maandag 16 september 2024

SkyShowtime onthult de officiële trailer en lanceringsdatum van de nieuwe zenuwslopende misdaadserie: The Darkness

 Vanaf 1 november is de meeslepende misdaadserie The Darkness exclusief te streamen op SkyShowtime. De officiële trailer voor de nieuwe dramaserie is ook onthuld. The Darkness is een coproductie van CBS Studios en de IJslandse productiemaatschappij Truenorth, met Stampede Ventures als uitvoerend producent voor het IJslandse mediabedrijf Síminn. 

De zesdelige, Engelstalige serie The Darkness is opgenomen in de IJslandse hoofdstad Reykjavik en is gebaseerd op de succesvolle thrillerserie van Ragnar Jónasson. De serie volgt inspecteur Hulda Hermannsdóttir (Lena Olin) die een schokkende moordzaak onderzoekt, terwijl ze haar eigen trauma's onder ogen probeert te komen. Bedreigd met vervroegd pensioen en gedwongen om met een nieuwe partner samen te werken, is Hulda vastbesloten om de moordenaar te vinden, zelfs als ze daarmee haar eigen leven op het spel zet.

De cast omvat, naast Oscar-genomineerde Lena Olin (Enemies, A Love Story, Hunters, Chocolat, The Artist’s Wife, Hilma), ook Jack Bannon (Pennyworth), Douglas Henshall (Shetland, Who is Erin Carter?), Björn Hlynur Haraldsson (A Gentleman in Moscow), Thorsteinn Bachmann (Katla), Þorvaldur Davíð Kristjánsson (The Minister), Tora Hallström (Hilma), Ahd Tamimi (River City) en Árni Þór Lárusson. De serie wordt geregisseerd door tweevoudig Oscar-genomineerde Lasse Hallström (Chocolat, What’s Eating Gilbert Grape, Hilma), die hiermee zijn debuut als tv-regisseur maakt.

De Britse casting werd verzorgd door Suzanne Crowley en Gilly Poole. Tinna Aðalbjörndottir en Andrea Brabin in Reykjavík waren verantwoordelijk voor de volledige casting in IJsland. The Darkness is geschreven door Sam Shore (CBBC’s MYSTIC). Greg Silverman en John-Paul Sarni zijn uitvoerend producenten voor Stampede Ventures, met Director of Development for International Content, Amelia Mysko als coproducent. Ragnar Jónasson is zelf ook uitvoerend producent. Kristinn Thordarson en Leifur B. Dagfinnsson zijn uitvoerend producent voor Truenorth en Lindsey Martin en David Clarke zijn uitvoerend producenten voor CBS Studios.

SkyShowtime is beschikbaar voor klanten via de SkyShowtime-app op Apple iOS, tvOS, Android-apparaten, Android TV, Google Chromecast, LG TV, Prime Video Channels, Samsung Smart TV’s, geselecteerde lokale distributiepartners en via de website: www.skyshowtime.com.


Geen opmerkingen: