vrijdag 22 augustus 2008

YouTube populair in Nederland


Youtube is in de afgelopen twee jaar gegroeid naar een top 3 positie op het Nederlandse web. De website bereikt inmiddels bijna tweederde van de Nederlandse internetgebruikers met haar online video's. Dit blijkt uit de doorlopende Visiscan website metingen van online onderzoeksbureau Multiscope.
In Nederland moet Youtube inmiddels alleen nog zoekmachine Google structureel voor laten gaan. Samen met Buienradar, Hyves en Marktplaats wedijvert de online video website om de tweede positie in Nederland.
Een kleine 30 procent van de Nederlandse internetgebruikers komt maandelijks ook één of meerdere malen op de Nederlandstalige versie van Youtube. De gemiddelde bezoekfrequentie ligt daarbij op vijf keer per maand, waarbij de bezoekduur zo'n 500 seconden per bezoek bedraagt. Bezoekers van Youtube waarderen de website met het rapportcijfer 7,5 (marktgemiddelde = 7,1).
Naast Youtube zijn 123video, Dumpert, MSN Video, Uitzendinggemist, PCzapper, RTL en Zideo de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt. Zij scoren echter maximaal de helft van het bereik van Youtube.

Geen opmerkingen: