vrijdag 27 september 2024

Disney Plus start met maatregelen tegen accountdelen

Disney+ voert maatregelen in om accountdelen te beperken. Gebruikers buiten het eigen huishouden moeten voortaan een extra bedrag van 5,99 euro per maand betalen.

Abonnementen zijn nu alleen bedoeld voor één huishouden, wat betekent dat alleen mensen binnen dat huishouden het account mogen gebruiken. Iedereen daarbuiten moet een eigen abonnement afsluiten of als Extra Member worden toegevoegd, met een limiet van één extra lid per abonnement.

Gebruikers die een eigen account aanmaken, kunnen hun profiel, inclusief kijkgeschiedenis en instellingen, overzetten naar het nieuwe abonnement. Het primaire profiel en juniorprofielen kunnen echter niet worden verhuisd.

Disney+ blijft bruikbaar voor gebruikers die bijvoorbeeld op vakantie zijn. In dat geval verschijnt er een melding waarin gebruikers kunnen aangeven dat ze niet thuis zijn en eventueel de locatie van het huishouden aanpassen.

Deze maatregelen worden deze week uitgerold in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Costa Rica en Azië. In augustus kondigde Disney+ ook een prijsverhoging van drie euro per maand aan voor Nederlandse gebruikers en introduceerde een abonnement met advertenties.

Geen opmerkingen: