donderdag 12 september 2024

Sony lanceert de 3,5 mm ECM-L1 Lavalier microfoon

Sony kondigt de ECM-L1 aan, een lavalier microfoon die 3,5 mm plug-in voeding ondersteunt. De ECM-L1 is ontwikkeld op basis van de ECM-77 serie, die al vele jaren hoog aangeschreven staat bij professionals, waaronder omroepstudio's en productiebedrijven.

De ECM-L1 levert geluidspick-up van hoge kwaliteit, zodat elk woord en elke nuance nauwkeurig wordt opgevangen, en is zeer betrouwbaar bij langdurig gebruik. Bovendien ondersteunt deze mic plug-in voeding en kan hij naadloos worden ingezet met een groot aantal apparaten die zijn uitgerust met een 3,5 mm microfooningang, waardoor deze mic extreem veelzijdig is.

Dankzij het ontwerp van de pinmicrofoon kan deze discreet om de kraag of het shirt van de spreker worden gedragen voor een professionele uitstraling, terwijl het geluid nog steeds duidelijk wordt opgepikt. Hierdoor is deze mic ideaal voor interviews, documentaires, reality-tv shows, vlogs en livestreams.
​​
​In de afgelopen jaren, met de toename van het aantal content creators dat videocontent produceert, is sprake van een groeiende vraag naar verbetering van geluidskwaliteit. Door het microfoonassortiment uit te breiden, blijft Sony audio-opnamen van hoge kwaliteit ondersteunen.

De ECM-L1 is ontwikkeld op basis van de ECM-77 serie, die al vele jaren wordt gebruikt door omroepstations en andere organisaties. De superieure trilling eigenschappen van deze mic zorgen voor een uitstekende geluidskwaliteit met een goede ‘rise time’ en hoge resolutie. Keramische achterplaten zorgen ook voor een sterke elektrische stabiliteit tegen temperatuur- en vochtigheidsveranderingen, waardoor je geluid met weinig ruis kunt vastleggen in ruisarme omgevingen. Daarnaast is het microfoonkapsel bedekt met een machinaal bewerkte messing. Bovendien vermindert de zeer zuivere OFC-kabel (zuurstofvrij koper) het verlies bij audiotransmissie zonder afbreuk te doen aan de hoge geluidskwaliteit.

De ECM-L1 zal vanaf eind september 2024 verkrijgbaar zijn voor 300 euro bij erkende Sony dealers.

Geen opmerkingen: