woensdag 25 september 2024

De nieuwe in-ear hoofdtelefoon van Bowers & Wilkins

Na de buitengewoon lovende kritieken voor de nieuwe Pi8 True Wireless-In-ear hoofdtelefoon introduceert Bowers & Wilkins een True Wireless in-ear hoofdtelefoon: de gloednieuwe Pi6. De Pi6 is gebaseerd op hetzelfde mechanische ontwerp als zijn grote broer en is voorzien van een volledig herzien elektronisch geluidsontwerp dat hem een toegankelijke True Wireless-hoofdtelefoon van Bowers & Wilkins maakt.

Met zijn onderscheidende combinatie van comfort, functionaliteit en prestaties verlegt de Pi6 de norm voor betaalbare In-ear True Wireless hoofdtelefoon, zegt de fabrikant er zelf over.

De Pi6 is voorzien van volledig nieuwe 12-mm drivers, groter dan de 9,2-mm drivers van de Pi7 S2, en maakt gebruik van het biocellulose-materiaal dat werd ontwikkeld voor de conussen in de bekroonde Px7 S2e over-ear hoofdtelefoon. Dit wordt ondersteund door een geavanceerde chipset van Qualcomm voor verbeterde draadloze stabiliteit en betrouwbare connectiviteit, met aptX Adaptive draadloze geluidsoverdracht met 24-bits/96kHz voor een uitzonderlijk hoge geluidskwaliteit vanaf compatibele draadloze bronnen.

De Pi6 is voorzien van draadloze geluidsoverdrachttechnologie van Qualcomm en van actieve ruisonderdrukking en beschikt over alle belangrijke functies en technieken die de veeleisende consument van vandaag verwacht.

Ook het instel- en gebruiksgemak van de Pi6 is aanzienlijk beter dan bij eerdere producten het geval was. De antennes zijn verbeterd met het oog op multi-point koppelen via Bluetooth 5.4. Dit maakt het gemakkelijker audio-apparaten met de in-ear hoofdtelefoon te verbinden; gebruikers kunnen nu bijvoorbeeld snel een tweede apparaat aan hun Pi6 koppelen zonder de in-ear hoofdtelefoon uit hun oren te halen. Made for iPhone- (MFI-) ondersteuning zorgt voor naadloze integratie met iOS-apparaten en gemakkelijk aanmelden in de Music-app van Bowers & Wilkins. Ondersteuning voor Google Fast Pair (GFP) volgt binnenkort. De Music-app biedt gebruikers ook de mogelijkheid zelf hun voorkeursinstellingen voor lage en hoge tonen te kiezen.

Ook de smartcase voor de Pi6 is het resultaat van een grondige herziening. Hij heeft een premium uitstraling en een slankere vorm gekregen en past daardoor gemakkelijker in een broek- of jaszak.

De Pi6 is verkrijgbaar in de meest uitgebreide reeks afwerkingen van Bowers & Wilkins tot nu toe: Storm Grey, Cloud Grey, Forest Green en Glacier Blue.

De nieuwe Pi6 is via de website van Bowers & Wilkins en bij geselecteerde dealers te koop voor 249 euro.

Geen opmerkingen: