donderdag 3 juli 2008

Olympische Spelen bij Nostalgienet


De Olympische Spelen gaan in augustus van start, maar in juli is er al volop aandacht voor het evenement op NostalgieNet, het themakanaal over de nostalgie van Nederland.
In een aantal reportages op het tv-kanaal van Nostalgienet wordt uitgebreid stilgestaan bij de Olympische Spelen van 1948 in London, waar Fanny-Blankers Koen 4 gouden medailles won. Daarnaast ook beelden van de voetbalkraker Engeland-Nederland en het Nederlands waterpoloteam dat een bronzen medaille wist te veroveren.
Verder zijn er vele Parels uit het Polygoon uit andere Olympische Spelen te zien. Dit zijn speciaal geselecteerde fragmenten uit de Polygoonjournaals waarin niet alleen de sporten zelf, maar soms ook de maatschappelijke-politieke situaties rond de Spelen aan bod komen.
Zo is er beeldmateriaal van het koninklijk huis dat onderscheidingen uitreikt aan sporters op de Olympische Dag in 1949, maar ook een reportage over de politieke problemen rond de Olympische Spelen in Moskou in 1980.
NostalgieNet is actief op tv, internet en DVD en is sinds het begin van dit jaar te zien in circa 1.000.000 huishoudens via de digitale tv-pakketten van Ziggo, CaiWay en Digitenne van KPN.

Geen opmerkingen: