefde waarbij een groep vrijgezellen hopen de ware liefde te vinden in een heerlijke Bed and Breakfast binnen Europa en 'De Verraders USA' met een goedgevulde prijzenpot waarvoor wordt gestreden door de getrouwen en de stille verraders. Er komen veel Studio 100 klassiekers aan zoals K3-musicals, Piet Piraat' en 'Samson & Marie' en voor de sportievelingen onder ons staat de spannende wedstrijd 'GLORY 93' in Rotterdam op het menu. Dit en nog veel meer alleen bij Videoland!

Highlights juli

De Verraders USA S2

Een groep Amerikanen strijdt in in het tweede seizoen weer in een Schots kasteel om een goedgevulde prijzenpot. De Verraders doen er alles aan om het geld voor zichzelf te houden en de Getrouwen proberen de Verraders te verbannen. De Verraders deinzen er niet voor terug om iedereen tegen elkaar uit te spelen en iedere nacht een Getrouwe te 'vermoorden'.

'De Verraders USA S2' is vanaf 6 juli wekelijks te streamen bij Videoland.

The Office S1 t/m S9

Een mockumentary over een groep kantoormedewerkers bij Dunder-Mifflin Paper Company in Scranton, Pennsylvania. Baas Michael Scott probeert, op zijn eigen manier, alles draaiende te houden. Hij krijgt van het hoofdkantoor te horen dat hij moet gaan inkrimpen, maar heeft het hier heel moeilijk mee en probeert dit uit te stellen. Zijn assistent Dwight denkt dat hij het voor het zeggen heeft en hoopt op promotie. Verder zijn er romances, fraude en gebeuren er de nodige ongevallen.

De negen seizoenen van 'The Office' zijn vanaf 12 juli in hun geheel te streamen bij Videoland.

B&B Vol Liefde S4

In het nieuwe seizoen gaan onze nieuwe vrijgezelle eigenaren van een bed and breakfast ( B&B ) verspreid over Europa op zoek naar de liefde van hun leven. Welke Nederlandse partner durft over de grens te kijken en maakt het avontuur van deze eigenaren compleet?

'B&B Vol Liefde S4' is vanaf 15 juli elke maandag tot en met donderdag om 20:30 uur te zien bij RTL 4 en een week vooruit te streamen bij Videoland.

Close

De dertienjarige Léo en Rémi zijn beste vrienden. Er komt echter een abrupt einde aan deze vriendschap waarna Léo vol onbegrip toenadering zoekt tot Sophie, de moeder van Rémi. Terwijl ze pogen te begrijpen wat er is misgegaan, hopen de jongens op vergeving en verzoening.

'Close' is vanaf 15 juli te streamen bij Videoland.

Eismayer

Sergeant-majoor Eismayer, de meest gevreesde trainingsofficier in het Oostenrijkse leger, heeft een geheim dat hij zorgvuldig voor het publiek verbergt: hij is homoseksueel. Wanneer hij verliefd wordt op een rekruut, wordt zijn heteronormatieve bestaan op zijn kop gegooid.

'Eismayer' is vanaf 15 juli te streamen bij Videoland.

In From The Side

Deze film richt zich op een verboden liefde bij een fictieve rugbyclub in Zuid-Londen. Na een dronken ontmoeting komen twee mannen die door geld even gehecht zijn aan hun gay rugbyclub onbewust in een overspelige affaire, maar moeten hun groeiende gevoelens verbergen of het risico lopen de club waar ze van houden te vernietigen.

'In From The Side' is vanaf 15 juli te streamen bij Videoland.

Jackson & Malone

Een wereld die nét niet onze realiteit is, bejaarden die één voor één vermoord worden en twee rechercheurs met ieder hun eigen bagage: dat is wat je krijgt als je Hans Teeuwen en Max Porcelijn een thrillerserie laat ontwikkelen. Door de ogen van twee zelfverzekerde detectives die op hun eigen manier gerechtigheid proberen te brengen in een kleine gemeenschap, word je als kijker meegezogen in een spannende who-dunnit vol memorabele personages en onverwachte twists. Met, hoe kan het ook anders als Hans Teeuwen het bedenkt, humor. Veel humor.

'Jackson & Malone' is vanaf 19 juli in zijn geheel te streamen bij Videoland.

GLORY 93

Het blockbuster-evenement vindt plaats op 20 juli in het Topsportcentrum in Rotterdam, met de voormalige GLORY-wereldkampioen Endy Semeleer, die het opneemt tegen de huidige lichtgewichtkampioen Tyjani Beztati in het hoofdevenement. Naast dit supergevecht neemt regerend GLORY-vedergewicht wereldkampioen Petch het op tegen Kento Haraguchi, een verhitte rematch en meer spannende gevechten!

'GLORY 93' is op 20 juli vanaf 20:00 live te streamen bij Videoland.

Moonfall

Door een vreemde kracht wijkt de maan van zijn baan rond de aarde af en stevenen ze op elkaar af. Met nog maar een paar weken te gaan voor de vernietiging van de wereld denkt de voormalig astronaute Jo Fowler de oplossing gevonden te hebben. Ze wordt echter enkel geloofd door de astronaut Brian Harper en de samenzweringstheoreticus K.C. Houseman. Samen beginnen ze een laatste en ultieme missie in de ruimte om de wereld te redden.

KPN verhoogt ook prijzen XS4ALL-abonnementen

KPN voert vanaf 1 juli ook een inflatiecorrectie door voor klanten die nog een XS4ALL-abonnement hebben. Het inflatiepercentage is 3,8 procent.

KPN zegt voor de inflatiecorrectie de consumentenprijsindex van het CBS te volgen, die in 2023 een inflatie van 3,8 procent aangaf. Het gaat om een prijsverhoging van tussen de 1,76 en 2,50 euro.

De prijs van het Giga-abonnement verandert niet. KPN zegt dat klanten niet kosteloos kunnen opzeggen vanwege de inflatiecorrectie.

dinsdag 18 juni 2024

Telenet en Proximus verliezen flink wat tv-klanten

Telenet en Proximus hebben tijdens het eerste kwartaal van 2024 meer dan 30.000 betalende tv-klanten verloren. Dat blijkt uit kwartaalcijfers van de twee bedrijven.

Telenet beschikte tijdens het eerste kwartaal van dit jaar over 18.600 minder betalende tv-klanten. Bij Proximus liep het aantal klanten die voor televisie betalen met ongeveer 15.000 eenheden terug.

Telenet merkt op dat er voornamelijk bij de 18- tot 24-jarigen een gedragswijziging plaatsvindt. Zij maken vaker gebruik van streamingdiensten of videoplatforms zoals YouTube of TikTok.

Volgens onderzoek is het aantal cord-cutters in Vlaanderen in 2023 met 3 procent gestegen. Het aantal Vlamingen dat vorig jaar een betaald digitaal televisieabonnement had, lag volgens dat onderzoek op 76 procent.

Prime Video onthult de officiële trailer, artwork en stills van Those About To Die

De officiële trailer van Those About To Die van Amazon Prime is nu beschikbaar, net als het artwork en de stills. De dramaserie van regisseur Roland Emmerich (Moonfall, Independence Day, Godzilla) is vanaf vrijdag 19 juli exclusief te zien op Prime Video.

Alle tien afleveringen zullen één dag na de lancering beschikbaar zijn voor Prime-leden. De serie is gemaakt door de Academy Award® genomineerde schrijver Robert Rodat (The Patriot, Saving Private Ryan) en geïnspireerd op het gelijknamige non-fictie boek van Daniel P. Mannix. De kijkers worden ondergedompeld in de spectaculaire, complexe en corrupte wereld van wagenrennen en gladiatorengevechten in het oude Rome.

Panem et Circenses; Rome in 79 na Christus: Het centrum van het Romeinse Rijk is de rijkste stad ter wereld en er is een grote toestroom van slavenarbeiders. De rusteloze en steeds gewelddadiger wordende Romeinse bevolking wordt door twee dingen in het gareel gehouden: gratis eten en spectaculair vermaak in de vorm van wagenrennen en gladiatorengevechten. Those About to Die duikt in deze wereld die wordt gekenmerkt door bloeddorst, geldzucht, machtsstreven en corruptie. De wedstrijden op Circus Maximus worden gecontroleerd door vier patriciërsbedrijven: de Blauwe, Rode, Witte en Groene. Aandelen in deze vier bedrijven zijn het meest waardevolle bezit in Rome. Omdat de bevolking steeds bloeddorstiger raakt, is er behoefte aan een speciaal ontworpen stadion voor gladiatorengevechten: het Colosseum. De schaal van het stadion en de gladiatoren- en dierengevechten is enorm - net als de gokindustrie in de onderwereld. Onder de grond, onder de tribunes, werken en leven duizenden mensen, waaronder duizenden die zullen sterven voor de wagenrennen en gladiatorengevechten.

De cast bestaat uit Academy Award®-winnaar Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs, King Lear) als keizer Vespasianus, Iwan Rheon (Game of Thrones) in de rol van Tenax, Tom Hughes (The English, Victoria) als Titus Flavianus, Sara Martins (Tell No One, Death in Paradise) speelt Cala en Jóhannes Haukur Jóhannesson (Game of Thrones) speelt Viggo, Jojo Macari (Sex Education) in de rol van Domitianus, Gabriella Pession (Crossing Lines) als Antonia, Dimitri Leonidas (Rosewater, Renegades) speelt Scorpus, Emilio Sakraya (60 Minuten, Rheingold, 4 Blocks) in de rol van Xenon, Moe Hashim (Ted Lasso) als Kwame, Rupert Penry Jones (Whitechapel) als Marsus en meer.

maandag 17 juni 2024

Ambilight TV twintig jaar

2024 is een jaar waarin veel wordt gevierd omtrent Ambilight TV. Eerder dit jaar werd The One – Ambilight TV al uitgeroepen tot Beste Koop TV 65 inch door de Nederlandse Consumentenbond. De opvolger The One – Ambilight PUS8909 komt met 144Hz VRR WCG LCD paneel (120hz native) in de maten 77, 65, 55, 50 én 43 inch. Waarbij het bijzonder is dat ook de 43 inch versie van The One is uitgerust met 120Hz native paneel.  

Komende september volgt vanwege de 20e verjaardag van Ambilight TV een speciale editie van de OLED+ categorie: OLED+ 959. De OLED+ TV heeft de laatste OLED META-technologie 2.0, 5.1.2. frame audio van Bowers & Wilkens én nieuwe innovaties als Ambilight Plus.

Ambilight Plus betreft de ultra-geavanceerde, dynamischere versie van Ambilight welke een hogere resolutie en door speciale lenzen een 2D Ambilight-effect op de muur creëert. De OLED+ categorie wordt daarnaast aangevuld met de OLED+ 909. De OLED+ van 2024 met een meer behouden design, vierzijdig Ambilight en een 3000 Nits OLED META Paneel.

De consument hoeft echter niet tot september te wachten om de 20-jarige verjaardag van Ambilight TV te vieren. In juni en juli start Philips Ambilight TV met de eerste verjaardags- en EK aanbiedingen. Om consumenten voordelig kennis te laten maken met de magie van Ambilight TV volgt de introductie van aantrekkelijke en scherpgeprijste LED Ambilight TV’s met 4k beeldkwaliteit. Het EK-deal model Philips PUS8079 Ambilight TV combineert haarscherpe 4k beelden met Dolby Atmos geluid. De serie is beschikbaar in de maten 43, 50, 55, 65 en een XXL 75 inch versie (waarvan de adviesprijs ruim onder 1000 euro blijft).

My Spy The Eternal City bij Amazon Prime

Niet alleen is de officiële trailer van My Spy The Eternal City nu te zien, maar ook de poster en stills zijn beschikbaar. Het vervolg op de populaire feelgood familiefilm My Spy is vanaf donderdag 18 juli exclusief te bekijken op Prime Video. My Spy The Eternal City volgt opnieuw CIA-agent JJ (Dave Bautista) en de brutale, maar moedige jonge spion Sophie (Chloe Coleman).

Wie toe is aan iets luchtigs en vermakelijks, zet op donderdag 18 juli My Spy The Eternal City aan. Het tweede deel van de succesvolle actiefilm My Spy speelt zich af in een van de meest iconische bestemmingen van Europa: Rome. Wanneer het middelbare schoolkoor van Sophie (Coleman) wordt geselecteerd voor een Italiaanse tournee met als hoogtepunt een optreden voor de paus in Vaticaanstad, ziet JJ (Bautista) dit als een kans om een band op te bouwen met zijn nieuwe stiefdochter. Zich nog van geen kwaad bewust, biedt JJ aan om de groep te begeleiden door de Venetiaanse grachten, over de beroemde bruggen van Florence en naar de meest historische plekken van Rome. Dat blijkt anders uit te pakken wanneer hij ontdekt dat hij en Sophie ongewild pionnen zijn geworden in een onheilspellend terroristisch complot.

Het langverwachte vervolg op de actiekomedie My Spy uit 2020 verenigt de geliefde cast met in de hoofdrollen Dave Bautista en Chloe Coleman. Terugkerende favorieten zijn Ken Jeong en Kristen Schaal, vergezeld door Anna Faris, Craig Robinson en Flula Borg in deze nieuwe internationale actiekomedie van regisseur Pete Segal (Get Smart, 50 First Dates).

vrijdag 14 juni 2024

De nieuwe Philips Ambilight TV line-up van 2024 is er

De eerste 2024 Ambilight TV’s zijn inmiddels ook daadwerkelijk in de winkels beschikbaar. Hoogtepunten van de 2024 range zijn onder meer: verbeterde Ambilight ervaring met o.a. Ambilight Plus, Artificial Intelligence met een nieuwe P5 AI Dual Engine-processor, 144 Hz VRR ondersteuning, een extreem snel en intuïtief nieuw cloud-based operating system Titan OS en de laatste OLED META-technologie 2.0.

Opvallend is ook de uitbreiding naar extra (grote) maten in zowel OLED, MiniLED als LED-segmenten.

Speciaal voor het Europese Kampioenschap voetbal zijn er aantrekkelijke soundbar bundels en EK-aanbiedigen. Zo worden de nieuwste 2024 Ambilight TV’s vanaf de start aantrekkelijk geprijsd aangeboden in combinatie met de nieuwste soundbar van Philips; de krachtige maar zeer kleine Philips B6309 soundbar.

Op het moment dat de nieuwste OLED Ambilight TV series, de Philips OLED809 en Philips OLED759 worden geïntroduceerd wordt de 2023 editie OLED708 Ambilight TV tijdelijk extra voordelig aangeboden.

Uit informatie van o.a. Techplatform Tweakers Pricewatch blijkt dat tijdens het naderende EK de OLED708 serie het laagste prijspunt sinds de introductie heeft bereikt (in zowel 55 als 65 inch segmenten). Daarmee komt de gewilde beeldschermtechnologie binnen handbereik voor een breder publiek.

Naast OLED809 Ambilight TV (nieuw in de maat 42 inch en daarnaast in 48, 55, 65 en 77 inch) met luxe design draaivoet, de nieuwste OLED_EX panel-technologie en verbeterde helderheid (tot 1300 Nits), wordt gelijktijdig de opvolger van de OLED708 geïntroduceerd: Philips OLED759 Ambilight TV. Deze OLED TV in de 7-serie bezit hoogwaardige OLED technologie. Zowel OLED809 als OLED759 zijn vanaf juni breed beschikbaar in Nederland en België.

Na de lancering van de ‘The Xtra’-serie in 2023 komt deze maand de opvolger voor deze MiniLED televisie beschikbaar onder de naam The Xtra Ambilight TV (PML9009). De 2024 QD Mini-LED TV combineert het beste van MiniLED en Quantum Dot-technologie en biedt prestaties net onder de OLED-modellen maar boven de premium LED-sets. Ook deze MiniLED TV’s zijn voorzien van meeslepend Ambilight.

The Xtra was in de 2023 range al beschikbaar in schermformaten van 55-, 65- en 75-inch. In 2024 range komt de QD MiniLED voor het eerst ook verkrijgbaar in XXL 85-inch. Met een adviesprijs van onder 3000 euro een aantrekkelijk alternatief voor de meer premium geprijsde OLED-technologie. De PML9009 is voorzien van de nieuwste P5-processor in combinatie met een hoogwaardig, 144Hz VRR paneel (120hz native). Het paneel heeft een pieklichtopbrengst van 1000 Nits (peak light output) en een zeer hoog kleurbereik (98% DCI-P3 WCG).

Kleine Soundbar mét Dolby Atmos

De Philips TAB6309 soundbar is volgens fabrikant TP Vision de perfecte partner voor elke Ambilight TV – zelfs bij toestellen met de laagste standaarden of voetjes.

De kleine soundbar van Philips biedt een kamervullend geluid zonder enig risico het scherm te overlappen dankzij zijn uitzonderlijk lage profiel van slechts 37mm hoog (wat te vergelijken valt met de hoogte van een luciferdoosje). Ook over de breedte (van ongeveer 88cm) is nagedacht; door de beperkte breedte steekt hij niet uit bij gebruik in combinatie met een 43 inch TV en valt hij bij grotere maten TV’s netjes weg te werken tussen de voetjes.

Ook op het gebied van connectiviteit heeft de soundbar mogelijkheden: HDMI eARC, Optical Aux-in en USB playback.

De TAB6309 is tijdens de introductie o.a. te koop bij Coolblue, Mediamarkt en Expert en heeft een adviesprijs van 399 euro. Het product kent verschillende introductie-aanbiedingen waaronder een bundelaanbieding wanneer de soundbar wordt aangeschaft in combinatie met een Philips TV uit de recent gelanceerde 2024 Ambilight TV range.

donderdag 13 juni 2024

Betaalbare netwerkspeler

De SR11 van het Chinese audiomerk FiiO is een krachtige maar compacte netwerkspeler met een uitgebreid functiepakker. Hij is binnen afzienbare tijd zelfs Roon Ready en dat is in dit prijssegment niet gebruikelijk.

Een DA-converter is niet ingebouwd, maar natuurlijk heeft FiiO bedacht dat de SR11 heel goed past bij de K11 en dat is een DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker.

De FiiO SR11 biedt ondersteuning voor AirPlay en dual-band WiFi, maar kan ook met een UTP-kabel worden aangesloten.

Nieuwe lens Canon maakt 3D VR-opnames makkelijker

Canon komt met een nieuwe lens waarmee je 3D-opnames kunt maken in VR-formaat.

Met de nieuwe dubbele fisheye-lenzen op de RF-S 3,9mm F3.5 STM Dual Fisheye, die op één lijn en zestig millimeter uit elkaar zijn gepositioneerd, wordt het menselijk gezichtsveld nagebootst.

De lens kost 1319,99 euro en kan nu vooruitbesteld worden.

Halverwege juli brengt Canon ook een gratis firmware-update uit voor 4K remote camera’s en remote camera-controllers. De update moet de prestaties van bijvoorbeeld autotracking-functies verder verbeteren.

woensdag 12 juni 2024

Jabra kondigt tweede generatie Elite 8 Active en Elite 10 oordopjes aan

Jabra kondigt de nieuwe Elite 8 Active Gen 2 en Elite 10 Gen 2 oordopjes aan. De oordopjes bouwen voort op het succes en hetzelfde ontwerp van de eerste generatie, en tillen de audio-ervaring en het streamen van content naar een hoger niveau.

Beide oordopjes zijn 's werelds eerste oordopjes met een LE Audio smart case*. Deze case is aangedreven door Dolby Audio en zorgt voor nog ruimtelijker geluid en een verbeterde muziekervaring. Ook zijn de oordopjes uitgerust met ‘Natural HearThrough’ voor nog meer bewustzijn van de omgeving. Jabra's Active Noise Cancellation (ANC) is nog sterker gemaakt dankzij de verbeterde midden- en laagfrequente ruisonderdrukking.

Jabra heeft bij deze nieuwe generatie verder gekeken dan de oordopjes zelf en heeft daarom 's werelds eerste LE Audio smart case ontworpen. Het innovatieve ontwerp bevat een dubbele USB-C en 3,5mm jack, waarmee het mogelijk is om content met één druk op de knop universeel te streamen.

De ingebouwde chip, die naadloos in de case is geïntegreerd, zorgt ervoor dat gebruikers moeiteloos audio van verschillende apparaten rechtstreeks naar hun oordopjes kunnen streamen. Met minder vertraging dan de standaard Bluetooth-verbindingen tussen de case en de oordopjes, ervaren gebruikers een betere synchronisatie van audio en video, en dankzij de LC3-codec genieten ze tegelijkertijd van Hi-Fi-geluidskwaliteit. De meegeleverde 2-in-1 kabel verandert de LE Audio smart case in een veelzijdige adapter die op elk apparaat kan worden aangesloten. Bijvoorbeeld op de loopband, aan de TV of aan het in-flight entertainment scherm tijdens een vlucht. Gebruikers kunnen de case gemakkelijk aansluiten en genieten van ruimtelijk geluid dat rechtstreeks naar de oordopjes wordt gestreamd.

Problemen bij deel abonnees na een app-update Viaplay

Sommige abonnees van Viaplay hebben afgelopen weekend de Formule 1 Grand Prix van Canada niet live kunnen bekijken. Dat kwam door een technisch probleem bij sommige tv-randapparaten.

Met name klanten van KPN en Odido en Google Chromecast-gebruikers hadden hier last van.

De problemen ontstonden na een update van de Viaplay-app voor de Android TV-decoder van KPN, de Mediabox van Odido en de Chromecast. Deze apparaten werken met Android TV.

De komende vijf jaar blijft de Formule 1 in Nederland bij Viaplay te zien.

dinsdag 11 juni 2024

Vue Gorinchem opent officieel haar deuren op 17 juli 2024

Net wanneer de zomervakantie van start gaat in Gorinchem, opent Vue de deuren van haar nieuwste bioscoop. Vue Gorinchem is van alle gemakken voorzien om bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden: de beste beeld- en geluidskwaliteit, zes bioscoopzalen voorzien van maar liefst 572 DeLuxe ligstoelen (elektrisch verstelbare stoelen tot bijna ligstand), verse popcorn, een gezellige bar en een shop. 

Voor de gelukkige winnaars van de kaarten voor de exclusieve Bios Battle zal de bioscoop al op 13 juli open gaan.

Daarnaast zijn er op 15 en 16 juli testdagen, om de bioscoopervaring vanaf 17 juli zo optimaal mogelijk te maken. Tijdens de zomer is er een populair aanbod aan films beschikbaar waaronder Verschrikkelijke Ikke 4, Binnenstebuiten 2, Twisters, Deadpool & Wolverine en meer.

Maar liefst 4.000 enthousiastelingen die zich hebben ingeschreven voor de VIP database, om op de hoogte gehouden te worden over al het nieuws rondom Vue Gorinchem, maken kans op de exclusieve kaarten voor de Bios Battle. 60  winnende VIPs zien als allereerste de bioscoop en ervaren een onvergetelijke filmmarathon. Ook gaan zij tijdens deze Bios Battle de strijd aan met als hoofdprijs je leven lang gratis naar de bioscoop. Ten slotte worden ze in de watten gelegd bij het Van der Valk hotel, dat in hetzelfde complex zit.

Vue Gorinchem bevindt zich aan de Franklinweg 9 te Gorinchem.

Vernieuwde HBO Max vandaag van start

Warner Bros. Discovery heeft de plannen gepresenteerd van de vernieuwde HBO Max-streamingdienst tijdens een perspresentatie in Amsterdam. Het vernieuwde HBO Max lanceert vandaag Nederland.

HBO Max brengt het huidige HBO Max, discovery+ en Eurosport samen en biedt naar eigen zegen een verbeterde kijkervaring met een nieuwe app.

De lancering gaat gepaard met de langverwachte terugkeer van de HBO Original-serie House of the Dragon, waarvan het tweede seizoen op 17 juni in première gaat. Daarnaast is een nieuw seizoen van Industry (12 augustus) gepland en verschijnt in het najaar de nieuwe serie The Franchise. Ook Max Originals gebasseerd op populaire Warner Bros. Picures franchises zoals The Penguin, Welcome to Derry (Stephen King’s IT) en de spin-off serie van de blockbusterfilm Dune - Dune: Prophecy - verschijnen dit najaar op HBO Max.  

Tijdens de perspresentatie werd aangekondigd dat acteur en komiek Jeroen van Koningsbrugge in het najaar van 2024 te zien is in een nieuwe serie. Van Koningsbrugge gaat in Europa op reis op zoek naar afgelegen plekken, gebouwen en constructies. Samen met een Urban-Exploring expert komt hij op de meest mysterieuze plekken en duikt hij de geschiedenis in op zoek naar interessante verhalen uit het verleden.

In de zomer lanceert HBO Max eerst een nieuw seizoen van de populaire reality-serie Eating With My Ex: Going Dutch. In Eating With My Ex: Going Dutch – dat terugkomt voor een vierde seizoen in augustus – komen reality-sterren elkaar voor het eerst sinds de break-up weer onder ogen. De ex-koppels krijgen elke gang een nog niet eerder gestelde vraag voor elkaar. Brengt dit laatste avondmaal de exen juist dichter bij elkaar of drijft het hen nóg verder uit elkaar?

Ook is een nieuw seizoen van het meest geliefde transgender koppel van Nederland Louisa & Rowan te zien op HBO Max. Bij de start van hun reality serie tien jaar geleden zagen fans al hoe de twee met elkaar in het huwelijksbootje stapten, maar nu komt hun grote droom uit om óók voor de kerk te trouwen. En waar doe je dit beter, dan in het land van de liefde: La bella Italia! Louisa & Rowan: De Italiaanse Bruiloft is vanaf augustus te zien op HBO Max.

Het tweede seizoen van de hitserie De Frogers: Happy Campers is dit najaar ook te zien bij HBO Max. Het kamperen met de héle familie is de Frogers zo goed bevallen, dat ze weer met elkaar op kampeertrip gaan. Dit keer reizen ze af naar het zuiden van Engeland, in de hoop iets meer zon en minder regen te hebben dan in het eerste seizoen.  

Men de sport add-on - die toegevoegd kan worden aan elk basis-abonnement – volgt de sportfan alles van álle tennis Grand Slams - Australian Open, Roland-Garros, Wimbledon en US Open, drie grote Grand Tours - Giro d’Italia, Tour de France en La Vuelta a España, verder aangevuld met Tour de France Femmes, 24 Hours of Le Mans, Snooker, PGA Golf, alle UFC events exclusief en alle grote winter sporten World Championship en World Cup-evenementen.*

HBO Max is tijdens de Olympische Spelen de enige plek waar fans álle momenten live en on-demand kunnen bekijken. Het volledige live en on-demand aanbod van de Olympische Spelen van Parijs 2024 is automatisch aan elk basis-abonnement toegevoegd, zodat álle HBO Max-abonnees toegang hebben tot hét sportevenement van het jaar.

Dit jaar worden er door 10.500 atleten, 45 sporten beoefend op 41 locaties en wordt er meer dan 3800 uur aan live content verwacht. Op HBO Max zijn álle olympische sporten live te streamen van begin tot einde, zonder onderbrekingen, en de belangrijkste evenementen zijn met Nederlands commentaar. Met de handige 'Medaille-meldingen' en 'Sleutelmomenten’ hoef je als sportfan niks meer te missen. Exclusief te zien zijn de sporten klimmen, skateboarden, surfen & golf. Naast alle olympische wedstrijden kunnen ook alle Eurosport-programma's live of on-demand gestreamd worden.  

Olympische programmering en presentatoren:

Bonjour Paris – elke ochtend live tussen 8:00-08:45 uur
Live vanaf het Trocadero in Parijs neemt presentator Herbert Cool de dag door en bekijkt welke sporten die dag centraal staan en welke Nederlandse & Belgische atleten in actie komen. Wat worden de mogelijke medaillemomenten en welke momenten mogen we niet missen vandaag?

Live Sport – elke dag tussen 08:45-22:30 uur  
Bekijk de gehele dag door de beste olympische live sport waarbij de focus ligt op de Nederlandse atleten en sporten zoals atletiek, wielrennen, zwemmen, roeien en hockey. Afgewisseld met expert analyses van o.a. Ranomi Kromowidjojo en Jip van den Bos, interviews en de beste verhalen uit Parijs.

Bonne Nuit, Paris – elke avond live tussen 22:45-23:30 uur   
De dagelijkse liveshow Bonne Nuit, Paris wordt gepresenteerd door Neal Petersen die je in drie kwartier bijpraat vanuit Parijs. Met alle hoogtepunten, de Nederlandse prestaties en alle andere belangrijke actie van de dag ben je weer helemaal op de hoogte.

Nesim & Fraasie: Medaille Matties – elke avond vanaf 22:00 uur
Social influencer comic duo Nesim & Fraasie geven een verfrissende en andere blik op de Olympische Spelen! In Parijs dompelen ze zich volledig onder in alles wat met de Olympische Spelen te maken heeft en laten zij een kant zien zoals alleen zij dat kunnen.

Drievoudig olympisch kampioen Ranomi Kromowidjojo gaat voor HBO Max en Eurosport als analist en reporter aan de slag tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Uiteraard gaat zij als voormalig professioneel zwemmer de zwemwedstrijden uitvoerig analyseren. Ook doet zij verslag van de verschillende andere sporten. Voor Kromowidjojo een uitgelezen kans om dit keer niet als olympisch deelnemer, maar als echte sportfan de Olympische Spelen te ervaren en mooie reportages te maken van alles wat er gebeurt in Parijs. 

Nieuwe HBO Max-abonnementsvormen  
HBO Max biedt straks verschillende basis-abonnementen aan met daarnaast de mogelijkheid voor een Sport add-on die aan elk basis-abonnement toegevoegd kan worden.  

Basic met Reclame - € 5.99 per maand
(met advertenties, full HD resolutie, streamen op 2 apparaten tegelijk)

Standaard - € 9.99 per maand
(full HD resolutie, streamen op 2 apparaten tegelijk)

Premium - € 13.99 per maand
(full HD of 4k resolutie met Dolby Atmos wanneer beschikbaar, streamen op 4 apparaten tegelijk)

Sport Add-on** - €5.00 per maand
(toepasbaar op elke abonnementsvorm, streamen op 2 apparaten tegelijk)

maandag 10 juni 2024

NOS en VRT verzorgen audiodescriptie bij EK Voetbal

Blinde en slechtziende voetbalfans in Nederland en België kunnen tijdens het aankomende EK Voetbal alle wedstrijden van Oranje en het Belgische voetbalteam volgen met live audiodescriptie. Met de openingswedstrijd, de halve finales en de finales gaat het om minimaal tien wedstrijden die door twee commentatoren worden voorzien van  commentaar speciaal voor deze doelgroep. Het is voor het eerst dat door de NOS op een groot toernooi voetbalwedstrijden met live audiodescriptie worden aangeboden.
 
In Nederland zijn de wedstrijden met audiodescriptie te zien op NPO1 Extra (kanaal 81). In België kan men terecht op Sporza (VRT) en in de VRT Max app.
 
De NOS zet als commentatoren voor de wedstrijden met live audiodescriptie Chris Wobben, Anne Pieter de Jong en Krijn Schuitemaker in, op dit moment allemaal verslaggevers bij NOS Langs de Lijn. De VRT zet Gunther Hilkens, Michiel Malchair en Dries Van Rompaey in. De commentatoren van NOS en VRT zijn hiervoor getraind. Bovendien hebben ze al heel wat ervaring opgedaan op blindentribunes in Nederlandse of Belgische voetbalstadions.
 
Audiodescriptie is een gesproken beschrijving van beelden. Het maakt programma’s toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. In Nederland zijn er ongeveer 300.000 mensen blind of slechtziend.  Bij audiodescriptie worden – in tegenstelling tot traditioneel voetbalcommentaar- veel meer details gegeven: posities op het veld, emoties in het stadion, reacties van spelers en supporters.
 
De wedstrijden van Oranje zijn zowel in Nederland en in België voorzien van commentaar van de Nederlandse commentatoren. Bij de wedstrijden van de Rode Duivels zijn in beide landen de Belgische commentatoren te horen.

Samsung Benelux biedt nu vijf jaar garantie op de TV’s van 2024

Nederlandse consumenten die een nieuwe 2024 Samsung TV afkomstig van Samsung Electronics Benelux aanschaffen, krijgen bovenop de gangbare twee jaar fabrieksgarantie nu drie jaar extra fabrieksgarantie van Samsung Benelux.
 
Samsung gaf altijd al twee jaar fabrieksgarantie op zijn toestellen maar doet daar nu nog een flinke schep bovenop. Voor extra zekerheid gaat Samsung deze garantie met nog eens drie jaar verlengen voor Nederlandse consumenten. Zo zijn consumenten er zeker van dat zij jarenlang kijkplezier hebben van hun Samsung TV.

Daarnaast biedt Samsung bij aanschaf van een TV een entertainment pakket ter waarde van meer dan 100 euro. Gebruikers kunnen zo op hun nieuwe tv gebruik maken van streamingsdiensten en apps zoals Videoland, NLZiet, De Could Gaming-app van Xbox, en Fit At Home.
 

vrijdag 7 juni 2024

KPN verhoogt prijzen voor huidige klanten

KPN voert vanaf 1 juli een inflatiecorrectie door voor klanten met een vast internet- of tv-abonnement, of een combinatie hiervan. De stijging geldt alleen voor klanten die voor 1 april een abonnement hadden.

De provider gaat in juni klanten per e-mail of brief informeren over de inflatiecorrectie.

De verhoging geldt niet voor extra's als EPSN Compleet, het Opnemen Pakket of KPN Veilig en klanten blijven bestaande kortingen behouden volgens de afgesproken voorwaarden.

Verder worden de start- en beltarieven van bellen met vaste telefoons vanaf 1 augustus verhoogd van 0,15 euro naar 0,155 euro.

Matte 4k-QD-oledmonitor van Samsung

Samsung heeft de adviesprijzen en beschikbaarheid bekendgemaakt van twee matte QD-oledgamingmonitors, die voor het eerst werden aangekondigd op de CES. De G60SD met 27 inch-wqhd-paneel kost 899 euro; de 32 inch-G80SD met 4k-resolutie gaat 1299 euro kosten.

De Samsung Odyssey OLED G6 G60SD en Samsung Odyssey OLED G8 G80SD hebben allebei een QD-oledpaneel van Samsung Display.

Wat de nieuwe Odyssey-monitors van eerdere QD-oledschermen onderscheidt, is de matte afwerking. Begin dit jaar introduceerde Samsung ook al een QD-oledtelevisie die niet spiegelt: de S95D.

donderdag 6 juni 2024

Mediaspeler VLC ondersteunt binnenkort Nvidia's RTX Video HDR


De RTX Video HDR-functie van Nvidia is 'binnenkort' beschikbaar in de gratis mediaspeler VLC. De mediaspeler biedt momenteel al ondersteuning voor Super Resolution.

Nvidia's RTX Video HDR-functie maakt gebruik van AI om reguliere beelden om te zetten naar HDR kwaliteit.

Ook de videobewerkingssoftware DaVinci Resolve krijgt 'binnenkort' ondersteuning voor RTX Video.

Prime Video nieuwe releases juni

Vanaf 1 juni is het nieuwe zesde seizoen van Komt een man bij de dokter exclusief te zien op Prime Video. Komt een man bij de dokter is een komische serie die draait om de absurde en soms chaotische avonturen van de onhandige hoofdpersonen. Of het nu gaat om bizarre medische ongelukjes, komische doktersbezoeken of absurde café-situaties - verwacht de meest onwaarschijnlijke situaties. De serie biedt een luchtige kijk op het leven met een mix van slapstick, satire en zwarte humor.

Vanaf 1 juni zijn, behalve het compleet nieuwe seizoen, ook seizoen 1 t/m 5 van Komt een man bij de dokter beschikbaar op Prime Video.

THE BOYS S4
12 JUNI

In seizoen vier van The Boys staat de wereld aan de rand van de afgrond. Victoria Neuman is dichterbij dan ooit om de Oval Office te betreden terwijl Homelander zijn krachten misbruikt. Butcher heeft nog maar een paar maanden te leven, is ondertussen Becca's zoon kwijt en is niet meer de leider van The Boys. De rest van het team is klaar met zijn leugens. Nu de spanningen hoger dan ooit zijn opgelopen, moet het team een weg vinden om samen te werken en de wereld te redden voordat het te laat is.

FEDERER: TWELVE FINAL DAYS
20 JUNI

De Federer-documentaire, geregisseerd door Academy Award-winnaar Asif Kapadia en regisseur Joe Sabia, is een intieme follow-along door de laatste 12 dagen van Roger Federer's illustere carrière. De film, oorspronkelijk een homevideo die nooit bedoeld was voor het publiek, toont Federer op zijn kwetsbaarst en meest openhartig, terwijl hij afscheid neemt van een spel en de fans die zijn leven de afgelopen twintig jaar hebben bepaald. Met interviews van legendarische rivalen en goede vrienden Rafael Nadal, Novak Djokivic en Andy Murray biedt Federer: Twelve Final Days exclusieve toegang tot de relatie tussen deze ongeëvenaarde sterren.

I AM: CELINE DION
25 JUNI

I Am: Celine Dion geeft ons een rauw en eerlijk kijkje achter de schermen van de strijd van de iconische superster met een levensveranderende ziekte. Deze inspirerende documentaire is een liefdesbrief aan haar fans en belicht de muziek die haar leven heeft geleid, terwijl het ook de veerkracht van de menselijke geest laat zien.

MY LADY JANE
27 JUNI

My Lady Jane is de verfilming van de Engelse gelijknamige bestseller (Lang Leve Jane in Nederland): een grandioze hervertelling van het verhaal van jonkvrouw Lady Jane Grey, de jonge Tudor-edelvrouw die negen dagen lang koningin van Engeland was en vervolgens in 1553 werd onthoofd… Nee f*ck dat. My Lady Jane vertelt de geschiedenis opnieuw zoals het had moeten gebeuren: de jonkvrouw in nood redt zichzelf. Dit is een episch verhaal van ware liefde en een meeslepend avontuur, gesitueerd in een alternatief universum van actie, geschiedenis, fantasy, komedie en romantiek.

BUENAS CHICAS
7 JUNI

Billie is een super ambitieuze junior advocaat met het hart op de tong. Maar nadat ze een belangrijke zaak heeft verpest, dreigt ze te worden ontslagen. Om dit te voorkomen gaat ze met haar beste vriendinnen Allegra en Coosje op wijnreis naar het zonnige Spanje. Billie’s werkelijke doel? Haar baan behouden door de Spaans-Nederlandse wijnboer Bruno (Juvat Westendorp) te overtuigen om zijn wijngaard op te geven en zijn grond te verkopen aan Billie’s cliënten die daar een golfresort willen bouwen. Eenmaal in Spanje loopt echter niets zoals het moet en tot overmaat van ramp staat Billie’s collega en ex-geliefde Rogier (Thijs Boermans) ook nog onverwachts op de stoep.

THE IRON CLAW
15 JUNI

Onder leiding van vader Fritz bestormen de onafscheidelijke broers Kerry, Kevin, Mike en David de wereldtop van het worstelen in de jaren tachtig. Maar hun weg naar eeuwige roem wordt omgeven door persoonlijke tragedies. Van schrijver/regisseur Sean Durkin met in de hoofdrollen Zac Efron, Jeremy Allen White, Harris Dickinson, Maura Tierney, Stanley Simons, met Holt McCallany en Lily James.

NACHO S1
17 JUNI

De Spaanse miniserie Nacho vertelt het dramatische maar komische verhaal van de echte mensen achter de porno-industrie - die meer dan 500 miljoen euro per jaar oplevert in Spanje. De serie toont hun menselijkheid en de absurditeit van de levens die ze leiden.

woensdag 5 juni 2024

Bijna 50 procent van alle Nederlandse huishoudens heeft een Netflix-abonnement

Netflix is de grootste streamingdienst in Nederland, gevolgd door Videoland. Bijna 50 procent van alle Nederlandse huishoudens heeft een Netflix-abonnement. Videoland is aanwezig in 20 procent van de huishoudens. Dat blijkt uit het rapport Video behaviour of Dutch consumers 2024-Q1 van Telecompaper dat vandaag wordt gepresenteerd tijdens het Telecom Insights 2024 congres in Bussum.

De derde plek van grootste streamingdiensten in Nederland is voor Disney+, dat aanwezig is in 19 procent van de Nederlandse huishoudens. Met een penetratie van 15 procent is Amazon de nummer vier. Viaplay’s marktaandeel daalde op jaarbasis, maar met de start van een nieuwe F1-seizoen was er afgelopen kwartaal weer een kleine groei te zien naar 12 procent marktaandeel.

Naast veel abonnees is ook de tevredenheid onder de abonnees bijzonder hoog. De NPS van Netflix was eind 2023 35. Disney+ en Videoland volgen met een NPS van respectievelijk 22 en 21. Amazon Prime Video scoort een NPS van 5.

Voor het eerst besteden Nederlandse consumenten meer tijd aan het kijken naar streamingdiensten dan aan live tv. In het eerste kwartaal van 2024 was het aandeel van de kijktijd voor streaming 25 procent, vergeleken met 22 procent voor live tv. Een jaar geleden was dit nog 21 versus 25 procent.

Oudere consumenten (55-80 jaar) besteden de meeste tijd aan het kijken naar live tv. Voor de leeftijdsgroep 67-80 jaar is dit bijna 40 procent. Voor jongeren van 25-35 jaar is dit slechts 15 procent. Laatstgenoemden keken twee keer zoveel naar streamingdiensten dan naar live tv. Jongeren van 16-25 jaar kijken het meest online, meer dan een uur per dag. Consumenten kijken streamingdiensten het meest via een smart tv-app. Content via internet wordt het meest bekeken op de smartphone.

*) In ons onderzoek wordt de respondent gevraagd hoeveel tijd hij/zij gemiddeld per dag besteedt aan het kijken naar diverse soorten videocontent, zoals onder andere live-tv, SVOD, uitgesteld kijken, content via internet, downloads, DVD's, enzovoort.




Rory Kinnear vertolkt Tom Bombadil in het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power

Prime Video heeft de rol aangekondigd die de Award winnende acteur Rory Kinnear (James Bond-films, The Imitation Game) in The Lord of the Rings: The Rings of Power gaat spelen. Dat Kinnear onderdeel uitmaakte van de cast van seizoen 2 was reeds bekend, nu is duidelijk geworden dat hij de rol vertolkt van het, door de fans, geliefde personage Tom Bombadil. Het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power is vanaf 29 augustus 2024 exclusief te zien op Prime Video.

Deze aankondiging komt na veel online speculatie, want de tijdloze, mysterieuze en joviale Tom Bombadil is al tientallen jaren geliefd bij Tolkienfans. Gezien zijn rol in zoveel sleutelmomenten van het grotere verhaal, is de afwezigheid van het personage in andere beeldende voorstellingen van Midden-aarde vaak het onderwerp geweest van stevige discussies. Het nieuws werd onthuld middels gloednieuwe beelden van de serie en een interview in Vanity Fair dat eerder vandaag online verscheen.

De showrunners van de serie, J.D. Payne en Patrick McKay, zijn enthousiast over dit nieuwe element in het verhaal en trots dat de getalenteerde Kinnear deze iconische rol tot leven brengt. “Hij is grillig, magisch en bijna onnozel, maar hij heeft ook de wijsheid van de eeuwen en diepe emotionele bronnen van oude geschiedenis. Zijn uitstraling en functie zijn gebaseerd op Noorse mythen en Europese sprookjes.” aldus McKay. “Grappig genoeg is hij het meest Lord of the Rings-achtig in The Lord of the Rings.” Payne voegt eraan toe: “Tom is een soort merkwaardigheid binnen het verhaal. Terwijl de wereld donkerder is, zingt en vertelt Tom versjes die kindergedichten hadden kunnen zijn. Hij trotseert als het ware de tonale verschuiving van de rest van het seizoen en is een echt lichtpunt in een zee van duisternis.”

Kinnear omarmde de kans om in de beroemde gele laarzen te springen en vertelde dat de beschrijving van Tom Bombadil weliswaar bekend was bij de lezers, maar dat hij graag de mogelijkheid kreeg om de stem en maniertjes van het raadselachtige wezen voor het eerst te vertolken in een verfilming van Tolkiens werk.“Er heerst een gevoel van enorme ervaring, openheid en empathie. Dat hij, Bombadil, zoveel heeft meegemaakt dat hij weet dat het de kleine dingen zijn die belangrijk zijn. Dat voelde voor mij heel toegankelijk waardoor ik beter begreep wie hij was.” aldus Rory Kinnear.

Rory Kinnear speelt Tom Bombadil, een figuur van onbekende afkomst in Tolkiens werken die een tijdloze wijsheid projecteert, vaak personages in een richting stuwt om dingen duidelijker te zien en hen helpt de wijde wereld om hen heen beter te begrijpen. Hij beweert zo oud te zijn als Midden-aarde zelf en bezit wijsheid die ver buiten het bereik van anderen ligt. Bombadil is essentieel voor de geest van ontdekking en de zoektocht naar betekenis. Hij is beroemd om zijn gele laarzen, blauwe jas en hoed met veren en zijn raadselachtige uitdrukkingen in zingende versjes.

Daarnaast onthulde Chris Smith, Tolkien Publishing Director bij HarperCollins, in Vanity Fair dat het boek getiteld The Adventures of Tom Bombadil opnieuw zal worden uitgebracht in paperback door HarperCollins op 20 augustus 2024, vlak voor de terugkeer van de serie op Prime Video.

dinsdag 4 juni 2024

Overgang van DVB-C naar IP voor de tv-pakketten Hindi, Turks, Arabisch en Gay Lifestyle bij Ziggo

Ziggo gaat gefaseerd een aantal tv-pakketten overzetten van DVB-C naar IP. De tv-pakketten waar het om gaat zijn: Hindi, Turks, Arabisch en Gay Lifestyle. De klanten die dit betreft, worden hier vanaf 30 mei persoonlijk over geïnformeerd.

De maatregelen verschillen per klant. Dit is namelijk afhankelijk van de mediabox(en) en het abonnement dat zij hebben. Een groot deel van deze klanten heeft al een Next Mini als eerste mediabox. Zij kunnen hiermee ook na de omzetting van DVB-C naar IP gewoon nog van hun extra tv-pakket genieten.

Een ander deel heeft om de zenders te kunnen blijven ontvangen een nieuwe mediabox nodig. Ziggo biedt deze klanten een energiezuinige Next Mini aan zodat zij met de nieuwste functionaliteiten, zoals 4K-ondersteuning, Voice Control en app-support, kunnen blijven genieten van de extra zenders.
 

NLZiet biedt excuses voor technische problemen tijdens Champions League-finale

NLZiet biedt excuses aan voor het niet doorgeven van de tweede helft van de Championship League finale afgelopen zaterdag.

NLZIET gebruikt de diensten van een leverancier die ervoor te zorgt dat de uitgezonden beelden worden omgezet naar een stream zodat deze beschikbaar komt in het platform en bekeken kan worden in de apps. Rond 22:03 (net voor de aanvang van de tweede helft) ging er iets mis in dit proces. Wat er precies misging is nog niet duidelijk. Het resultaat was in ieder geval dat de stream stopte en onze player in de app vast liep.  Dit probleem duurde ongeveer 10 minuten.

Doordat de stream stopte en vastliep, deden de kijkers van de Champions League wedstrijd wat elke gebruiker altijd heel logisch doet: opnieuw de app opstarten. Dit is natuurlijk volkomen normaal, maar wanneer binnen een hele korte tijd bijna al onze gebruikers de app opnieuw opstarten dan is dit in 1 keer zo’n enorme tsunami van verkeer dat de servers overweldigd raken. Dit zorgde er weer voor dat andere onderdelen niet meer werkten waardoor nog meer mensen alles opnieuw gingen proberen, waardoor het probleem uiteindelijk nog weer groter werd.  

De CTO van NLZiet Sander Kouwenhoven schrijft: 'Allereerst gaan we natuurlijk druk in gesprek met onze leverancier en ervoor zorgen dat de eerste oorzaak, het wegvallen van de stream, niet meer voor kan komen.  Ook wij willen precies weten wat er gebeurd is en een oplossing zodat dit niet meer voor zal komen. Ondertussen gaan we ook kijken naar alternatieve back-up oplossingen voor deze streams.'

maandag 3 juni 2024

Deze apps heb je nodig voor Android TV

Apple TV komt naar Android

Apple lijkt het bereik van Apple TV te willen vergroten door een Android versie van de Apple TV app te ontwikkelen.

Het is niet de eerste Apple dienst die naar Android opschuift. Hoewel Apple Music aanvankelijk exclusief op iOS 8.4 werd gelanceerd in 2015, kwam het later datzelfde jaar naar Android.

Buiten mobiel heeft Apple de tv-app agressief uitgebreid naar platforms van derden, zoals Roku, Amazon Fire Stick, PlayStation, Xbox, Xfinity-kabelboxen en meer niet-Apple-apparaten. Vorig jaar bracht het zelfs een Windows-desktop-app uit.

Het is onduidelijk hoe lang het duurt voordat de Android-versie van de tv-app live gaat.