zaterdag 3 september 2016

Philips 901F: ’s werelds enige OLED-4K-tv met Ambilight

TP Vision introduceert op IFA in Berlijn zijn eerste OLED-TV met UHD Premium certificatie: de 55-inch 901F. De nieuwe tv biedt een optimale combinatie van OLED (Organic LED) -technologie met de Philips Perfect Pixel Ultra HD-engine. Dit resulteert in een beeldkwaliteit van 3800 PPI (Picture Performance Index).

De engine heeft een rekenkracht van 4 miljard pixels, wat het systeem in staat stelt om elke afzonderlijke pixel voortdurend te monitoren en aan te passen qua scherpte en helderheid, waardoor fijnere lijnen en scherpere details ontstaan. Ook bevat de engine een Ultra Resolution-functie die beelden van iedere bron converteert naar een scherper en verfijnder Ultra-HD-niveau.

Het brede kleurenspectrum van OLED en het Perfect Color-systeem van Philips, met een 17-bits kleurenbooster en slimme kleurenverwerking, maakt het mogelijk om ruim 2250 miljard kleuren weer te geven, waaronder realistische huidtinten en haarscherpe wittinten. De Perfect Natural Motion-technologie van Philips wordt gebruikt om extra frames te interpoleren en toe te voegen, waardoor – in combinatie met de hoge prestaties van het OLED-paneel – snel bewegende Full-HD- en Ultra-HD-beelden vloeiend worden weergegeven, zonder scherpte te verliezen.

Het contrast is verbeterd met behulp van het Perfect Contrast-systeem met Local Contrast-verwerking, in combinatie met Micro Dimming Perfect.

OLED biedt betere resultaten dan de beste edge-lit LED- en LCD-schermen, vooral op het gebied van zwartniveau, contrast, kleur en beweging. Tv’s met OLED rekenen af met problemen die worden veroorzaakt door het feit dat backlight altijd áán staat, dankzij lichtgevende pixels die volledig kunnen worden uitgeschakeld. Zwart kan op het diepste en donkerste niveau worden gereproduceerd, waardoor zelfs de vaagste tinten duidelijk zichtbaar zijn dankzij het hoge contrast. De 901F, met zijn brede kleurenpalet (99 procent DCI-P3 Wide Color Gamut - WCG), kan dankzij de diepere zwarttinten kleuren preciezer en levendiger reproduceren.

Een ander voordeel van OLED-tv’s ten opzichte van edge-lit LCD-tv’s is de betere kijkhoek, die zorgt voor een optimale beeldkwaliteit, ongeacht waar in de kamer de kijker zich bevindt. Ook de weergave van snel bewegende beelden is veel beter, omdat een OLED-tv ruim dan honderd maal sneller is dan een traditionele LED-tv.

Geen opmerkingen: