woensdag 31 juli 2024

Bang & Olufsen lanceert deze zomerse speaker

Bang & Olufsen komt met de Beosound Explore Blossom Pink - een luidspreker gemaakt voor avonturiers die uitzonderlijke geluidskwaliteit belangrijk vinden.

Opvallend is de tweekleurige gradient op de aluminium behuizing van de luidspreker, die overgaat van roze naar stoffig blauw. De kleurencombinatie is ontworpen om te lijken op roze zonsondergangen aan de horizon. De toevoeging van een koraalkleurige draagriem versterkt de levendigheid van de zomer.

De Beosound Explore Blossom Pink is een Limited Edition van slechts 250 stuks met een RRP van 429 euro.

dinsdag 30 juli 2024

Afbeeldingen tonen Google Pixel Buds Pro 2-oordoppen


Hoesjesfabrikant Spigen heeft vroegtijdig afbeeldingen van de Google Pixel Buds Pro 2 gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de draadloze oordoppen een licht gewijzigd ontwerp krijgen.

Op de afbeeldingen is te zien dat de oordoppen weer gekleurde buitenkanten krijgen met een aanrakingsgevoelig oppervlak voor bediening van de muziek en het volume.

In het hoesje van Spigen zit verder een extra inkeping voor de Pixel Buds Pro 2-oplaadcase, naast de USB-C-poort.

maandag 29 juli 2024

CANAL+ geeft eerste beelden vrij van nieuwe dramaserie ‘Een van ons’

CANAL+ toont de eerste beelden van de zesdelige dramaserie Een van ons. Het verhaal, dat geïnspireerd is op de moord op Marianne Vaatstra, is vanaf 12 september 2024 exclusief te streamen bij CANAL+.
 
Eerder maakte CANAL+ al de eerste leden van de cast bekend, met onder anderen Hans Kesting en Richelle Plantinga. Daarnaast is ook tweevoudig Gouden Kalf-winnaar Jack Wouterse (Suzy Q, De Joodse raad) te zien als de burgemeester en Mara van Vlijmen (Het gouden uur) als de moeder van het slachtoffer. In de rol van cultleider die complottheorieën verspreidt, zien we Roeland Fernhout (Anoniem, Flikken Rotterdam). Theo d’Or-winnares Abke Haring, bekend van onder andere Splendid Isolation en Piece of my Heart speelt de vrouw van de dader. Daarnaast verschijnen Yari van der Linden (Zussen, Dirty Lines) als de broer van het slachtoffer, Jim Deddes (Mocro Maffia, Hardcore Never Dies) als journalist en Tim Linde (Ferry, Bodem) als rechercheur. Hier vind je een overzicht van de totale cast.

De serie Een van ons portretteert de dertien jaar durende zoektocht naar de dader van de verkrachting en moord op een 16-jarige jonge vrouw, die precies tussen een klein dorp en een AZC wordt gevonden. De moordzaak verscheurt niet alleen hele families en een dorp, maar houdt uiteindelijk het hele land bezig én legt de ziel van een nieuwe eeuw bloot. In elke aflevering wordt het verhaal vanuit een ander hoofdpersonage belicht. De misdaad blijft jarenlang onopgelost, totdat een grootschalig DNA-onderzoek de zaak eindelijk openbreekt.

vrijdag 26 juli 2024

De Olympische Spelen in Parijs volg je bij de NOS

Op vrijdag 26 juli starten de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. De Zomerspelen zijn meer dan twee weken lang live te volgen bij de NOS, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op radio, televisie, social online en teletekst.

De perfecte warming-up voor de Olympische Spelen. Vanaf vandaag tot en met donderdag is er iedere dag tussen 21.20 en 21.35 uur een olympisch journaal. Presentator Eline de Zeeuw brengt je in korte tijd bij met het laatste nieuws voorafgaand aan de Spelen.
 
Een olympische dag begint 's ochtends om 9.00 uur en eindigt om 22.30 uur met NOS Parijs Live. Tussen het liveverslag van de sporten door is er ruimte voor samenvattingen, hoogtepunten van andere sporten die al geweest zijn, interviews en het laatste nieuws.
 
Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Rivkah op het Veld, Gert van ’t Hof, Suse van Kleef en Sjoerd van Ramshorst.
 
Om 22.30 uur is het op NPO 1 tijd voor het dagelijkse olympische avondprogramma NOS Studio Parijs. Live vanuit het bruisende Parc de la Villette in Parijs neemt presentator Dione de Graaff je mee in de wereld van de Olympische Spelen, met een uitzending vol hoogtepunten van de dag, analyses, interviews en boeiende gesprekken.
 
Vanzelfsprekend schuift er ook een karrevracht aan eremetaal en olympische ervaring aan bij Dione. Dafne Schippers, Epke Zonderland en Annemiek van Vleuten zullen afwisselend aan tafel zitten en hun perspectieven op de prestaties en gebeurtenissen van de dag delen. Ook schuiven er andere oud-olympiërs, boeiende gasten en analisten aan tafel aan.
 
Er zijn dagelijkse reportages van onze verslaggevers ter plekke, samenvattingen van de prestaties van de dag, er is een speciale rubriek over de Spelen van Parijs in 1924 en zanger Douwe Bob omlijst iedere olympische dag de sportprestaties met muziek.  
 
Radio + Olympische Spelen = RadiOlympia. Met dagelijks meer dan 13 uur (van 09.30 - 23.00 uur)
een flinke dosis sport op NPO Radio 1. De verrichtingen van de Nederlandse sporters worden op de voet gevolgd door commentatoren, verslaggevers ter plaatse, analisten en oud-sporters vanuit Parc La Villette in Parijs.
 
’s Ochtends van 09.30 - 14.00 uur presenteren Ghislaine Plag en Jurgen van den Berg (Omroep Max) de uitzending. Tussen 14.00 en 18.30 uur wisselen Fleur Wallenburg en Robbert Meeder het nieuws van de dag af met olympisch nieuws en live sport. Tussen 18.30 en 23.00 uur is het de beurt aan Joram Kaat (EO) en Eline de Zeeuw. Erben Wennemars is als vliegende verslaggever in Parijs voor reportages en het laatste nieuws.
 
Voor de Olympische Spelen heeft de NOS een gloednieuwe olympische website ingericht. Op NOS.nl/OS en in de NOS-app zijn er speciale olympische pagina’s.
 
In deze olympische omgeving is er live sport. Ook kan er zelfs een tweede livestream worden gestart. Hier volg je het laatste nieuws, kun je de hoogtepunten terugkijken, is er een programma- en uitslagenpagina en natuurlijk de medaillespiegel. Nieuw is dat je snel kunt zien wanneer de Nederlandse atleten in actie komen.
 
Voor de sociale kanalen zijn er social reporters van de NOS aanwezig in Parijs. Met onder meer behind the scenes video's, beelden vanuit influencer seats en beelden van hoe Parijzenaren de Spelen beleven. Ook worden bij bijzondere prestaties bijgepraat met analisten, speciaal voor social. Allemaal te vinden  via de social kanalen Instagram, Facebook, YouTube en Twitter en het NOS Sport-account op TikTok.

De live-uitzendingen van de Spelen zijn rechtstreeks te streamen via de vernieuwde app voor op de televisie. Met NOS Live wordt het eenvoudiger alle live-uitzendingen van de NOS op je Smart TV te bekijken.
 
Zowel de live-uitzendingen die ook op televisie te zien zijn als de livestreams die de NOS online aanbiedt. Ook de laatste uitzendingen, waaronder NOS Studio Parijs, zijn terug te kijken via NOS Live. Ook is er een handige agenda met een overzicht van de NOS-uitzendingen en sporten die eraan komen met uitgebreide programma-informatie.
 
Elke ochtend komt er een nieuwe aflevering van de NOS Olympische Podcast uit, zowel in de NPO Luister-app als op YouTube. Hierin wordt de luisteraar bijgepraat over het sportnieuws van de olympische dag. De presentatie is in handen van Thierry Boon, Eline de Zeeuw en Edwin Cornelissen, met Erben Wennemars als vaste sidekick.
 
Geen medium waar het laatste nieuws van de Spelen zo goed te vinden is als op NOS Teletekst. Eenvoudig en overzichtelijk het laatste nieuws over de prestaties, korte verslagen en natuurlijk de medaillespiegel.
 
Bij elkaar zijn 98 pagina’s (pp. 601-698) ingeruimd voor:
Speelschema's, tussenstanden, uitslagen en standen
Uitslag en verslag van elke finale (alle sporten)
Uitgebreid verslag van alle Nederlandse verrichtingen
De complete medaillespiegel
Een gedetailleerde agenda van de dag

donderdag 25 juli 2024

Opvolger van Chromecast heet Google TV Streamer

De opvolger van de Chromecast krijgt de naam Google TV Streamer. Dat bericht 9to5Google, dat afbeeldingen van het apparaat heeft kunnen bemachtigen.

De ovale vorm van de Chromecast verdwijnt. Het apparaat krijgt nu de vorm van een platte, schuin aflopende settopbox. Aan de achterkant van het apparaat bevinden zich HDMI- en stroomkabels.

Volgens eerdere geruchten krijgt de Google TV Streamer, net als zijn voorganger, een maximale resolutie van 4k.

woensdag 24 juli 2024

Sonos heeft enkele basisfuncties opnieuw geïntroduceerd in zijn nieuwe app

Sonos heeft na felle kritiek enkele basisfuncties teruggebracht in zijn nieuwe app, waaronder de mogelijkheid om lokale muziekbibliotheken te configureren. Die functies zaten in de oude app van Sonos, maar die met in de update van mei.

De update van 18 juli biedt volgens het persbericht van Sonos ook verbeteringen op het gebied van line-in-autoplay, compressie-instellingen, de toegankelijkheid van de instellingen, meldingen voor firmware-updates en de volume-instellingen.

In augustus volgen enkele andere functies die nu nog ontbreken in de nieuwe Sonos-app.

dinsdag 23 juli 2024

Videoland verhoogt maandprijzen abonnementen met 1 euro

Videoland verhoogt per 26 augustus de prijzen van zijn Basis-, Plus- en Premium-abonnementen met 1 euro voor alle klanten.

Het Basis-abonnement gaat 5,99 euro kosten, het Plus-abonnement 10,99 euro en het Premium-abonnement 12,99 euro.

In juni 2023 had Videoland de prijzen van sommige abonnementen al verhoogd. Het Plus- en het Premium-abonnement werden toen 1 euro duurder.

maandag 22 juli 2024

Denon Home Amp - voor het allerbeste draadloze geluid uit bestaande systemen

Denon brengt Denon Home Amp op de markt. Met de Denon Home Amp, die naadloos in elke inrichting past, maak je van je bestaande tweekanaals systeem een modern HEOS systeem.

Met de Denon Home Amp voeg je elk paar luidsprekers gemakkelijk toe aan het draadloze multi-room HEOS ecosysteem. Daarnaast beschik je over 100W vermogen per kanaal aan hifi-geluid, getuned door de Denon Sound Master.

De Home Amp geeft meer vermogen en betere scheiding van het tv-geluid via een tweekanaals systeem. HDMI eARC maakt integratie met de meeste moderne tv's via één kabel mogelijk, zelfs als de tv over geïntegreerde streaming beschikt. En via de subwoofer-uitgang voeg je gemakkelijk een subwoofer toe voor extra bas. Door zijn compacte vorm past de Denon Home Amp vrijwel overal.

HEOS ondersteunt hi-res audio streamen in maximaal 64 zones en is daardoor geschikt voor vrijwel elke multiroomopstelling, ongeacht formaat. Door het kleine formaat wordt kostbare rekruimte optimaal benut. Er passen twee Denon Home Amps naast elkaar in een standaardrek. De Denon Home Amp werkt ook naadloos samen met andere HEOS-apparaten, waaronder AV-receivers van Denon en Marantz. Integratoren kunnen vertrouwen op professionele ondersteuning van Denon, met inbegrip van trainingen en een speciale hotline voor technische ondersteuning.

De Denon Home Amp is verkrijgbaar bij erkende Denon-dealers en online voor 799 euro.

vrijdag 19 juli 2024

Amazon brengt nieuwe versie uit van Alexa Voice Remote voor Fire TV

Amazon heeft een nieuwe versie uitgebracht van de Alexa Voice Remote, een afstandsbediening voor Fire TV. Het design is minimaal gewijzigd en de ondersteuning voor enkele oudere Fire TV's ontbreekt.

De Alexa Voice Remote 2024 wordt geleverd bij de Fire TV Stick 4K. De nieuwe afstandsbediening heeft dezelfde functies en knoppen als het oude model, maar heeft iets scherpere hoeken.

De nieuwe Alexa Voice Remote, met modelnummer PA38CA, is niet langer compatibel met de tweede generatie van de Fire TV Stick en de eerste generatie van de Fire TV Cube.

Amazon verkoopt de nieuwe Alexa Voice Remote op dit moment niet officieel in Nederland en België.

donderdag 18 juli 2024

Samsung Galaxy Tab S10-serie komt pas in oktober

Samsung onthult zijn Galaxy Tab S10-reeks pas in oktober. Vermoedelijk bestaat die reeks uit slechts twee modellen: de Galaxy Tab S10 Plus en Tab S10 Ultra.

Tijdens de Galaxy Unpacked-presentatie ontbrak voor het eerst de Tab-serie.. Vast staat wel dat de serie dit jaar wat is uitgedund. Er komen geen drie maar slechts twee tablets: de Tab S10+ en de Tab S10 Ultra.

De tipgever voorspelt verder dat de Galaxy Tab S10+ en Galaxy Tab S10 Ultra veel overeenkomsten zullen hebben met de Tab S9-serie. Recent verschenen er via OnLeaks al enkele renders van de Galaxy Tab S10 Ultra.

woensdag 17 juli 2024

‘iPhone 17 Pro Max krijgt drie 48-megapixel lenzen’

Alle camera's aan de achterkant van de iPhone 17 Pro Max zullen 48 megapixel zijn, voorspelt analist Ming-Chi Kuo. Tot nu toe was de telefotolens nog 12 megapixel.

De hoofdcamera (groothoek) en de ultragroothoek van de iPhone Pro-modellen hebben al de sprong naar 48 megapixel gemaakt en bij de iPhone 17 Pro Max gaat het volgens Kuo ook gebeuren bij de telefotolens. De sensor wordt groter. Deze gaat van 1/3,1 naar 1/2,6 inch.

Kuo weet nog niet zeker of alleen de iPhone 17 Pro Max de vernieuwde telefotolens zal krijgen. Als dat zo is, verwacht hij dat de iPhone 18 Pro in 2026 ook wordt uitgerust met deze telefotolens.

dinsdag 16 juli 2024

Google en Apple brengen tool uit om foto's van Photos naar iCloud te verplaatsen

Google en Apple gaan het makkelijker maken om foto's van Photos naar iCloud te verplaatsen. De bedrijven hebben daarvoor een tool uitgebracht die is gebaseerd op de software van het Data Transfer Initiative.

Bij Google is de dienst ingebouwd in Google Takeout, waarmee gebruikers delen van hun account kunnen verplaatsen naar andere diensten. Daar staat iCloud nu als optie bij.

Voor foto's worden jpeg, png, gif, webp, avif en de meeste raw formaten ondersteund. Video's kunnen worden verplaatst als ze in mp4, mov, m4v, mpg, mkv, mod, mmv, avi, divx, tod, wmv, asf, 3gp, 3g2, m2t, m2ts of mts zijn opgeslagen.

maandag 15 juli 2024

Galaxy Buds3 en Buds3 Pro van Samsung hebben nu ook steeltjes

Samsung introduceert twee draadloze oordoppen, de Galaxy Buds3 en Galaxy Buds3 Pro. Die hebben, anders dan eerdere Samsung-oortjes, een nieuw ontwerp met een steeltje, vergelijkbaar met de Apple AirPods Pro.

De Buds3 Pro-dopjes hebben een steeltje met een ingebouwd lampje. Dat kan bijvoorbeeld laten zien wanneer de oortjes in pairingmodus staan en gebruikers kunnen het aanzetten om de oortjes makkelijker terug te vinden.

Beide oordoppen hebben drie microfoons die volgens Samsung een betere gesprekskwaliteit bieden dan andere oortjes, doordat ze audio tot 16KHz in plaats van 8KHz doorzenden.

vrijdag 12 juli 2024

Bose voegt multipoint toe aan QuietComfort Ultra Earbuds en Ultra Open Earbuds

Bose voegt ondersteuning voor Bluetooth multipoint toe aan zijn QuietComfort Ultra Earbuds en Ultra Open Earbuds. Het bedrijf doet dat met een firmware-update.

De oordoppen kunnen daarmee tegelijkertijd verbonden zijn met meerdere apparaten, bijvoorbeeld een pc en een smartphone.

In de komende twee weken moet de update wereldwijd beschikbaar zijn voor gebruikers van de twee typen draadloze oordoppen.

donderdag 11 juli 2024

LG’s nieuwe draadloze oled-tv ideaal voor gaming

LG heeft vrijdag alweer een nieuwe generatie draadloze oled-tv's gelanceerd, de OLED evo M4. De evo M4 haalt een maximale beeldverversing van 144 Hz en is daarmee ideaal voor gaming.

LG verkoopt de OLED evo M4 in vier formaten: 65, 77, 83 en 97 inch. Net als de eerdere draadloze oled-tv’s van LG, is de evo M4 uitgerust met de Zero Connect Box. Met die Zero Connect Box verbind je je accessoires draadloos aan de oledtelevisie.

erder gaf de Koreaanse televisiefabrikant te kennen dat de verbinding 'driemaal de bandbreedte biedt van Wi-Fi 6E.

De OLED M kreeg vorig jaar een prijskaartje van 31.755 euro. De OLED evo M4 is mogelijk wat goedkoper.

woensdag 10 juli 2024

‘OnePlus Pad 2 wordt snelste Android-tablet tot nu toe’

OnePlus brengt op 16 juli niet alleen de Nord 4-smartphone uit, maar ook een nieuwe tablet.

Volgens lekker Ishan Agrawal krijgt de OnePlus Pad 2 een Snapdragon 8 Gen 3. Dat is de snelste processor van dit moment. Het zou de eerste tablet zijn die op deze chip draait.

Het scherm groeit van 11,6 naar 12,1 inch en krijgt een resolutie van 3000 bij 2120 pixels.

Op de achterkant zit een 13 megapixel-lens aan, de frontcamera heeft een resolutie van 8 megapixel.

De eerste OnePlus Pad had een adviesprijs van 499 euro. Zijn opvolger wordt door de snellere processor waarschijnlijk iets duurder.

dinsdag 9 juli 2024

NOS schaalt op in aanloop naar halve finale EK

In aanloop naar de halve finale van het Nederlands elftal tegen Engeland schaalt de NOS op in de programmering.
 
Zo is er vanavond om 19.55 uur een extra NOS Studio Fußball op NPO 3 met onder meer live de persconferentie van bondscoach Ronald Koeman. Te gast in de studio bij presentator Sjoerd van Ramshorst zijn Guus Hiddink, Leonne Stentler, Youri Mulder en Spanje-correspondent Edwin Winkels. Vanaf 20.30 uur schakelen we door naar NPO 1 met de voorbeschouwing van de eerste halve finale, Spanje - Frankrijk, die om 21.00 uur van start gaat. Na afloop van de wedstrijd is er NOS Studio Fußball waarin de wedstrijd wordt besproken en wordt geschakeld naar Oranje-watcher Jeroen Stekelenburg.
 
Op de wedstrijddag van Oranje is de NOS er de hele dag met het laatste Oranjenieuws. 's Ochtends met de laatste ontwikkelingen op het liveblog op NOS.nl en de NOS-app. Om 12.00 uur is er live op YouTube NOS Matchday, waarin Thierry Boon samen met Rafael van der Vaart en Jan Roelfs een vooruitblik werpt op de wedstrijd Nederland - Engeland.
 
Tijdens de Tour de France-etappe op NPO 1 vanaf 12.25 uur wordt er regelmatig geschakeld naar presentator Gert van 't Hof met de laatste updates vanuit Dortmund. Ook op NPO Radio 1 gaat in Radio Tour de France de uitzending ook regelmatig naar de verslaggevers ter plekke.
 
Om 20.00 uur start op NPO 1 de voorbeschouwing van de wedstrijd Nederland - Engeland. In het stadion van Borussia Dortmund blikt Gert van 't Hof samen met Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart vooruit op de wedstrijd. Verslaggever Jeroen Stekelenburg interviewt voorafgaand aan de wedstrijd bondscoach Ronald Koeman en staat samen met EK-winnaar Hans van Breukelen op de middenstip van het veld voor het laatste woord voorafgaand aan de halve finale.
 
De halve finales Spanje - Frankrijk en Nederland - Engeland zijn ook met audiodescriptie. De wedstrijden zijn op deze manier ook te volgen voor slechtziende en blinde voetbalfans.  De uitzendingen starten om 20.50 uur op NPO 1 Extra. De commentatoren zijn Anne de Jong en Chris Wobben.
 
De halve finales zijn vandaag en morgen ook te volgen op NPO 1, NPO Radio 1, NPO Start, NOS.nl, de NOS-app en de televisie-app NOS Live.

Eerste draadloze koptelefoon van Cambridge Audio

Cambridge Audio heeft met de Melomania P100 zijn eerste draadloze hoofdtelefoon uitgebracht. Dit model moet zich onder meer onderscheiden door de vervangbare accu en oorkussens.

Voor dit bedrag kunnen gebruikers aan de slag met custom 40mm-drivers met klasse A/B-versterking. De accu gaat tot 100 uur mee, ofwel maximaal 60 uur indien anc is ingeschakeld.

De Melomania P100 kan draadloos muziek afspelen via Bluetooth 5.3, of bedraad via de usb type-c-poort.

De hoofdtelefoon meet 250 x 204 x 59 millimeter en weegt 330 gram. Hij komt in zwart of wit.

Hij kost 279 euro en moet vanaf 15 juli beschikbaar zijn.

maandag 8 juli 2024

Apple Haarlem tijdelijk gesloten voor renovatie

De Apple Store in Haarlem is tijdelijk gesloten wegens renovatie. Medewerkers zijn tijdelijk overgeplaatst naar andere Apple Stores.

De komende zeven weken wordt gewerkt aan een nieuw interieur voor de kleinste Apple Store van Nederland, die sinds 2013 in de Grote Houtstraat in Haarlem te vinden is.

De Apple Store in Haarlem is een relatief kleine winkel voor Apple-begrippen en doet qua oppervlak meer denken aan een APR.

In Haarlem is nog wel een ‘klassieke’ Genius Bar aanwezig, maar dan wel in een moderne variant met lichtpaneel.

vrijdag 5 juli 2024

Tweede seizoen van Tulsa King, met Sylvester Stallone, vanaf 18 september exclusief te zien op SkyShowtime

Oscar-genomineerde Sylvester Stallone keert terug als Dwight Manfredi in het langverwachte tweede seizoen van de hitserie Tulsa King, die vanaf 18 september exclusief te zien is op SkyShowtime. De streamingdienst deelt tevens een eerste teaser van het nieuwe seizoen dat momenteel wordt opgenomen in Oklahoma en Atlanta.

De uitvoerend producenten van de serie zijn Oscar-genomineerde Taylor Sheridan, Oscar-genomineerde scenarist Terence Winter en multi-award-genomineerde regisseur Craig Zisk. De serie wordt geproduceerd door MTV Entertainment Studios en 101 Studios.

In seizoen twee blijven Dwight (Stallone) en zijn team bouwen aan hun groeiende imperium in Tulsa. Maar zodra ze hun draai hebben gevonden, realiseren ze zich dat ze niet de enigen zijn die hun claim willen leggen op de stad. Met de Kansas City maffia dat een dreigend gevaar vormt en een zeer machtige lokale zakenman, staat Dwight voor een grote uitdaging om zijn familie en team veilig te houden terwijl hij al zijn zaken op orde probeert te houden. Maar ook in zijn oude woonplaats New York heeft Dwight nog enkele onafgemaakte zaken.

De sterrencast van Tulsa King bestaat uit onder andere Martin Starr, Jay Will, Max Casella, Vincent Piazza, Tatiana Zappardino, Annabella Sciorra, Neal McDonough, Frank Grillo, Domenick Lombardozzi, Andrea Savage, Garrett Hedlund en Dana Delany.

SkyShowtime is beschikbaar voor klanten via de SkyShowtime-app op Apple iOS, tvOS, Android-apparaten, Android TV, Google Chromecast, LG TV, Samsung Smart TV’s, geselecteerde lokale distributiepartners en via de website: www.skyshowtime.com.

donderdag 4 juli 2024

Samsung schrapt instapmodel Galaxy Tab S10-serie

Een instapmodel onder de noemer Galaxy Tab S10 komt er niet, zo meldt het Koreaanse Naver. Dat blijkt uit de formaten van de high-end tablets die Samsung binnenkort lanceert. Deze krijgen naar verluidt 12,4- en 14,9-inch-schermen.

Met de Tab S9-serie was er nog een instapmodel met een 11-inch-scherm; dat model verdwijnt nu.

Volgens Naver heeft de gewijzigde strategie te maken met de komst van de nieuwe iPad Pro-modellen, met oledschermen van 11 en 13 inch. Vandaar dat Samsung nu vol in wil zetten op grote schermen voor de high-end tablets, meldt de Koreaanse website.

Dit betekent ook dat de instapprijs van de Galaxy Tab S10 mogelijk een stuk hoger komt te liggen.

woensdag 3 juli 2024

HomePod krijgt mogelijk geen Apple Intelligence

Apple Intelligence komt niet naar de HomePod. Dat verwacht Mark Gurman, Apple-expert bij Bloomberg. Er zijn twee voornaamste redenen voor. Allereerst vereist Apple Intelligence minimaal 8GB RAM, terwijl de huidige HomePod en HomePod mini maar 1GB RAM hebben.

De tweede reden is namelijk dat de HomePod volgens Gurman een apparaat is dat te weinig verkocht wordt om daar de ontwikkeltijd voor Apple Intelligence aan te verspillen. Hoewel het er niet naar uit ziet dat de HomePod helemaal gaat verdwijnen, zou Apple geen tijd en geld willen besteden om het geschikt te maken voor Apple Intelligence.

dinsdag 2 juli 2024

Akoestisch ontwerp voor bijzonder assertieve bas

Audiofabrikant FiiO heeft de dynamische in-ear hoofdtelefoon FD15 gelanceerd, De FiiO FD15 is gebaseerd op een (enkele) zogenaamde Magnalium Diaphragm DLC Gasket Driver. Volgens de fabrikant wordt een nieuw kwaliteitsniveau bereikt op een relatief gunstig prijsniveau.

De kern van de nieuwe FD15 van FiiO is de zogenaamde Magnalium Diaphragm DLC Gasket Driver, een volgens de fabrikant echte hightech driver met een diameter van 13,8 millimeter.

De FiiO FD15 komt in de uitvoeringen Obsidian Black en Racing Silver. Officiële prijsinformatie voor de Benelux ia nog niet vernomen, maar afgaande op de prijzen op buitenlandse websites ligt de prijs in de Benelux straks waarschijnlijk ergens tussen de 150 en 200 euro.

maandag 1 juli 2024

Hoogtepunten Amazon Prime in juli

De volgende series zijn in juli te zien bij Amazon Prime

PACE CADET
4 JULI

Tiffany "Rex" Simpson (Emma Roberts) heeft er altijd van gedroomd om de ruimte in te gaan, maar het leven loopt niet helemaal zoals gepland. Ze is vastbesloten om haar leven een andere wending te geven en zo belandt ze in NASA's mega competitieve astronauten trainingsprogramma. Rex vertrouwt op haar intelligentie, moed en vastberadenheid om de beste van haar klas te worden. NASA programmadirecteuren Pam (Gabrielle Union) en Logan (Tom Hopper) hebben echter hun twijfels of dit meisje uit Florida wel door de training komt.
 
Space Cadet is geschreven en geregisseerd door Liz W. Garcia (Purple Hearts, The Sinner). Het is een komedie over de kracht van jezelf zijn en je dromen najagen.

SAUSAGE PARTY: FOODTOPIA
11 JULI

Sausage Party: Foodtopia is gebaseerd op de geanimeerde komediefilm voor volwassenen uit 2016: Sausage Party. Sausage Party was slechts het voorgerecht. De nieuwe miniserie Sausage Party: Foodtopia volgt Frank, Brenda, Barry en Sammy terwijl ze hun eigen samenleving proberen op te bouwen: Foodtopia!
 
Met Seth Rogen, Kristen Wiig, Michael Cera, David Krumholtz, Edward Norton, Will Forte, Sam Richardson, Natasha Rothwell en Yassir Lester in de hoofdrollen.

MY SPY THE ETERNAL CITY
18 JULI

Het tweede deel van My Spy speelt zich af in een van de meest iconische bestemmingen van Europa: Rome. Wanneer het middelbare schoolkoor van Sophie (Chloe Coleman) wordt geselecteerd voor een Italiaanse tournee met als hoogtepunt een optreden voor de paus in Vaticaanstad, ziet JJ (Dave Bautista) dit als een kans om een band op te bouwen met zijn nieuwe stiefdochter. Zich nog van geen kwaad bewust, biedt JJ aan om de groep te begeleiden door de Venetiaanse kanalen, over de beroemde bruggen van Florence en naar de meest historische plekken van Rome. Dat blijkt anders uit te pakken wanneer hij ontdekt dat hij en Sophie ongewild pionnen zijn geworden in een onheilspellend terroristisch complot.
 
Het vervolg op My Spy verenigt de geliefde cast met in de hoofdrollen Dave Bautista en Chloe Coleman. Terugkerende favorieten zijn Ken Jeong en Kristen Schaal, vergezeld door Anna Faris, Craig Robinson en Flula Borg in deze nieuwe internationale actiekomedie van regisseur Pete Segal (Get Smart, 50 First Dates).

THOSE ABOUT TO DIE
19 JULI

Betreed de historische arena van het Romeinse Rijk - Rome in 79 na Christus. Het centrum van het Romeinse Rijk is de rijkste stad ter wereld en er is een grote toestroom van slavenarbeiders. De rusteloze en steeds gewelddadiger wordende Romeinse bevolking wordt door twee dingen in het gareel gehouden: gratis eten en spectaculair vermaak in de vorm van wagenrennen en gladiatorengevechten. Those About to Die duikt in de wereld die wordt gekenmerkt door bloeddorst, geldzucht, machtsstreven en corruptie.

De serie is gecreëerd door Robert Rodat en geregisseerd door Roland Emmerich, samen met Marco Kreuzpaintner (Beat, The Lazarus Project). De cast bestaat uit Academy Award®-winnaar Anthony Hopkins, Iwan Rheon (Game of Thrones), Tom Hughes, Sara Martins en Jóhannes Haukur Jóhannesson (Game of Thrones). Jojo Macari (Sex Education), Gabriella Pession (Crossing Lines), Dimitri Leonidas (Rosewater, Renegades), Emilio Sakraya, Moe Hashim en Rupert Penry Jones.

THE MINISTRY OF UNGENTLEMANLY WARFARE
25 JULI

The Ministry of Ungentlemanly Warfare is gebaseerd op recent vrijgegeven dossiers van het Britse Ministerie van Defensie en is geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Het is een actie-komedie die het verhaal vertelt van de allereerste special forces-organisatie die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd opgericht door de Britse premier Winston Churchill en een kleine groep militaire functionarissen, waaronder schrijver Ian Fleming. De topgeheime gevechtseenheid, bestaande uit een bont gezelschap van schurken en buitenbeentjes, gaat op een gedurfde missie tegen de Nazi's met behulp van volledig onconventionele en uiterst "ongemanierde" gevechtstechnieken. Uiteindelijk verandert hun stoutmoedige aanpak de loop van de oorlog en leggen ze de basis voor de Britse SAS en de moderne Black Ops oorlogvoering.
 
De serie is gecreëerd door Paul Tamasy, Eric Johnson en Arash Amel en geregisseerd door Guy Ritchie. Sterren zijn Henry Cavill, Alan Ritchson en Alex Pettyfer.

Verder op Prime

GAME ON - 5 JULI
 
LOVE LIES BLEEDING - 11 JULI
 
DREAM SCENARIO - 14 JULI
 
THE HUNGER GAMES: THE BALLAD OF SONGBIRDS & SNAKES - 16 JULI
 
ARTHUR THE KING - 21 JULI
 
POD GENERATION - 24 JULI

TE KOOP OF TE HUUR VIA PRIME VIDEO
GARFIELD - 1 JULI
 
WHAT HAPPENS LATER - 3 JULI
 
POOL MAN - 4 JULI
 
MONKEY MAN - 5 JULI
 
FURIOSA - 8 JULI
 
KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES - 9 JULI
 
ABIGAIL - 11 JULI
 
TAROT - 15 JULI
 
IMAGINARY FRIENDS (IF) - 15 JULI
 
THE FALL GUY - 17 JULI
 
CHALLENGERS - 18 JULI
 
THE WATCHERS - 29 JULI