vrijdag 30 augustus 2024

Sony voegt WF-C510 toe aan het assortiment van draadloze oordopjes

De nieuwe Sony WF-C510 heeft een kleiner en compacter ontwerp dan de vorige generaties en draait volledig om comfort. De WF-C510 is Sony's kleinste draadloze oortje ooit, speciaal ontworpen om ook mensen met kleine oren een stabielere pasvorm te bieden. ​

Bij het ontwerp van de WF-C510 is gebruik gemaakt van uitgebreide gegevens over oorvormen, verzameld sinds de introductie van 's werelds eerste in-ear in 1982. Sony heeft ook evaluaties van de gevoeligheid van verschillende soorten oren meegenomen om een ideale vorm te creëren die voor veel mensen comfortabel is. De oordopjes hebben ook een rond ontwerp en een matte afwerking voor extra comfort. Bovendien is er een vlakke en bredere knop toegevoegd voor eenvoudige bediening, zodat je zonder onderbrekingen naar je muziek kunt luisteren.

Bij kleinere oordopjes hoort een kleinere oplaadcase. De compacte oplaadcase heeft een dunner ontwerp vergeleken met het vorige model, waardoor het nog handiger is om mee te nemen in je zak of tas en je de oordopjes overal mee naartoe kunt nemen.

Met een batterij die tot 11 uur meegaat, kun je urenlang aaneengesloten luisteren. Een snelle oplaadbeurt van 5 minuten biedt tot 60 minuten luistertijd, zodat je de hele dag kunt genieten van je muziek.

Met keuze uit blauw, geel, zwart of wit kun je de kleur vinden die het beste bij je past. ​

De WF-C510 is vanaf vandaag verkrijgbaar in blauw, geel, zwart en wit en kost 59 euro.

donderdag 29 augustus 2024

De allernieuwste True Wireless in-ear hoofdtelefoons Pi6 en Pi8 van Bowers & Wilkins

Het gerenommeerde audiomerk Bowers & Wilkins komt met twee nieuwe hoogwaardige True Wireless in-ear hoofdtelefoons, de Pi6 en Pi8. Ze zijn ontwikkeld door dezelfde ontwerp- en engineeringteams die ook verantwoordelijk waren voor de toonaangevende Px7 S2e en Px8 hoofdtelefoons van Bowers & Wilkins.

Met hun geheel nieuwe industriële design en volledig herziene mechanische, elektronische en geluidsontwerp zijn de Pi6 en Pi8 volgens de fabrikant zelf de meest comfortabele, volledig uitgeruste en best klinkende in-ear hoofdtelefoons van Bowers &Wilkins ooit.
 
De Pi6 en Pi8 zijn voorzien van draadloze geluidsoverdracht technologie van QualcommTM en van geavanceerde actieve ruisonderdrukking. Ze beschikken over alle belangrijke functies en technieken die de consument verwacht. Bowers & Wilkins streeft hiermee een duidelijk doel na: het normbepalende succes dat het merk eerder met zijn premium over-ear hoofdtelefoons behaalde nu ook voor in-ear hoofdtelefoons verwezenlijken.
 
De nieuwe Pi6 is gebouwd op hetzelfde platform als zijn grote broer, Pi8. De geluidskwaliteit ervan is vergelijkbaar met die van de Pi7 S2, het topmodel in de voorgaande lijn in-ear hoofdtelefoons van Bowers & Wilkins.

Mede daarom is de Pi6 voorzien van een geavanceerde chipset van Qualcomm voor verbeterde draadloze stabiliteit en betrouwbare connectiviteit. De nieuwste Bluetooth 5.4-specificatie biedt multipoint-ondersteuning voor twee apparaten; aptX AdaptiveTM draadloze geluidsoverdracht zorgt voor een uitzonderlijk hoge geluidskwaliteit vanaf compatibele draadloze bronnen en waarborgt naadloze multipoint-ondersteuning. De Pi6 is voorzien van volledig nieuwe 12-mm drivers van biocellulose, afgeleid van de conussen in de bekroonde Px7 S2e over-ear hoofdtelefoon, voor een geluidsweergave met hoge resolutie binnen een kleinere vormfactor.

Het paradepaardje, de Pi8, levert nog betere prestaties dan de Pi6. De volledig nieuwe 12-mm drivers zijn uitgevoerd met de gepatenteerde Carbon Cone-technologie die ook is toegepast in de met verschillende awards bekroonde Px8 over-ear hoofdtelefoon. Deze stijve en tegelijkertijd lichte conussen leveren de perfecte combinatie van nauwkeurige details en krachtige dynamiek, zodat je muziek altijd en overal zo realistisch mogelijk klinkt.

Voor koppelen via Multipoint Bluetooth zijn de antennes verbeterd. Dit maakt het gemakkelijker audio-apparaten met de oordoppen te verbinden; gebruikers kunnen nu bijvoorbeeld snel een tweede apparaat aan hun Pi6 of Pi8 koppelen zonder de oordoppen uit hun oren te halen.

Made for iPhone- (MFI-) ondersteuning zorgt voor naadloze integratie met iOS-apparaten en gemakkelijk aanmelden in de Music-app van Bowers & Wilkins. Google Fast Pair (GFP) ondersteuning volgt binnenkort. Na het configureren heeft de eigenaar van een Pi8 ook toegang tot een vijfbands Advanced EQ-functie van Bowers & Wilkins om het geluid van de oordoppen op de persoonlijke smaak af te stemmen. Luisteraars die de voorkeur geven aan True Sound van Bowers & Wilkins, kunnen deze functie gemakkelijk met een druk op een knop aanzetten. De Pi6 biedt gebruikers de mogelijkheid zelf hun voorkeursinstellingen voor lage en hoge tonen te kiezen.

Deze verbeteringen aan het instel- en gebruiksgemak gaan gepaard met aanzienlijke verbeteringen in de gebruikersinterface. De bovenkant van elke oordop is een groot capacitief aanraakoppervlak. Sensoren in deze oordop zorgen voor een hogere reactiesnelheid en betere betrouwbaarheid van aanrakingen in vergelijke met de vorige generatie. In het kader van het nieuwe industriële ontwerp zijn de posities van alle antennes en microfoons in de oordoppen herzien. Zo wordt voorkomen dat draadloze of audiosignalen per ongeluk worden geblokkeerd. De oordoppen zijn met een nieuwe, betrouwbaardere en meer responsieve IR draagsensor uitgerust.  

De smartcase die bij de Pi8 wordt geleverd, biedt ondersteuning voor zowel draadloos opladen als voor de innovatieve Wireless Audio Retransmission-technologie. Met deze technologie, die voor het eerst werd toegepast in de baanbrekende Pi7, kunnen luisteraars geluid vanaf aangesloten analoge of digitale bronnen, zoals entertainmentsystemen in vliegtuigen, computers of zelfs de nieuwste iPhones met USB-C, draadloos naar de hoofdtelefoon sturen. De smartcase van de Pi8 kan het geluidssignaal in aptX Adaptive met hoge resolutie doorgeven. Dit is een waardevolle upgrade ten opzichte van de oudere Pi7 S2.

De Pi6 wordt aangeboden in Storm Grey, Cloud Grey, Forest Green en Glacier Blue, de Pi8 in Anthracite Black, Dove White, Jade Green en Midnight Blue.


woensdag 28 augustus 2024

Renders tonen Samsung Galaxy Tab S10+ en S10 Ultra

Android Headlines heeft nieuwe renders van de Samsung Galaxy Tab S10-serie gedeeld. Op foto's zijn de Galaxy Tab S10+ en S10 Ultra zichtbaar, wat volgens de website de enige modellen in de serie worden.

De twee tablets lijken qua uiterlijk veel op elkaar. Daarbij heeft de Galaxy Tab S10+ geen notch in het scherm.

Beide tablets zullen beschikbaar zijn in de kleuren zilver en grafiet en verschijnen naar verluid in oktober. Naar verwachting wordt dan ook de Galaxy S24 FE aangekondigd.

dinsdag 27 augustus 2024

JBL Tour Pro 3 gelanceerd met Auracast en slimme oplaadcase

JBL heeft zijn eerste draadloze oortjes geïntroduceerd die standaard werken met Auracast, de Tour Pro 3. Ze zijn vanaf 14 september te koop voor 299,99 euro.

JBL noemt de Tour Pro 3-oordopjes in zijn aankondiging de “meest geavanceerde True Wireless Stereo”-oordopjes die je momenteel kunt krijgen. Het gaat dan bijvoorbeeld om ruimtelijk geluid met headtracking en Auracast. Met Auracast kan je je audio delen met andere Auracast-apparaten, zoals draadloze speakers.

JBL lanceert ook zijn tweede generatie ‘Smart Charging Case’. Zo biedt de case bedieningsopties voor alle functies van de Tour Pro 3, waaronder ruimtelijk geluid en ANC.

De Tour Pro 3’s beschikken ook over een tweede primeur voor JBL’s draadloze oordopjes: ze zijn namelijk uitgerust met twee drivers per oordopje, waaronder een dynamische driver van 11 mm.

maandag 26 augustus 2024

Apple komt dit najaar mogelijk met betaalbare AirPods

Apple analist Mark Gurman verwacht dat Apple in september twee AirPods-modellen lanceert. Het ene model zal de relatief goedkope AirPods 2 vervangen, terwijl het andere de AirPods 3 opvolgt.

Volgens de analist hoeven we dit jaar nog geen opvolgers voor de AirPods Pro (Gen 2) te verwachten: de focus ligt met andere woorden op ‘betaalbare’ in-ears.

Momenteel verkoopt Apple de tweede generatie AirPods voor 149 euro, terwijl de opvolger daarvan 50 euro duurder is.

Wat de nieuwe AirPods-modellen exact te bieden hebben, laat Gurman ook nog in het midden.

vrijdag 23 augustus 2024

Beleef de Grand Prix van Zandvoort bij de NOS

Het weekend van 23 tot en met 25 augustus staat bij de NOS in het teken van de Dutch Grand Prix. De Formule 1-race in Zandvoort is voor iedereen live te zien op NPO 1, via een livestream op NOS.nl, de NOS-app, NPO Start en de televisie-app NOS Live en op de radio via NOS Langs de Lijn.
 
Vanaf de eerste trainingen op vrijdag tot en met de huldigingsceremonie op zondagmiddag houdt de NOS je op de hoogte via tv-uitzendingen, radioverslagen, artikelen en een liveblog. Ook verschijnt er dagelijks, van donderdag tot en met zondag, een Formule 1-podcast met het laatste nieuws en ontwikkelingen vanaf het circuit.

Vrijdag 23 augustus is de dag van de vrije trainingen. Alle ontwikkelingen zijn te volgen in het liveblog op NOS.nl en de NOS-app. Een samenvatting van de training en interviews met de coureurs worden om 18.45 uur uitgezonden in het NOS Sportjournaal  op NPO 1. In Langs de Lijn & Omstreken, vanaf 20.30 uur, zijn er reportages van het circuit en wordt er vooruitgeblikt op de race van zondag.
 
Zaterdag 24 augustus is het tijd voor de kwalificatie. De NOS volgt alle gebeurtenissen nauwgezet via al haar kanalen. Van 19.00 tot 20.00 uur is er een uitgebreide samenvatting van de kwalificatie te zien op NPO 1. Presentator Afke Boven bespreekt samen met analisten Jan Lammers en Jeroen Bleekemolen de kwalificatie en de startopstelling voor de race. Ook in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1 is er om 19.00 uur volop aandacht voor de kwalificatie, met reportages van verslaggever Thierry Boon.
 
Zondag 25 augustus is de dag van de race. De NOS zendt de hele middag live uit op tv en online via een livestream op NOS.nl en de NOS-app. De uitzending start om 13.30 uur vanaf de camping in Zandvoort. Presentator Afke Boven bespreekt de racevooruitzichten met analisten Jeroen Bleekemolen en Jan Lammers. Ook zijn er gasten zoals Claire Dubbelman (F1 Race Control Operator), coureurs Sander Dorsman en Richard Verschoor, en voormalig coureur Michael Bleekemolen. Verslaggevers Ayolt Kloosterboer en Martin Vriesema zijn op het circuit aanwezig voor interviews met prominenten uit de Formule 1-wereld, waaronder Mercedes-teambaas Toto Wolff, coureurs Lando Norris (McLaren) en Valtteri Bottas (Sauber), en voormalig coureur David Coulthard.

Het racecommentaar op tv wordt verzorgd door Hans van Loozenoord en Jeroen Bleekemolen, met Louis Dekker op de radio. De race, die om 15.00 uur begint, is live te volgen op NPO 1, NOS.nl, de NOS-app, NPO Start, de televisie-app NOS Live en via NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

donderdag 22 augustus 2024

Disney+ verhoogt Nederlandse prijs met 3 euro per maand

Disney Plus wordt duurder in Nederland. De streamingdienst verhoogt de prijs van het abonnement voor bestaande klanten vanaf 17 oktober van 11 euro naar 14 euro per maand.

Voor de diensten met 4K en vier gelijktijdige streams rekent Disney vanaf oktober 13,99 euro per maand vragen. Dat abonnement heet vanaf dan Premium. Er komt ook een goedkopere versie met twee gelijktijdige streams en 1080p voor 9,99 euro per maand.

Daarnaast komt het abonnement met advertenties, dat al langer in andere landen bestaat, vanaf oktober ook naar Nederland. Dit abonnement kost 5,99 euro per maand. 

Films en series vind je bij bol (i.m.)

Films en seriesFilms en series

SkyShowtime lanceert de officiële trailer voor het tweede seizoen van Tulsa King

Dwight ‘The General’ Manfredi keert terug naar SkyShowtime voor zijn strijd om Tulsa. In de officiële trailer van het tweede seizoen van Tulsa King, met Oscar-genomineerde Sylvester Stallone in de hoofdrol, neemt de strijd om Tulsa nieuwe hoogtes aan. De trailer wordt ondersteund met het nog niet uitgebrachte nummer ‘Get By’ van het aankomende tweede album van de Grammy-genomineerde countryster Jelly Roll, die tevens een cameo maakt in het nieuwe seizoen.

De serie is ontwikkeld door uitvoerend producenten Oscar-genomineerde Taylor Sheridan, Oscar-genomineerde schrijver Terence Winter en veelvuldig genomineerde regisseur Craig Zisk, en geproduceerd door MTV Entertainment Studios en 101 Studios.

In seizoen twee blijven Dwight (Stallone) en zijn team bouwen aan hun groeiende imperium in Tulsa. Maar zodra ze hun draai hebben gevonden, realiseren ze zich dat ze niet de enigen zijn die hun claim willen leggen op de stad. Met de Kansas City maffia dat een dreigend gevaar vormt en een zeer machtige lokale zakenman, staat Dwight voor een grote uitdaging om zijn familie en team veilig te houden terwijl hij al zijn zaken op orde probeert te houden. Maar ook in zijn oude woonplaats New York heeft Dwight nog enkele onafgemaakte zaken.

woensdag 21 augustus 2024

Xiaomi lanceert Xiaomi OpenWear Stereo

Xiaomi lanceert de Xiaomi OpenWear Stereo. Dankzij het innovatieve open-ear design, bieden de oortjes draagcomfort gedurende de hele dag. De oortjes maken gebruik van zacht silicone en de ingebouwde nikkel-titanium legering, zorgen ervoor dat ze in verschillende omstandigheden stevig blijven zitten.

De hoge resolutie dynamische driver van 17 x 12 mm brengt volgens Xiaomi geruisloos audio naar je oren. Met de 10 mm driver ontsnapt geluid niet uit de oortjes.

Met een batterijduur van maximaal 38,5 uur, hoef je je verder geen zorgen te maken dat je tijdens een tripje zonder accu komt te zitten. Met features als dual-mic noise reductie, IP54 stof en waterbestendigheid, ben je overal helder te verstaan. Of het nu in de regen is, of als je in een gehorige ruimte staat.

dinsdag 20 augustus 2024

Draadloze koptelefoon met veel pluspunten

De nieuwe Grixx Bluetooth Overband koptelefoon heeft veel plussen waardoor je nog meer geniet van muziek. Ten eerste is hij draadloos, licht van gewicht en heeft hij een weergaloze sound en bass. Het ergonomische design en de zachte oorkussens zorgen voor extra comfort. En met de bijgeleverde audiokabel kun je ook bedraad luisteren. Informatie: www.grixx.eu.
 
Of je nu onderweg bent, aan het werk of ontspant, de Grixx Overband koptelefoon biedt een ultieme luisterervaring. Je geniet in alle vrijheid van muziek zonder beperkingen van kabels. De koptelefoon heeft een helder geluid, mooi in balans, en krachtige bastonen. Zo ontdek je alle details van je favoriete nummers.

Dankzij de verstelbare hoofdband en zachte oorkussens draagt de over-ear koptelefoon erg comfortabel, zelfs tijdens lange luistersessies. Geen last van vermoeidheid of ongemak, alleen maar genieten. Van muziek, luisterboeken, podcasts en telefoongesprekken met vrienden of familie.
 
Met de knop op de linker oorschelp kun je eenvoudig schakelen tussen luisteren naar muziek en het beantwoorden van je telefoon. Je kunt de koptelefoon ook bedraad gebruiken met de bijgeleverde audiokabel. Handig als je bijvoorbeeld muziek maakt in Garageband voor een strakke timing.

De Grixx Koptelefoon Bluetooth Overband is verkrijgbaar in zwart en blauw. Winkeladviesprijs 22,99 euro.

maandag 19 augustus 2024

JBL lanceert personalisatietool voor speakers

Voortaan bepaal je zelf hoe je bluetoothspeaker eruitziet via de Product Personalization-tool van JBL. De tool is beschikbaar in België, Duitsland, Frankrijk en Nederland.

JBL biedt al standaard een ruime keuze aan kleuren voor zijn bluetoothspeakers. Maar met de JBL Product Personalization-tool kun je momenteel een eigen ontwerp aanbrengen op de Go 3, Go Essential, Clip 4, Flip 5, Flip Essential en de Charge Essential 2.

Wat opvalt is dat JBL de personalisatie-opties momenteel enkel aanbiedt op speakers die het zelf niet meer los verkoopt.

vrijdag 16 augustus 2024

Viaplay en Viaplay TV kleuren oranje met start Premier League en Dutch Grand Prix in Zandvoort

Dit weekend wordt de bal weer aan het rollen gebracht in de Engelse Premier League. Met traditiegetrouw veel Nederlandse voetballers aan de aftrap. Het Manchester United van Erik ten Hag, met onder meer Oranje-spelers Matthijs de Ligt en Joshua Zirkzee in de gelederen, opent het seizoen vrijdagavond met een thuiswedstrijd tegen Fulham. Dit duel is vanaf 20.00 uur live te zien bij Viaplay TV en te streamen op Viaplay.

Later in het weekend volgen meer topduels met Nederlandse inbreng. Van 19 tot en met 25 augustus kleuren zowel de streamingsdienst als Viaplay TV oranje, wanneer beide volledig in het teken staan van Formule 1 Dutch Grand Prix in Zandvoort. Na vier races zonder overwinning hoopt Max Verstappen op eigen bodem terug te keren op de hoogste trede van het podium.

Naast het duel tussen Manchester United en Fulham zijn dit weekend bij Viaplay TV, op het open net, meer Premier League-duels live te zien. Op zaterdag Arsenal - Wolverhampton Wanderers (15.55 uur) en West Ham United - Aston Villa (18.25 uur), en op zondag Brentford - Crystal Palace (14.55 uur). Hoe brengen Crysencio Summerville (West Ham United) en Ian Maatsen (Aston Villa) het ervan af na hun miljoenentransfers deze zomer? En houdt Oranje-doelman Mark Flekken zijn doel schoon? Het is dit weekend allemaal rechtstreeks te zien bij Viaplay TV. Alle wedstrijden van de Premier League zijn ook live te streamen op Viaplay.

Nieuw bij Viaplay TV: een wekelijks samenvattingenprogramma met samenvattingen van alle gespeelde wedstrijden in de Premier League. Dit programma is zondag voor het eerst te zien, om 22.30 uur, en wordt gepresenteerd door Viaplay-presentator Koen Weijland.

Een week lang Formule 1

De Dutch Grand Prix in Zandvoort is weliswaar pas op zondag 25 augustus, de voorpret start op Viaplay en bij Viaplay TV al op maandag 19 augustus. Vanaf die dag is iedere avond, tot en met zaterdag 24 augustus, Zandvoort Shakedown te zien, om 20.25 uur op Viaplay en om 22.30 uur bij Viaplay TV. In deze dagelijkse talkshow nemen Amber Brantsen, Tom Coronel en diverse F1-kenners de laatste ontwikkelingen met de hoofdrolspelers van de Dutch Grand Prix door.

Vrijdag 23 augustus is Super Friday, met vanaf 12.00 uur op Viaplay en bij Viaplay TV zowel de vrije trainingen van de Formule 1 als die van de Porsche SuperCup en de F1 Academy. Vanuit de paddock, de pitlane en het dorp verzorgen Amber Brantsen, Chiel van Koldenhoven, Tom Coronel, Anne-Marie Fokkens en de beste Formule 1-analisten van Nederland de laatste updates.

Op zaterdag 24 augustus is de kwalificatie live te streamen op Viaplay en vanaf 19.00 uur terug te zien bij Viaplay TV. De race is op zondag 25 augustus uiteraard live te streamen op Viaplay. Viaplay TV zendt de race om 18.00 uur uit.

Uitzendingen Premier League bij Viaplay TV:

• Manchester United – Fulham: live op vrijdag 16 augustus om 20.00 uur.

• Arsenal - Wolverhampton Wanderers: live op zaterdag 17 augustus om 15.55 uur.

• West Ham United - Aston Villa: live op zaterdag 17 augustus om 18.25 uur.

• Brentford - Crystal Palace: live op zondag 18 augustus om 14.55 uur.

• Samenvattingenprogramma Premier League: vanaf 18 augustus elke zondag om 22.30 uur.

• Alle wedstrijden van de Premier League zijn live te streamen op Viaplay.

Uitzendingen Formule 1 Dutch Grand Prix in Zandvoort:

• Zandvoort Shakedown: van maandag 19 tot en met zaterdag 24 augustus om 20.25 uur op Viaplay en om 22.30 uur bij Viaplay TV.

• Super Friday: vrije training 1 en 2, en trainingen van andere klassen, live op vrijdag 23 augustus vanaf 12.00 uur op Viaplay en bij Viaplay TV.

• F1 Kwalificatie: op zaterdag 24 augustus vanaf 1000 uur op Viaplay en om 19.00 uur bij Viaplay TV.

• F1 Race: op zondag 25 augustus vanaf 10.00 uur op Viaplay en om 18.00 uur bij Viaplay TV.


donderdag 15 augustus 2024

Xiaomi lanceert Redmi Pad Pro 5G

Xiaomi lanceert de Redmi Pad Pro 5G. Met een 12,1-inch 120Hz scherm met een uitgebreide 16:10 beeldverhouding, biedt de tablet volgens het bedrijf niet alleen een uitzonderlijke weergave, maar ook comfort tijdens langdurig gebruik.

Redmi Pad Pro 5G wordt aangedreven door de geavanceerde Xiaomi HyperOS. Om de entertainmentervaring nog verder te verbeteren, beschikt de tablet over vier stereoluidsprekers geïntegreerd met Dolby Atmos.  

Redmi Pad Pro 5G biedt ook ondersteuning voor Redmi Smart Keyboard en Redmi Smart Pen. Redmi Smart Pen wordt geleverd met 4096-niveau drukgevoeligheid en een 240Hz sampling rate. De 80mAh (type) batterij biedt tot 12 uur schrijftijd op één enkele lading.

De Redmi Pad Pro 5G is verkrijgbaar in Gravity Gray, met twee varianten 6GB+128GB en 8GB+256GB,⁶ vanaf 379,90 euro. Koop je de Redmi Pad Pro 5G voor 20 augustus via mi.com, ontvang je ook de Redmi Smart Pen en Redmi Buds 5 Pro gratis bij je bestelling.

woensdag 14 augustus 2024

Pixel 9 Pro heeft 'beste Pixel Camera ooit'

De zojuist aangekondigde Pixel 9 Pro heeft volgens Google de 'beste Pixel Camera ooit'. De drie lenzen leggen de kleinste details vast in een breed zoombereik met prestaties van 0,5x, 1x, 2x, 5x en 10x.15 zoom met hoge resolutie maakt het mogelijk nog verder in te zoomen en is nu voor het eerst ook beschikbaar voor video-opnamen.

De functie Nachtzichtvideo is verbeterd en met Videoboost kun je zelfs video's in 8K maken, een primeur voor de Pixel. De Pixel 9 Pro krijgt de hoogste resolutie tot nu toe op een Pixel Camera aan de voorzijde met een nieuwe cameralens van 42 MP.

De Pixel Camera heeft een 50MP-hoofdlens voor superieure beeld- en videokwaliteit. Zo maak je scherpe en dynamische foto's en video's, ongeacht de afstand of het beschikbare licht. En met de nieuwe 48MP-ultragroothoekcamera voor macrofocus maak je prachtige opnamen van de kleinste details. De camera aan de voorzijde heeft nu ook autofocus voor nog scherpere selfies.6

Met Nachtzicht maak je scherpe, levendige foto's, portretten en zelfs panorama's bij weinig licht, bijvoorbeeld van concerten of stadsbeelden. Met Astrofotografie fotografeer je zelfs de Melkweg. En Magische editor maakt complexe bewerkingen eenvoudig. Met een paar tikken laat je AI achtergronden bewerken, elementen verplaatsen en suggesties doen voor optimaal bijsnijden. De Pixel 9-camera maakt het ook heel makkelijk om een leuke groepsfoto te maken.

Eindelijk kun je nu op een foto staan die je zelf maakt. Dankzij Voeg mij toe, waarvan de previewversie op de Pixel 9 komt, ontbreekt niemand nog op een foto. Maak een foto met de groep en een met de fotograaf. De Pixel voegt beide foto's op 'magische wijze' samen.

En met de geavanceerde bewerkingsfuncties van de Pixel 9 kun je veel meer dan alleen foto's maken. Magische editor kan je foto automatisch anders inkaderen en suggesties doen voor optimaal bijsnijden.

De Pixel 9 en Pixel 9 Pro liggen op 22 augustus in de winkels, de kleine Pixel 9 Pro is verkrijgbaar vanaf 9 september. 



dinsdag 13 augustus 2024

Google lanceert nieuwe Pixel Buds Pro 2

De nieuwe Pixel Buds Pro 2 oordorpjes van Google (vanaf 249 euro eind september) zijn ontworpen aan de hand van 45 miljoen gegevenspunten van oorscans en passen daardoor in vrijwel ieder oor. In combinatie met de nieuwe Tensor A1-chip heeft Google de afmetingen met 27 procent kunnen terugbrengen. Ook zijn ze lichter en zijn de prestaties en batterijduur verbeterd.  

De Tensor A1-chip is ontworpen voor geavanceerde audioverwerking en AI van Google. De chip past zich aan jou en je omgeving aan door audio 90 keer sneller dan de snelheid van het geluid te verwerken en onderdrukt 2 keer zoveel ruis,2 waardoor het gespreksgeluid helderder wordt.

De actieve ruisonderdrukking met Silent Seal 2.0 past zich tot 3 miljoen keer per seconde aan je omgeving en je oor aan en onderdrukt tot 2 keer zoveel ruis als hiervoor. Door het frequentiebereik uit te breiden, onderdrukt Silent Seal 2.0 ook een breder scala aan geluiden, zelfs van nog hogere frequentie.

De Pixel Buds Pro 2 hebben grote drivers van 11 mm die zorgen voor een krachtige bas, en een nieuwe high-frequency chamber voor een soepel klinkende treble. Verwerking met meerdere paden op de Tensor A1-chip voegt een extra signaalpad toe voor muziek. Hierdoor wordt de Silent Seal™-verwerkingsketen omzeild en gaat er ongewijzigd, puur geluid naar de speakerdrivers.

maandag 12 augustus 2024

Disney+ wil accountdelen vanaf september serieus aan gaan pakken

Disney Plus begint binnenkort alsnog met maatregelen om het delen van je account met anderen tegen te gaan. Hoe Disney dit precies gaat aanpakken, is niet bekend.

Tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers, heeft Disney CEO Bob Iger laten weten dat de streamingdienst vanaf september ‘serieuze stappen’ gaat nemen om het delen van wachtwoorden en accounts buiten je huishouden tegen te gaan.

Maar ook nu zijn de details weer schaars. Het is niet bekend in welke regio’s de maatregelen vanaf september ingevoerd gaan worden en ook niet wat die maatregelen precies zijn.

vrijdag 9 augustus 2024

Sonos stelt twee nieuwe gadgets uit

Sonos stelt de geplande lancering van twee nieuwe producten uit. Het bedrijf wil zich de komende tijd volledig richten op het oplossen van de problemen met zijn app.

De vernieuwde app leidde tot een storm van kritiek van gebruikers. Zo ontbraken er meerdere functies in de nieuwe app.

Een van de twee geplande Sonos-gadgets is waarschijnlijk een nieuwe high-end soundbar, die de codenaam Lasso heeft. Het andere nieuwe product is niet bekend.

Sonos kwam in juni met zijn eerste draadloze koptelefoon, de Sonos Ace. Die koptelefoon verkoopt volgens het bedrijf beter dan verwacht.

donderdag 8 augustus 2024

Fris van start (i.m.)

Meer aandacht dan ooit voor Paralympische Spelen

De NOS besteedt meer aandacht dan ooit tevoren aan de Paralympische Spelen, die eind augustus in Parijs beginnen. Elke dag is er NOS Studio Para Parijs, een late night programma van ongeveer 50 minuten gepresenteerd door Eline de Zeeuw. Het programma is de eerste vier avonden te zien op NPO 1 en vervolgens op NPO 3. Daarnaast zijn alle wedstrijden met Nederlandse deelnemers live te volgen via de streams op NOS.nl en de NOS-app. Ook in de NOS Sportjournaals aan het begin van de avond wordt plek ingeruimd voor de paralympische prestaties.

NOS Studio Para Parijs komt rechtstreeks vanuit de tuin van concertzaal Le Cabaret Sauvage in het 19e arrondissement van Parijs. Eline de Zeeuw bespreekt er de hoogtepunten van de dag met een van vier vaste gasten die hun paralympische sporen hebben verdiend.
 
Met rolstoelbasketballer Marc van de Kuilen gaat het vooral over de Nederlandse basketballers, die zowel bij de mannen als de vrouwen favoriet zijn voor een gouden medaille. De focus van rolstoeltennisster Jiske Griffioen (goud op de Paralympics van Rio de Janeiro) ligt op de gedoodverfde winnaar van het rolstoeltennis bij de vrouwen, Diede de Groot. De andere twee vaste analisten zijn paralympisch zwemmer Querijn Hensen en Marije Smits, verspringster en 100 meter-loopster, en drievoudig deelnemer aan de Paralympische Spelen.
 
Verder wordt in NOS Studio Para Parijs volop teruggeblikt op de prestaties van met name de Nederlandse deelnemers. Dat gebeurt via reportages waarin ook ruim aandacht is voor de verhalen áchter de prestaties.

Op de slotdag, zondag 8 september, wordt de laatste NOS Studio Para Parijs uitgezonden vanaf 16.00 uur. Dat is aansluitend op de finale van het rolstoelbasketbal voor vrouwen. Het programma is dan onderdeel van de reguliere NOS Studio Sport-uitzending op NPO 1.
 
Wie niet alleen ’s avonds wil terugblikken, maar ook rechtstreeks wil kijken, kan eveneens terecht bij de NOS: alle wedstrijden met Nederlandse deelnemers zijn live te volgen via de streams op NOS.nl en de NOS-app. En als Nederlandse paralympiërs bijvoorbeeld een finale halen, dan zullen die wedstrijden zoveel mogelijk ook rechtstreeks te zien zijn via de televisie.
 
Sluitingsceremonie
De sluitingsceremonie, op zaterdag 7 september, begint om 20.00 uur en is rechtstreeks te zien via de streams op NOS.nl en de NOS-app.
 
NOS Studio Para Parijs
Tijden onder voorbehoud:

Donderdag 29 augustus, 22.28-23.13 uur, NPO 1
Vrijdag 30 augustus, 21.51-22.36 uur, NPO 1
Zaterdag 31 augustus, 22.28-23.13 uur, NPO 1
Zondag 1 september, 22.18- 23.03 uur, NPO 1
Maandag 2 september, 22.22-23.07 uur, NPO 3
Dinsdag 3 september, 22.23- 23.08 uur, NPO 3
Woensdag 4 september, 22.21-23.06 uur, NPO 3
Donderdag 5 september, 22.14-22.59 uur, NPO 3
Vrijdag 6 september, 22.11-22.56 uur, NPO 3
Zaterdag 7 september, 22.14-22.59 uur, NPO 3
Zondag 8 september, vanaf 16.00 uur in de uitzending van NOS Studio Sport, NPO 1

woensdag 7 augustus 2024

Discovery Science in de digitale etalage bij Odido

TV-abonnees bij Odido kunnen in de maand augustus gratis kijken naar Discovery Science. Normaal maakt deze zender onderdeel uit van een aanvullend televisiepakket.

Discovery Science is in augustus de zender van de maand Bij Odido. De zender toont de wonderen van de wetenschap. Van ontdekkingen in de ruimte tot geavanceerde technologieën en alledaagse fenomenen. Allemaal tot leven gebracht door gepassioneerde experts. Laat je verrijken door deze leerzame en meeslepende programma’s op kanaal 18, aldus Odido.

Normaal maakt de zender onderdeel uit van het aanvullende pakket Infotainment. Dit pakket kost 3,75 euro per maand bovenop de kosten voor het standaard televisiepakket.

dinsdag 6 augustus 2024

Google lanceert opvolger Chromecast

Google heeft vandaag de opvolger aangekondigd van de Google Chromecast. Dat is niet langer een dongel, maar een Apple TV-achtig kastje waarop zelfs een Ethernet kabel past.

Naast een snellere processor is er twee keer zoveel geheugen (64 GB) als bij de laatste Chromecast. Naast 4K HDR wordt Dolby Vision en Dolby Atmos ondersteund.

De Streamer wordt geleverd met Google TV, waardoor apps voor Netflix, Apple TV Plus, YouTube en Disney Plus zijn te installeren. Daarnaast kan het sober ogende kastje worden gebruikt als hub voor Smart Home.

De Streamer kost 119 euro in België en Nederland en is te koop in porselein kleur. In de VS wordt het kastje in een tweede kleur aangeboden.


maandag 5 augustus 2024

Eerste beelden van nieuw seizoen Eating With My Ex: Going Dutch!

HBO Max onthult de eerste beelden van het nieuwe seizoen Eating With My Ex: Going Dutch. Eerder werd al aangekondigd dat in het nieuwe seizoen – dat vanaf vrijdag 16 augustus op HBO Max te zien is – onder andere Benjamin & Joshua (Winter Vol Liefde), Michella & Louisa (Echte Meisjes In De Jungle) en Dylan & Michelle (Ex On The Beach) al hun moed bij elkaar hebben geraapt om met hun ex-lover/friend te dineren in het Eating With My Ex: Going Dutch-restaurant.

Nú zien we in de eerste beelden dat ook Beate (De Bachelor) met haar Amerikaanse ex Scott, Dusty (Ex On The Beach) & Marisol (Temptation Island), Boris (Eny Peru) & Enzo (Heel Holland Bakt) en Faisel (Good Luck Guys) met zijn ex Kenzy de confrontatie opzoeken aan de Eating With My Ex: Going Dutch-tafel...

vrijdag 2 augustus 2024

OPPO en Odido introduceren OPPO Pad Neo in Nederland

OPPO introduceert in Nederland zijn nieuwste mid-range tablet, de OPPO Pad Neo. Met een  11,4 inch 2,4K ReadFit-scherm met 7:5-beeldverhouding, quad-speakers met Dolby Atmos en een batterij die een volle dag meegaat, levert de OPPO Pad Neo volgens de fabrikant 'entertainment met comfort waar gebruikers de hele dag van kunnen genieten'.

Een opvallende functie van de nieuwe OPPO Pad Neo is het eye-care scherm met een beeldverhouding van 7:5 en een schermformaat van 11,4 inch voor meer comfort en een groter kijkoppervlak. In vergelijking met conventionele 5:3-tabletschermen met vergelijkbare schermdiagonaal biedt de OPPO Pad Neo bijna 7% extra schermoppervlak. De 7:5-beeldverhouding van het scherm heeft dezelfde verhoudingen als een gewoon boek en biedt daardoor een meer vertrouwde visuele ervaring. Het maakt niet uit of je de tablet in liggende, staande of gesplitste schermmodus gebruikt.

Het scherm overtreft ook verschillende tablets met zijn hoge resolutie, hoge verversingssnelheid en hoge kleurnauwkeurigheid. Met een 2408 x 1720 resolutie bij een pixeldichtheid van 260 PPI, een NTSC-kleurengamma van 96% en een piekhelderheid van 400 nits, tilt OPPO de helderheid en levendigheid van mid-range tabletschermen naar een nieuw niveau met de Pad Neo.

Met technologie om blauw licht te verminderen en de kleurtemperatuur slim aan te passen, helpt de tablet om vermoeide ogen en verstoring van slaappatronen te minimaliseren. Daarnaast is dit het eerste scherm dat Circadian Friendly- en Full Care Display 2.0-certificeringen heeft ontvangen van TÜV Rheinland als erkenning voor de oogvriendelijke ervaring die de industriestandaarden overtreft.

Dankzij de combinatie van een 33W SUPERVOOC-lader en een grote 8.000 mAh-batterij laad je de OPPO Pad Neo snel op en verleng je de gebruiksduur voor entertainment gedurende de hele dag.
De audio-ervaring wordt ook naar een nieuw niveau getild met Dolby Atmos en quad-speakers voor multidimensionaal geluid met helderheid en detail dat je nog nooit eerder hebt gehoord. Of je nu een film kijkt, gamet, of naar muziek luistert, de OPPO Pad Neo levert hoge audiokwaliteit in alle situaties.

Daarnaast beschikt de Pad Neo over een betrouwbare MediaTek Helio G99-processor, dubbele 8 MP camera’s aan de voor- en achterkant, en uitbreidbare opslagmogelijkheden. Hierdoor is de OPPO Pad Neo een zeer veelzijdige optie in de mid-range tabletmarkt.

De OPPO Pad Neo met 4G LTE (8GB + 128GB) heeft een adviesprijs van 329 euro. De tablet is in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Odido.

donderdag 1 augustus 2024

HBO lanceert officiële trailer van The Penguin met Colin Farrell

De nieuwe serie van Warner Bros. Television en DC Studios zal vanaf 20 september te streamen zijn op HBO Max.

Colin Farrell vertolkt de hoofdrol van Oz Cobb (aka The Penguin) in de achtdelige DC Studios miniserie. THE PENGUIN zet de epische misdaadsaga van Batman voort die filmmaker Matt Reeves begon met de wereldwijde kaskraker The Batman van Warner Bros. Pictures. De serie is ontwikkeld door showrunner Lauren LeFranc en draait om het personage dat Farrell in de film speelt.

De serie is geproduceerd door Matt Reeves, Dylan Clark, Colin Farrell, Lauren LeFranc, tevens scenarioschrijver en showrunner, Craig Zobel, die de eerste drie afleveringen regisseert, en Bill Carraro.