woensdag 2 september 2009

Veronica investeert in Xite

Veronica Holding investeert in Xite en wordt daarmee aandeelhouder van dit nieuwe muziekplatform dat uitzendt via digitale televisie en internet. Veronica heeft veel vertrouwen in een succesvolle toekomst van de interactieve muziekzender en Xite verwacht met het veelzijdige mediaconcern als partner zijn (internationale) ambities snel te kunnen verwezenlijken.
Als muziekplatform verbindt Xite digitale televisie en internet. Xite zendt via het digitale basispakket van UPC en Caiway 24 uur per dag muziekclips uit. Bijzonder is dat Xite als enige muziekzender in Europa kijkers onder meer de mogelijkheid biedt om zelf clips te selecteren en playlists samen te stellen en ook steeds meer streaming videoclips.
Xite heeft in de afgelopen twee jaar in samenwerking met de belangrijkste platenmaatschappijen vorm gekregen. Het muziekplatform is opgericht door mediaondernemer Derk Nijssen. Xite is momenteel te bereiken door een miljoen huishoudens in Nederland en richt zich het komend jaar op verdere groei in Nederland en daarbuiten.
Ook partner HENQ van Xite ziet met Veronica als nieuwe deelnemer de mogelijkheden en perspectieven van Xite toenemen om voorop te blijven lopen als vernieuwende muziekaanbieder. Coen van Duiven, oprichter van HENQ verwacht bovendien dat door de versterking van de basis van Xite met Veronica en de al bestaande partners als United Broadcast Facilities en UPC de internationale plannen snel concreet gemaakt kunnen worden.

Geen opmerkingen: