dinsdag 10 september 2024

Vampierenhit Twilight krijgt eigen Netflix-serie

Twilight ken jij waarschijnlijk als filmfranchise. Of… als boekenserie, want oorspronkelijk was het verhaal natuurlijk een serie romans van schrijfster Stephenie Meyer. Maar… binnenkort krijgen we ook van doen met een heuse Netflix-show!

In Midnight Sun is de hoofdrol niet voor Bella Swan (Kristen Stewart in de films), maar voor haar bloeddorstige vriend Edward Cullen (Robert Pattinson). Het plot blijft weliswaar onveranderd: Edward valt als een blok voor Bella, dient af te rekenen met Jacob én het feit dat een relatie tussen een vampier en zijn ‘prooi’ (een mens dus) niet per se een héél goed idee is. Alleen is het perspectief dus anders, we zien hoe Cullen alle Twilight-gebeurtenissen beleeft.

Wie overigens hoopt op een live-actionserie komt bedrogen uit, want Midnight Sun wordt… geanimeerd! Positief is dan weer dat dit een unicum is voor het Twilight-universum, het is in ieder geval ‘verandering van spijs’. Het geheel is een verfilming van het boek Twilight: Midnight Sun van de bovengenoemde Meyer, waarin Bella dus tegenspeelster is in plaats van hoofdpersoon.

Midnight Sun werd in 2023 al aangekondigd door Lionsgate Television, maar nu neemt Netflix de touwtjes dus in handen. Stephenie Meyer werkt overigens mee aan het project als uitvoerend producent, al is dat niets nieuws, want die rol vervulde ze ook al met betrekking tot de filmreeks.

Geen opmerkingen: