maandag 7 juli 2008

Veertig procent van de Nederlanders heeft digitale tv


Veertig procent van de Nederlanders heeft digitale tv, aldus de Stichting Kijkonderzoek, SKO. Het percentage traditionele analoge kabelaansluitingen is verder gedaald van 78 naar 73 procent. De penetratie van Digitenne is gestegen van 5 tot 7 procent. De digitale ontvangst via internet en het schotelbezit blijven stabiel in respectievelijk 2 en 8 procent van de huishoudens. Bij de televisie in de woonkamer zet de opmars van de platte HDTV beeldbuis verder door ten koste van de traditionele beeldbuis. Inmiddels heeft 22 procent van de huishoudens een basistoestel met een LCD scherm en 6 procent heeft een plasma scherm; 68 procent van de basistoestellen heeft nog een klassieke beeldbuis. In de helft van de Nederlandse huishoudens is nu een breedbeeld televisie aanwezig.
Het percentage harddisk recorders in de Nederlandse huishoudens is gestegen van 10 naar 13 procent. De videorecorder blijft steeds meer terrein prijsgeven. Als randapparatuur blijft de DVD-speler het populairst. In 59 procent van de huishoudens is een DVD-speler aanwezig, in 17 procent van de huishoudens staat een DVD-recorder.
Het percentage huishoudens dat wel eens via de PC naar televisieprogramma’s kijkt is 26 procent. 86 procent van deze huishoudens geeft aan te kijken naar on demand streams van televisie programma’s (gemiste uitzendingen), 11 procent kijkt wel eens naar live televisie streams.

Geen opmerkingen: