dinsdag 5 augustus 2008

Sony komt met BD-Live op Blu-ray


Sony introduceert twee nieuwe Blu-ray Disc-spelers voorzien van de nieuwste Blu-ray-kenmerken. De BDP-S550 beschikt over BD-Live en BD-Java firmware, waarmee uiteenlopende online diensten zijn te gebruiken. Door de speler via een ethernetkabel te verbinden met internet kan de gebruiker blogs bezoeken terwijl een film draait, meedoen aan wedstrijden of extra content bekijken en beluisteren. Deze extra content is per filmtitel en filmmaatschappij verschillend. De extra's staan dus niet op de disc maar zijn te downloaden op de 1GB usb memory stick.
Dankzij het nieuwe BonusView kunnen twee video-streams van dezelfde disc tegelijkertijd bekeken worden. Zo is naast de hoofdfilm andere content op de disc gelijktijdig te volgen. Sony's Precision Cinema HD Upscale converteert de resolutie van dvd's naar een HD-equivalent. Verder zorgt 24p True Cinema voor dezelfde beeldfrequentie als de camera's in de filmstudio’s voor de beste filmweergave.
De BDP-S350 beschikt over vergelijkbare functies als de S550, maar in een iets compacter design. De S350 is BD-Live ready. Door de laatste firmware te downloaden (vanaf oktober beschikbaar) is de speler te upgraden naar alle mogelijkheden van BD Live. Beide modellen zijn dit najaar beschikbaar, maar prijzen zijn nog niet onthuld.

Geen opmerkingen: