donderdag 29 augustus 2024

De allernieuwste True Wireless in-ear hoofdtelefoons Pi6 en Pi8 van Bowers & Wilkins

Het gerenommeerde audiomerk Bowers & Wilkins komt met twee nieuwe hoogwaardige True Wireless in-ear hoofdtelefoons, de Pi6 en Pi8. Ze zijn ontwikkeld door dezelfde ontwerp- en engineeringteams die ook verantwoordelijk waren voor de toonaangevende Px7 S2e en Px8 hoofdtelefoons van Bowers & Wilkins.

Met hun geheel nieuwe industriële design en volledig herziene mechanische, elektronische en geluidsontwerp zijn de Pi6 en Pi8 volgens de fabrikant zelf de meest comfortabele, volledig uitgeruste en best klinkende in-ear hoofdtelefoons van Bowers &Wilkins ooit.
 
De Pi6 en Pi8 zijn voorzien van draadloze geluidsoverdracht technologie van QualcommTM en van geavanceerde actieve ruisonderdrukking. Ze beschikken over alle belangrijke functies en technieken die de consument verwacht. Bowers & Wilkins streeft hiermee een duidelijk doel na: het normbepalende succes dat het merk eerder met zijn premium over-ear hoofdtelefoons behaalde nu ook voor in-ear hoofdtelefoons verwezenlijken.
 
De nieuwe Pi6 is gebouwd op hetzelfde platform als zijn grote broer, Pi8. De geluidskwaliteit ervan is vergelijkbaar met die van de Pi7 S2, het topmodel in de voorgaande lijn in-ear hoofdtelefoons van Bowers & Wilkins.

Mede daarom is de Pi6 voorzien van een geavanceerde chipset van Qualcomm voor verbeterde draadloze stabiliteit en betrouwbare connectiviteit. De nieuwste Bluetooth 5.4-specificatie biedt multipoint-ondersteuning voor twee apparaten; aptX AdaptiveTM draadloze geluidsoverdracht zorgt voor een uitzonderlijk hoge geluidskwaliteit vanaf compatibele draadloze bronnen en waarborgt naadloze multipoint-ondersteuning. De Pi6 is voorzien van volledig nieuwe 12-mm drivers van biocellulose, afgeleid van de conussen in de bekroonde Px7 S2e over-ear hoofdtelefoon, voor een geluidsweergave met hoge resolutie binnen een kleinere vormfactor.

Het paradepaardje, de Pi8, levert nog betere prestaties dan de Pi6. De volledig nieuwe 12-mm drivers zijn uitgevoerd met de gepatenteerde Carbon Cone-technologie die ook is toegepast in de met verschillende awards bekroonde Px8 over-ear hoofdtelefoon. Deze stijve en tegelijkertijd lichte conussen leveren de perfecte combinatie van nauwkeurige details en krachtige dynamiek, zodat je muziek altijd en overal zo realistisch mogelijk klinkt.

Voor koppelen via Multipoint Bluetooth zijn de antennes verbeterd. Dit maakt het gemakkelijker audio-apparaten met de oordoppen te verbinden; gebruikers kunnen nu bijvoorbeeld snel een tweede apparaat aan hun Pi6 of Pi8 koppelen zonder de oordoppen uit hun oren te halen.

Made for iPhone- (MFI-) ondersteuning zorgt voor naadloze integratie met iOS-apparaten en gemakkelijk aanmelden in de Music-app van Bowers & Wilkins. Google Fast Pair (GFP) ondersteuning volgt binnenkort. Na het configureren heeft de eigenaar van een Pi8 ook toegang tot een vijfbands Advanced EQ-functie van Bowers & Wilkins om het geluid van de oordoppen op de persoonlijke smaak af te stemmen. Luisteraars die de voorkeur geven aan True Sound van Bowers & Wilkins, kunnen deze functie gemakkelijk met een druk op een knop aanzetten. De Pi6 biedt gebruikers de mogelijkheid zelf hun voorkeursinstellingen voor lage en hoge tonen te kiezen.

Deze verbeteringen aan het instel- en gebruiksgemak gaan gepaard met aanzienlijke verbeteringen in de gebruikersinterface. De bovenkant van elke oordop is een groot capacitief aanraakoppervlak. Sensoren in deze oordop zorgen voor een hogere reactiesnelheid en betere betrouwbaarheid van aanrakingen in vergelijke met de vorige generatie. In het kader van het nieuwe industriële ontwerp zijn de posities van alle antennes en microfoons in de oordoppen herzien. Zo wordt voorkomen dat draadloze of audiosignalen per ongeluk worden geblokkeerd. De oordoppen zijn met een nieuwe, betrouwbaardere en meer responsieve IR draagsensor uitgerust.  

De smartcase die bij de Pi8 wordt geleverd, biedt ondersteuning voor zowel draadloos opladen als voor de innovatieve Wireless Audio Retransmission-technologie. Met deze technologie, die voor het eerst werd toegepast in de baanbrekende Pi7, kunnen luisteraars geluid vanaf aangesloten analoge of digitale bronnen, zoals entertainmentsystemen in vliegtuigen, computers of zelfs de nieuwste iPhones met USB-C, draadloos naar de hoofdtelefoon sturen. De smartcase van de Pi8 kan het geluidssignaal in aptX Adaptive met hoge resolutie doorgeven. Dit is een waardevolle upgrade ten opzichte van de oudere Pi7 S2.

De Pi6 wordt aangeboden in Storm Grey, Cloud Grey, Forest Green en Glacier Blue, de Pi8 in Anthracite Black, Dove White, Jade Green en Midnight Blue.


Geen opmerkingen: