woensdag 18 september 2024

Plex introduceert H.265-transcodering met behoud van HDR

Mediaspeler Plex heeft enkele nieuwe functies aangekondigd. De voornaamste is H.265-transcodering met behoud van HDR.

De H.265-transcodering werkt alleen met hardware-encoding en is compatibel met macOS, Linux en Windows, mits gebruikgemaakt wordt van Apple-, Intel- of Nvidia-hardware die 10-bit HEVC-encoding ondersteunt.

Daarnaast introduceert Plex een automatische ondertitelsynchronisatiefunctie. Deze tool moet een einde maken aan het probleem van niet-gesynchroniseerde externe ondertitels.

Meeste Nederlanders kijken vaker streamingdiensten dan tv

De opmars van streamingdiensten zorgt ervoor dat het aantal mensen met tv-abonnementen ieder jaar een stukje verder daalt. Uit onderzoek van prijsvergelijker Pricewise in samenwerking met Panel Wizard blijkt dat 79 procent van de jongeren onder de 30 jaar meer televisiekijken via streamingdiensten dan via de vaste kanalen op televisie.

Streamingdiensten bestaan al langer, maar het gebruik is vooral de afgelopen jaren enorm toegenomen. Ook het aantal ‘cable cutters’ is hiermee toegenomen. Dit zijn mensen die hun normale televisie opzeggen, omdat ze de voorkeur geven aan streamen.

Het zijn lang niet alleen jongeren meer die minder ‘normale’ televisiekijken. Uit onderzoek van Pricewise blijkt dat 74 procent van de Nederlandse bevolking tussen de 30 en 39 jaar meer televisie kijkt via streamingdiensten dan via vaste kanalen. Ook bij volwassenen tussen de 40 en 49 jaar zien we dat meer dan de helft (58,3 procent) liever televisie kijkt via online platforms dan vaste kanalen. Zelfs een klein deel van de zestigplussers (18,1 procent) kijkt liever naar streamingdiensten dan naar vaste kanalen op de televisie.  

Ook blijkt uit onderzoek dat de meeste Nederlanders meer dan één streamingdienst hebben. Bijna 63 procent (62,8) van de jongeren onder 30 jaar nemen twee of meer streamingdiensten af. Het begint vaak met Netflix, maar ondertussen heeft het merendeel ook een account bij Videoland, Disney+, HBO Max, Prime Video of Viaplay.

Meer streamen lijkt een logische reden om de kabel van de tv-decoder ‘door te snijden’ (cable cutting) en het normale televisieabonnement op te zeggen. Toch overweegt een groot deel van mensen ouder dan 40 het televisieabonnement nog niet op te zeggen (68,6 procent). Iets meer dan een derde van de jongeren onder de 30 jaar (35,4 procent) overweegt ook om het vaste televisieabonnement nog niet op te zeggen. Een televisieabonnement kost gemiddeld 15 euro per maand. Dit is goedkoper dan twee streamingdiensten samen.  
 
Netflix, Videoland en andere streamingdiensten hebben hun prijzen de afgelopen tijd allemaal verhoogd. Twee streamingdiensten samen kosten opgeteld gemiddeld bijna 23 euro per maand voor standaardabonnementen. Waar een basis Netflix abonnement in 2021 nog maar 11,99 euro kostte, betaal je nu 13,99 voor datzelfde abonnement. Netflix is de grootste streamingdienst in Nederland, gevolgd door Videoland. Bijna 50 procent van alle Nederlandse huishoudens heeft een Netflix abonnement. Disney+ is de derde grootste streamingdienst in Nederland. Amazon Prime en Viaplay hebben ook een groot aandeel op de Nederlandse markt.

dinsdag 17 september 2024

Djamila, Sonny, Louisa & Michella te zien in laatste aflevering Eating With My Ex: Going Dutch

Vanaf aanstaande vrijdag is de laatste aflevering van Eating With My Ex: Going Dutch te zien op HBO Max. Dit betekent dat vanaf dan het héle seizoen in één keer gebinged kan worden! In de nieuwste en laatste aflevering zien we hoe Djamila (The Real Houswives of Amsterdam) haar online vete met Sonny (Temptation Island) uitvecht en hoe Louisa (Louisa & Rowan: De Italiaanse Bruiloft) en Michella (Echte Meisjes in de Jungle) na een hechte vriendschap met knallende ruzie aan tafel gaan. Het hele seizoen Eating With My Ex: Going Dutch is vanaf vrijdag te bingen op HBO Max.

Djamila kennen we natuurlijk allemaal als één van de The Real Housewives of Amsterdam waar zij met haar kleurrijke karakter - en even kleurrijke kapsel - de boel vaak flink op stelten kwam zetten. Nu gaat ze bij Eating With My Ex: Going Dutch om tafel met Sonny (Temptation Island) om hem te confronteren met de lelijke reacties die hij plaatste onder een video van haar. 'We kennen elkaar niet, hebben elkaar nog nooit ontmoet! Dus wat dacht Sonny wel niet?!' Laat Djamila over de situatie weten. Zij vindt het maar vreemd dat Sonny naar haar gevoel 'clout aan het chasen is' door random comments te plaatsen op haar social media posts. Sonny doet op zijn beurt alsof zijn neus bloedt en doet de reacties af al 'zelfspot', maar daar snapt Djamila al hélemaal niks van! 'Zelfspot?! Maar je hebt het toch over mij?'. Weet Sonny zich staande te houden tegenover 'power vrouw' Djamila? En hoe komen beiden de strijd uit?

Wie kent ze niet? De reality queens uit het Zuiden Louisa en Michella. Sinds hun deelname aan Echte Meisjes in de Jungle  kwam heel Nederland er ook nog eens achter dat de twee BFF's zijn, althans zo zegt Louisa. Michella blijkt daar nu toch anders over te denken geeft ze aan. De eerste scheurtjes in hun band samen ontstonden in ieder geval in de jungle door een ruzie met een andere deelneemster. Louisa vond dat Michella niet achter haar stond als vriendin zijnde en raakte ook nog eens bevriend met de deelneemster waar Louisa zo'n ruzie mee had. Na het programma lag het contact even stil tussen beiden totdat Michella besloot via social media haar waarheid te vertellen over Louisa en hun vriendschap samen. Ook liet Michella weten nóóit meer met Louisa als duo mee te willen doen aan realityprogramma's. Louisa begrijpt er eigenlijk nog steeds weinig van en mist ook haar vriendschap met Michella. Valt er nog wat te lijmen tussen de twee?

Het hele seizoen Eating With My Ex: Going Dutch is vanaf vrijdag te bingen op HBO Max.

Netflix beëindigt ondersteuning iOS 16

Netflix beëindigt binnenkort de ondersteuning voor iOS 16. iPhones en iPads die niet naar iOS 17 of iPadOS 17 kunnen updaten, kunnen dan geen Netflix meer draaien.

De streamingdienst heeft zelf nog niets naar buiten gebracht, dus het blijft speculeren wanneer die wijziging ingaat, maar er staan aanwijzingen in de code van de app.

Dit heeft voornamelijk impact op de relatief oude iPhones en iPads die niet geschikt zijn voor iOS 17 en iPadOS 17. Voor de iPhones betreft het drie modellen: de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X. Aan de kant van de iPads gaat het om de eerste generatie iPad Pro uit 2015 en de vijfde generatie iPad uit 2017.

maandag 16 september 2024

SkyShowtime onthult de officiële trailer en lanceringsdatum van de nieuwe zenuwslopende misdaadserie: The Darkness

 Vanaf 1 november is de meeslepende misdaadserie The Darkness exclusief te streamen op SkyShowtime. De officiële trailer voor de nieuwe dramaserie is ook onthuld. The Darkness is een coproductie van CBS Studios en de IJslandse productiemaatschappij Truenorth, met Stampede Ventures als uitvoerend producent voor het IJslandse mediabedrijf Síminn. 

De zesdelige, Engelstalige serie The Darkness is opgenomen in de IJslandse hoofdstad Reykjavik en is gebaseerd op de succesvolle thrillerserie van Ragnar Jónasson. De serie volgt inspecteur Hulda Hermannsdóttir (Lena Olin) die een schokkende moordzaak onderzoekt, terwijl ze haar eigen trauma's onder ogen probeert te komen. Bedreigd met vervroegd pensioen en gedwongen om met een nieuwe partner samen te werken, is Hulda vastbesloten om de moordenaar te vinden, zelfs als ze daarmee haar eigen leven op het spel zet.

De cast omvat, naast Oscar-genomineerde Lena Olin (Enemies, A Love Story, Hunters, Chocolat, The Artist’s Wife, Hilma), ook Jack Bannon (Pennyworth), Douglas Henshall (Shetland, Who is Erin Carter?), Björn Hlynur Haraldsson (A Gentleman in Moscow), Thorsteinn Bachmann (Katla), Þorvaldur Davíð Kristjánsson (The Minister), Tora Hallström (Hilma), Ahd Tamimi (River City) en Árni Þór Lárusson. De serie wordt geregisseerd door tweevoudig Oscar-genomineerde Lasse Hallström (Chocolat, What’s Eating Gilbert Grape, Hilma), die hiermee zijn debuut als tv-regisseur maakt.

De Britse casting werd verzorgd door Suzanne Crowley en Gilly Poole. Tinna Aðalbjörndottir en Andrea Brabin in Reykjavík waren verantwoordelijk voor de volledige casting in IJsland. The Darkness is geschreven door Sam Shore (CBBC’s MYSTIC). Greg Silverman en John-Paul Sarni zijn uitvoerend producenten voor Stampede Ventures, met Director of Development for International Content, Amelia Mysko als coproducent. Ragnar Jónasson is zelf ook uitvoerend producent. Kristinn Thordarson en Leifur B. Dagfinnsson zijn uitvoerend producent voor Truenorth en Lindsey Martin en David Clarke zijn uitvoerend producenten voor CBS Studios.

SkyShowtime is beschikbaar voor klanten via de SkyShowtime-app op Apple iOS, tvOS, Android-apparaten, Android TV, Google Chromecast, LG TV, Prime Video Channels, Samsung Smart TV’s, geselecteerde lokale distributiepartners en via de website: www.skyshowtime.com.


De beste tv's bij bol (i.m.)

TelevisieTelevisie

SkyShowtime onthult teaser van Dexter: Original Sin

SkyShowtime onthult de eerste teaser en nieuwe beelden van de langverwachte prequelserie Dexter: Original Sin, binnenkort exclusief te streamen op het platform. De 10-delige serie wordt momenteel opgenomen in Los Angeles en neemt kijkers mee in het leven van Amerika’s favoriete seriemoordenaar in opleiding. Dexter: Original Sin speelt zich af in 1991 in Miami en volgt Dexter (Patrick Gibson) in zijn transformatie van student naar wraakzuchtige seriemoordenaar.

Geproduceerd door SHOWTIME Studios en Counterpart Studios, heeft Dexter: Original Sin een sterrencast, met onder anderen Gibson, Christian Slater, Patrick Dempsey, Molly Brown, James Martinez, Christina Milian, Alex Shimizu, Reno Wilson en speciale gastster Sarah Michelle Gellar. Michael C. Hall keert terug om de iconische innerlijke monoloog van Dexter Morgan te vertolken.

De premièredatum van Dexter: Original Sin op SkyShowtime wordt op een later moment bekendgemaakt.

vrijdag 13 september 2024

Delta stopt met apps op decoder

Delta bevestigt aan Totaal TV dat de apps van derden binnenkort niet meer beschikbaar zijn op de huidige decoders van het kabelbedrijf. 

Het gaat hierbij om de decodermodellen Aria710, Aria7x, Kamai7x en Kamai6x die niet alleen aan Delta- maar ook aan Caiway-klanten in bruikleen worden geleverd.

De reden is dat leveranciers en ontwikkelaars van deze apps deze niet langer meer bijwerken en ondersteunen. Delta Fiber stelt dat hierdoor een goede werking in de toekomst niet gegarandeerd kan worden.
 

Ziggo stopt diensten op oudere tv-ontvangers

Per 1 oktober stopt Ziggo met het aanbieden van diverse interactieve diensten op oudere digitale televisie-ontvangers.

Ook klanten die gebruik maken van een zogenaamde CI+-module moeten overstappen op een alternatief.

Ziggo biedt tot op heden diverse interactieve diensten aan via digitale ontvangers zoals Humax 5100, Humax 5200, Humax 5300, de Cisco mediabox alsmede een CI+-insteekkaart. Het gaat dan om diensten als TV/NPO gemist en Ziggo On Demand.

Klanten moeten overstappen naar alternatieven zoals de Mediabox Next (Mini) of Ziggo GO. Live  televisie kijken blijft wel mogelijk via deze apparaten.

donderdag 12 september 2024

Teufel kondigt nieuwe Airy TWS-oordopjes aan

Teufel heeft tijdens een reeks nieuwe producten aangekondigd die dit najaar op de markt komen. Het bedrijf lanceert onder meer nieuwe oordopjes, een gamingheadset en een audiosysteem voor televisies.

De nieuwe oortjes van Teufel krijgen de naam Airy Open TWS en Airy Pro TWS. De Airy Open TWS krijgt een open ontwerp, waarbij kleine luidsprekers voor het oor worden geplaatst.

De Pro TWS-oortjes krijgen op hun beurt een gesloten in-earontwerp. Deze ondersteunen actieve noisecancellation en krijgen ook een transparantiemodus waarmee gebruikers omgevingsgeluid juist kunnen horen.

De Airy Open TWS krijgt een adviesprijs van 'ongeveer 100 euro' en verschijnt in het laatste kwartaal van 2024. De Airy Pro TWS gaat rond de 170 euro zal kosten en verschijnt eind 2024 of begin 2025.

Sony lanceert de 3,5 mm ECM-L1 Lavalier microfoon

Sony kondigt de ECM-L1 aan, een lavalier microfoon die 3,5 mm plug-in voeding ondersteunt. De ECM-L1 is ontwikkeld op basis van de ECM-77 serie, die al vele jaren hoog aangeschreven staat bij professionals, waaronder omroepstudio's en productiebedrijven.

De ECM-L1 levert geluidspick-up van hoge kwaliteit, zodat elk woord en elke nuance nauwkeurig wordt opgevangen, en is zeer betrouwbaar bij langdurig gebruik. Bovendien ondersteunt deze mic plug-in voeding en kan hij naadloos worden ingezet met een groot aantal apparaten die zijn uitgerust met een 3,5 mm microfooningang, waardoor deze mic extreem veelzijdig is.

Dankzij het ontwerp van de pinmicrofoon kan deze discreet om de kraag of het shirt van de spreker worden gedragen voor een professionele uitstraling, terwijl het geluid nog steeds duidelijk wordt opgepikt. Hierdoor is deze mic ideaal voor interviews, documentaires, reality-tv shows, vlogs en livestreams.
​​
​In de afgelopen jaren, met de toename van het aantal content creators dat videocontent produceert, is sprake van een groeiende vraag naar verbetering van geluidskwaliteit. Door het microfoonassortiment uit te breiden, blijft Sony audio-opnamen van hoge kwaliteit ondersteunen.

De ECM-L1 is ontwikkeld op basis van de ECM-77 serie, die al vele jaren wordt gebruikt door omroepstations en andere organisaties. De superieure trilling eigenschappen van deze mic zorgen voor een uitstekende geluidskwaliteit met een goede ‘rise time’ en hoge resolutie. Keramische achterplaten zorgen ook voor een sterke elektrische stabiliteit tegen temperatuur- en vochtigheidsveranderingen, waardoor je geluid met weinig ruis kunt vastleggen in ruisarme omgevingen. Daarnaast is het microfoonkapsel bedekt met een machinaal bewerkte messing. Bovendien vermindert de zeer zuivere OFC-kabel (zuurstofvrij koper) het verlies bij audiotransmissie zonder afbreuk te doen aan de hoge geluidskwaliteit.

De ECM-L1 zal vanaf eind september 2024 verkrijgbaar zijn voor 300 euro bij erkende Sony dealers.

woensdag 11 september 2024

BRAVIA 9 QLED-televisie naar Europa

Sony kondigt de 65-inch BRAVIA 9 QLED-televisie in Europa aan, de helderste 4K televisie van het merk ooit. De BRAVIA 9 QLED verlegt volgens Sony de grenzen van beeldkwaliteit met zijn combinatie van hoge piekhelderheid en nauwkeurige backlight control. Dit resulteert onder meer in levendige kleuren en diepe zwarttinten.

De XR Backlight Master Drive, met duizenden mini-LED-zones, levert volgens de fabrikant uitzonderlijk contrast door de verlichting in elke zone. Dit zorgt ervoor dat zelfs de meest uitdagende scènes, met zowel heldere als donkere elementen, worden weergegeven met opmerkelijke helderheid en realisme.

De BRAVIA 9 met een schermgrootte van 65 inch is vanaf november 2024 beschikbaar in Europa.

Internet met tv wint aan populariteit terwijl alles-in-één abonnementen verdwijnen

Steeds meer huishoudens kiezen voor een abonnement met internet en tv. In de eerste helft van 2024 koos 43,4 procent van de huishoudens voor een internet met tv-abonnement. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van 26,3 procent in 2021. 

Ondanks deze stijging blijft internet only de grootste categorie met 52,5 procent van de huishoudens die voor deze optie kiezen. Tegelijkertijd is het aandeel van de alles-in-één abonnementen gedaald naar slechts 3,3 procent. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Overstappen.nl .

Overstappen.nl ziet op basis van eigen data een toename in het aantal afgesloten internet met tv-abonnementen. In 2021 koos 26,3 procent van de huishoudens voor dit type abonnement. Het aandeel steeg in 2022 naar 36,5 procent, gevolgd door een verdere stijging naar 42,2 procent in 2023. In de eerste helft van 2024 zette deze stijgende trend zich voort, met 43,4 procent van de huishoudens dat koos voor een internet met tv-abonnement.

Alles-in-één abonnementen, die internet, tv en vaste telefonie combineren, raken steeds meer uit beeld. In de eerste helft van 2024 koos slechts 3,3 procent van de huishoudens voor dit type abonnement, terwijl dit percentage in 2021 nog 12 procent was.

Het gebruik van vaste telefonie is al jaren aan het afnemen. Volgens de Telecommonitor van de ACM zijn het aantal vaste belminuten gedaald van 2,24 miljard in 2021 naar 1,16 miljard in het eerste kwartaal van 2024. De belangrijkste oorzaak is dat Nederlanders steeds vaker hun mobiele telefoons gebruiken om te bellen.

dinsdag 10 september 2024

Vampierenhit Twilight krijgt eigen Netflix-serie

Twilight ken jij waarschijnlijk als filmfranchise. Of… als boekenserie, want oorspronkelijk was het verhaal natuurlijk een serie romans van schrijfster Stephenie Meyer. Maar… binnenkort krijgen we ook van doen met een heuse Netflix-show!

In Midnight Sun is de hoofdrol niet voor Bella Swan (Kristen Stewart in de films), maar voor haar bloeddorstige vriend Edward Cullen (Robert Pattinson). Het plot blijft weliswaar onveranderd: Edward valt als een blok voor Bella, dient af te rekenen met Jacob én het feit dat een relatie tussen een vampier en zijn ‘prooi’ (een mens dus) niet per se een héél goed idee is. Alleen is het perspectief dus anders, we zien hoe Cullen alle Twilight-gebeurtenissen beleeft.

Wie overigens hoopt op een live-actionserie komt bedrogen uit, want Midnight Sun wordt… geanimeerd! Positief is dan weer dat dit een unicum is voor het Twilight-universum, het is in ieder geval ‘verandering van spijs’. Het geheel is een verfilming van het boek Twilight: Midnight Sun van de bovengenoemde Meyer, waarin Bella dus tegenspeelster is in plaats van hoofdpersoon.

Midnight Sun werd in 2023 al aangekondigd door Lionsgate Television, maar nu neemt Netflix de touwtjes dus in handen. Stephenie Meyer werkt overigens mee aan het project als uitvoerend producent, al is dat niets nieuws, want die rol vervulde ze ook al met betrekking tot de filmreeks.

The Frame krijgt concurrentie

TCL lanceert de NXTFrame, een tegenhanger voor Samsung's The Frame. Daar zit een houten lijst om heen, ook magnetisch zoals bij Samsung.

Het toestel kan helemaal plat tegen de muur worden gemonteerd, zoals een schilderij. De tv is slechts 2,79 centimeter dik, maar Samsung is met 2,5 centimeter net wat dunner.

Ook TCL heeft een externe box voor de aansluitingen, zodat je maar één snoertje hoeft weg te werken. De tv draait gewoon Google TV.

De NXTFrame is er in vier formaten: 55, 65, 75 en 85 inch. En dan is er ook nog een Pro-versie, waarbij het geluid wordt verzorgd door Bang & Olufsen.

Tijdens techbeurs IFA liet TCL weten dat de tv later dit jaar ook in Europa op de markt komt.

maandag 9 september 2024

Sony lanceert gesloten monitor-koptelefoon met High Sound geluidsisolatie voor studiogeluid van hoge kwaliteit

Sony kondigt de MDR-M1 Reference Closed Monitor Headphones aan, ontworpen voor muziekmakers en geluidstechnici om muziek te produceren in elke omgeving. De hoofdtelefoon heeft een gesloten akoestische structuur met hoge geluidsisolatie, een speciaal ontwikkelde driver en een licht, comfortabel ontwerp.

De MDR-M1 levert studiogeluidskwaliteit dankzij een zorgvuldig afgestemde akoestische structuur, geschikt voor een breed scala aan muziekproducties, met ondersteuning voor audio van hoge resolutie. De kern van de geluidskwaliteit is een uniek ontwikkelde driver-unit die een ultrabrede frequentierespons biedt (5 Hz - 80 kHz). Deze driver-unit combineert een zachte randvorm om lage frequenties te reproduceren met voldoende volume en lage vervorming met een harde koepelvorm om ultrahoge frequenties nauwkeurig te reproduceren. ​

De gesloten akoestische structuur elimineert omgevingsgeluiden en voorkomt geluidslekkage, waardoor de hoofdtelefoon geschikt is voor verschillende productieprocessen. Dit zorgt ervoor dat elke noot zorgvuldig kan worden afgestemd en gecontroleerd, wat de nauwkeurigheid en authenticiteit van de maker ondersteunt. Beat Response Control fungeert als ventilatieopening om lage frequenties te controleren. Door de werking van de diafragma te optimaliseren, zijn de transienten in het laagfrequentiebereik verbeterd, wat het mogelijk maakt om geluid nauwkeurig te reproduceren met een zeer strakke basrespons. ​

De MDR-M1 hoofdtelefoon is vanaf september 2024 verkrijgbaar voor 249 euro.

vrijdag 6 september 2024

Acer toont nieuwe Predator-monitors

Acer heeft op de IFA-beurs in Berlijn verschillende gamingmonitors getoond, waaronder de Predator-schermen van 27 inch en verscheidene nieuwe Nitro-monitors, waarvan een monitor een verversingssnelheid van 600Hz heeft.

Acer brengt op de beurs in Berlijn twee nieuwe modellen uit in de Predator-gaminglijn. Dat zijn twee modellen met een schermdiagonaal van 27 inch. Het gaat om de Predator XB273U F5 en de Predator XB273U V5. De F5 heeft een ips-paneel met een wqhd-resolutie van 2560x1440 pixels, een verversingssnelheid van 360Hz en een kijkhoek van 178 graden.

Naast de Predator-lijn introduceert Acer een aantal nieuwe Nitro-monitors. Die komen er in drie varianten, waarvan er 24,1 inch meet en de andere twee 27 inch.

Nebula Cosmos 4K SE: 4K-bioscoopgevoel in elk huis

De nieuwe Nebula Cosmos 4K SE projector (1.499,99 euro op de website van Nebula, Amazon en in de winkels) biedt volgens de fabrikant 'eindeloos entertainment'. Een 4K UHD-resolutie met Dolby Vision zorgt voor een meeslepend bioscoopgevoel, terwijl de innovatieve hybrid beam technologie (LED+laser) met 1.800 ANSI lumen kleuren laat stralen met precisie. Met geïntegreerde Google TV en Netflix is er altijd entertainment, thuis of onderweg. De ergonomisch gevormde siliconen handgreep biedt een stevige grip en maakt flexibel gebruik in verschillende ruimtes mogelijk.

Real-time autofocus, automatische keystone-correctie, schermaanpassing, obstakeldetectie, aanpassing aan de muurkleur en oogbescherming zijn extra functies en zorgen samen met de Anker-specifieke beeldverwerkingstechnologie voor onvergelijkbaar natuurlijke en fijne kleuren, voor een meeslepende visuele bioscoopervaring.

donderdag 5 september 2024

Nieuwe serie Medisch Centrum West vanaf 10 november op SBS6

Na dertig jaar gaat het bekendste ziekenhuis van Nederland weer open. In de nieuwe SBS6-dramaserie Medisch Centrum West volgen we het wel en wee van artsen en verpleegkundigen op de spoedeisende hulp (SEH) en hun onderlinge relaties in en om het ziekenhuis. Susannah El Mecky, Frans van Deursen, Beau Schneider, Saskia Temmink, Lieke van den Broek, Kürt Rogiers en Quiah Shilue spelen de hoofdrollen.

De serie toont de spannende, hectische en harde realiteit van het huidige ziekenhuisleven, maar ook de liefde en toewijding van het personeel aan zijn patiënten. Medisch Centrum West telt tien afleveringen en is vanaf 10 november elke zondag om 21.30 uur te zien op SBS6.

In Medisch Centrum West staan de artsen en verpleegkundigen van de SEH elke dag klaar voor hun patiënten, ondanks de druk van reorganisaties en een verhardende samenleving. Luna (Susannah El Mecky), een ambitieuze arts-assistent, wil koste wat het kost bewijzen dat ze een goede arts is. Toch raken de heftige gebeurtenissen op de SEH haar hard. Is het ziekenhuis wel de juiste plek voor haar? Naast haar staat Milo (Beau Schneider), een flirterige, charismatische arts, die het perfecte leven lijkt te leiden. Maar als hij zich steeds slechter begint te voelen, moet hij gaan vrezen voor zijn gezondheid en carrière. Hun collega Kees (Frans van Deursen) is een vastgeroeste, ervaren verpleegkundige met een scherp gevoel voor humor. Door de werkdruk en daarbij de zorg voor zijn moeder reageert hij soms iets te heftig op patiënten.

Rose (Saskia Temmink), Luna’s moeder en tevens collega, voert haar werk als internist-oncoloog altijd beheerst uit, maar huwelijksproblemen en haar moeilijke relatie met haar dochter dwingen haar om meer naar haar gevoel te luisteren. Kunnen Rose en Luna iets van elkaar leren? Ondertussen werkt psychiater Casper (Kürt Rogiers) vooral vanuit intuïtie, wat hem in conflict brengt met zijn collega’s. Ook heeft hij gevoelens voor Rose, maar hun professionele relatie en haar huwelijk staan hem in de weg.

Patiënten zien bij binnenkomst eerst Ingrid (Quiah Shilue), de onverschrokken poortwachter van de SEH. Pas als zij bepaalt dat de klacht spoed heeft, komen haar collega’s van Medisch Centrum West in actie. Het team krijgt steun van de onzichtbare, hardwerkende zorghulp Olivia (Lieke van den Broek). Lukt het haar om de waardering te krijgen die ze verdient?

Medisch Centrum West is geproduceerd door Marlies Huisman (Adem in, Adem uit) in opdracht van Talpa TV, in samenwerking met VTM. Pollo de Pimentel (Celblok H) en Marlies Huisman creëerden de serie. De regie lag in handen van Pollo de Pimentel, Janice Pierre (Dertigers) en Edson da Conceicao (Rampvlucht).

Uitzending: Medisch Centrum West is vanaf 10 november elke zondag om 21.30 uur te zien op SBS6.

Meer premium kun je niet krijgen: soundcore Space One Pro

Op IFA 2024 presenteert het audiomerk van Anker Innovations, soundcore, haar meest geavanceerde koptelefoon tot nu toe wat betreft geluid, ruisonderdrukking en premium gevoel: de soundcore Space One Pro (199 euro).

Het flexibele ontwerp van het zwarte of crèmekleurige model kan worden opgevouwen tot de helft van zijn formaat – waardoor je meer ruimte in je rugzak of tas hebt. De optionele reisetui (34,99 euro) geeft de Space One Pro niet alleen een goede bescherming, het is ook een echte blikvanger.

Voor optimaal muziekgenot is een goede binnenkant nodig. De 40 millimeter drivers gemaakt van polyetheretherketon (PEEK) en polyurethaan membraan zorgen voor een helder, gebalanceerd geluid. De HearID 2.0-technologie en de instelbare equalizer in de app geven gebruikers veel aanpassingsmogelijkheden. De Space One Pro demonstreert zijn duurzaamheidskwaliteiten in zijn batterijlevensduur: tot 40 uur met actieve ruisonderdrukking (ANC) en 60 uur met de ANC-functie uitgeschakeld. Als de koptelefoon bijna leeg is, dan zorgt de USB-C snellader voor een gebruiksduur van acht uur na slechts vijf minuten opladen voor de Space One Pro.

woensdag 4 september 2024

BlackMagic brengt update van zijn camera-app uit voor Google Pixel 9

Blackmagic Design heeft een update uitgebracht voor de camera-applicatie van Android. Versie 1.2 brengt ondersteuning voor de nieuwste Google Pixel-smartphones en lost diverse problemen op.

De app is nu compatibel met de Google Pixel 9, 9 Pro en 9 Pro XL. Er zijn verbeteringen doorgevoerd in de stabiliteit bij het afspelen van clips in het mediapaneel. Verder is er een probleem verholpen met de oriëntatie van clips bij gebruik van de gespiegelde selfiecamera.

Xiaomi komt met goedkope oordopjes

Redmi, een submerk van Xiaomi, introduceert drie nieuwe modellen draadloze oordopjes: de Redmi Buds 6 Active, Buds 6 Lite en Buds 6 Play. De Redmi Buds 6 Lite zijn sinds maandag beschikbaar in Europa.

De Redmi Buds 6 Lite, die al eerder in China werden uitgebracht, vallen op door hun lage prijs van 20 euro. Toch bieden ze actieve ruisonderdrukking tot 40dB en een batterijduur van maximaal 38 uur met de oplaadcase.

Xiaomi brengt ook een steelloze variant uit, de Redmi Buds 6 Play. Deze variant heeft 10mm drivers en een batterijduur tot 36 uur.

Prijzen en beschikbaarheden voor de Buds 6 Active en Play zijn nog niet bekendgemaakt.

dinsdag 3 september 2024

Nieuwe releases bij Amazon Prime

In hun laatste Grand Tour-avontuur negeren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May de instructies van Mr. Wilman en gaan ze naar Zimbabwe in drie auto's die ze altijd al wilden bezitten, een Lancia Montecarlo, een Ford Capri 3-liter en een Triumph Stag, voor een verbluffende roadtrip door prachtige en soms uitdagende landschappen die leidt naar een emotionele ontknoping op een vreemd vertrouwd eiland. De serie is vanaf 13 september te bekijken bij Amazon Prime.

Andere hoogtepunten

GOOD LUCK GUYS: OVERLEVEN ZONDER FILTER S2
19 SEPTEMBER

Na het succesvolle eerste seizoen van dit realityprogramma neemt presentator Robbert Rodenburg de kijkers mee terug naar een tropisch oord waar nieuwe duo’s de strijd met elkaar én met zichzelf aan gaan. Ontdaan van alle luxe en rijkdom proberen twaalf influencers hun innerlijke survivor te vinden. Lukt het ze te leven, zonder alles wat ze thuis voor lief nemen zoals hun telefoon, internet en beautyproducten? Welke influencer is in staat om daadwerkelijk te overleven zonder filter?

COURTOIS: THE RETURN OF THE NUMBER 1
20 SEPTEMBER

In een nooit eerder vertoond portret en exclusieve behind-the-scenes access, Courtois: The Return of the Number 1 toont Thibaut Courtois' verbazingwekkende inspanningen om het beslissende deel van het seizoen te kunnen halen: de onzekerheid van het ondergaan van een operatie, de druk om terug te keren op het hoogste niveau, zijn dagelijks leven met Mishel, zijn kinderen, zijn familie en vrienden en zijn drukke agenda als zakenman. Een seizoen vol onverwachte wendingen en emotionele momenten die de hoogtepunten uit zijn carrière laten zien.

VERDER OP PRIME VIDEO DEZE MAAND
MASTERCHEF AU S15 - 1 SEPTEMBER
 
MASTERCHEF USA S13 - 1 SEPTEMBER
 
THE MARSH KING’S DAUGHTER - 6 SEPTEMBER
 
COMO CAZAR A UN MONSTRUO S1 - 6 SEPTEMBER
 
RED RIGHT HAND - 11 SEPTEMBER
 
HOUNDS OF WAR - 15 SEPTEMBER
 
PICTURE THIS - 15 SEPTEMBER
 
65 - 16 SEPTEMBER
 
LOVE ISLAND UK S11 - 16 SEPTEMBER
 
LOVE ISLAND USA S6 - 16 SEPTEMBER
 
LOVE ISLAND ALL STARS - 16 SEPTEMBER
 
THREE MUSKETEERS PART 2 - 22 SEPTEMBER
 
HOLLAND MICHIGAN - 26 SEPTEMBER
 
KILLER HEAT - 26 SEPTEMBER
 
CHICAGO PD S9 - 30 SEPTEMBER
 
CHICAGO MED S7 - 30 SEPTEMBER

TE KOOP OF TE HUUR VIA PRIME VIDEO

Nieuw op HBO Max in september

Stream deze maand de nieuwe HBO Original-serie THE PENGUIN, de tweedelige documentaire WISE GUY: DAVID CHASE AND THE SOPRANOS van Alex Gibney, de realitydocu-serie COMING FROM AMERICA, de Japanse animatiereeks UZUMAKI en nieuwe afleveringen van EATING WITH MY EX: GOING DUTCH.

EATING WITH MY EX: GOING DUTCH - elke vrijdag een nieuwe aflevering (t/m 20 september)

EATING WITH MY EX: GOING DUTCH is terug met een gloednieuw seizoen. Ook dit keer zorgt ‘het laatste avondmaal’ tussen twee exen weer voor mega awkward en zeer cringe-worthy momenten. De meeste mensen moeten er dan ook niet aan denken! Een drie-gangen diner met je ex waar óók nog eens bij elke gang een héle ongemakkelijke vraag wordt voorgeschoteld... Verhelderend kan het daarentegen wel zijn en wie weet wat er weer opbloeit! In dit nieuwe seizoen wagen onder andere Benjamin & Joshua (Winter Vol Liefde), Michella & Louisa (Echte Meisjes In De Jungle) en Dylan & Michelle (Ex On The Beach) zich een sprong in het diepe en gaan dineren mét hun ex-lover/friend.

COMING FROM AMERICA - vanaf 5 september

In deze zesdelige non-scripted serie pakken vier Afro-Amerikaanse families hun hebben en houden in en riskeren alles door te verhuizen naar het nieuwe land van mogelijkheden: Afrika. Verleid door goedkope huizen en pittoreske landschappen, reizen deze families 8000 kilometer om liefde, banen en een beter leven te vinden. Eerst moeten ze de onvermijdelijke cultuurschok overleven, maar als ze de eerste 60 dagen kunnen doorstaan, kan hun leven voorgoed veranderen.

WISE GUY: DAVID CHASE AND THE SOPRANOS - vanaf 8 september

De nieuwe HBO Original-documentaire is geregisseerd door Academy Award®-winnaar Alex Gibney en belicht in twee delen het leven en de carrière van scenarioschrijver en The Sopranos-bedenker David Chase. Op een replica set van het kantoor van de psychiater Dr. Melfi's, draait Gibney de rollen om voor David Chase. Ze analyseren samen de oorsprong van The Sopranos, het creatieve proces achter de serie en de nauwe verbindingen tussen de personages en het eigen leven van Chase. Naast interviews met schrijvers, producenten, executives en acteurs van de serie, waaronder Lorraine Bracco, Edie Falco en Michael Imperioli wordt met vele fragmenten, oude auditie-opnames en behind the scenes-beelden de kijker volledig 'ondergedompeld' in de verbluffende Sopranos-wereld.

THE PENGUIN - vanaf 20 september

Colin Farrell vertolkt de hoofdrol van Oz Cobb (aka The Penguin) in de achtdelige serie van Warner Bros. Television en DC Studios. THE PENGUIN zet de epische misdaadsaga van Batman voort die filmmaker Matt Reeves begon met de wereldwijde kaskraker The Batman van Warner Bros. Pictures. De serie is ontwikkeld door showrunner Lauren LeFranc en draait om het personage dat Farrell in de film speelt. Naast Colin Farrell zien we ook Cristin Milioti, Rhenzy Feliz, Michael Kelly, Shohreh Aghdashloo en Deirdre O’Connell de reeks.

UZUMAKI - vanaf 29 september

“Laten we samen deze stad verlaten”, vraagt ​​Shuichi Saito, een voormalig klasgenoot van Kirie Goshima, een middelbare scholier die geboren en getogen is in Kurouzu-cho. Alles gebeurt in een wervelwind, de rook van het crematorium en de bewoners veranderen in een spiraal. De ogen van mensen rollen, hun tong draait rond en hun lichamen draaien. In een poging te ontsnappen besluit Kirie weg te rennen voor Kuouzu-cho, maar zal ze kunnen overleven? Deze langverwachte anime-adaptatie van Junji Ito's horror klassieker werd geregisseerd door Hiroshi Nagahama.

SEPTEMBER HIGHLIGHTS*

2 SEPTEMBER

GOLD RUSH: MINE RESCUE WITH FREDDY & JUAN – seizoen 4

5 SEPTEMBER

COMING FROM AMERICA – Max Original-serie seizoen 1

RED EYE – seizoen 1

7 SEPTEMBER

WISE GUY: DAVID CHASE AND THE SOPRANOS – HBO Original-documentaire

8 SEPTEMBER

THE RISE AND RISE OF THE UFC

13 SEPTEMBER

WHERE THE CRAWDADS SING

14 SEPTEMBER

RENO MY RENTAL – Seizoen 1

15 SEPTEMBER

SMALL TOWN POTENTIAL – seizoen 1

16 SEPTEMBER

MY LOTTERY DREAM HOME – seizoen 16

maandag 2 september 2024

VRT Canvas najaar 2024

Ook dit najaar daagt VRT Canvas de kijker uit. Zo gaat Otto-Jan Ham met een objectieve en open geest op zoek naar de waarheid rond legale en illegale roesmiddelen in Drugs dus. Jan Leyers duikt in de woelige geschiedenis van Duitsland met een open blik voor het allermooiste en allerlelijkste in Jan Leyers bij de Duitsers. Verder is er Het Vaticaan, de staat van de Kerk, waarin de tweeduizend jaar oude en wereldwijde organisatie van binnenuit wordt getoond, met de focus op de grootste uitdagingen voor de Kerk in de 21ste eeuw. In IS vandaag? trekt Rudi Vranckx naar Syrië en Irak om de opkomst en val van de Islamitische Staat te onderzoeken.

VRT Canvas biedt in Terzake en De afspraak dagelijkse diepgravende duiding bij de actualiteit in binnen- en buitenland, en biedt context en perspectief bij complexe thema’s. Vanaf einde september richten de duidingsprogramma’s hun pijlen op de gemeenteraadsverkiezingen, gepland op zondag 13 oktober.

VRT Canvas brengt ook dit najaar programma’s die aanzetten tot debat en die mensen in beweging zetten. In Voorgoed verpest? onderzoekt cameraman Kristiaan Grauwels de invloed die pesten op zijn leven heeft gehad. In Waarom wachten gaan bekende ouders of kinderen het lang uitgestelde gesprek met hun naaste aan in hartverwarmende dialogen. Het ‘allerschoonste’ van de mens zie je ook in Willy’s boot. Daarin gaat Joris Hessels op zoek naar vrijwilligers om de zeilboot van dorpsgenoot Willy opnieuw zeevaardig te maken.

VRT Canvas is niet vies van scherpe humor en een stevige portie zelfrelativering. In 20 jaar Het eiland komen de makers van de legendarische reeks terug samen voor een reünie-special boordevol herinneringen. Op vrijdagavond maken toonaangevende comedians het mooie weer en uiteraard draait ook de immer sympathieke Ella de actualiteit door haar vlijmscherpe molen in De ideale wereld.

Daarnaast biedt VRT Canvas een zorgvuldige selectie van de beste en strafste aankoop. Mammals, opnieuw een meesterwerk van Sir David Attenborough, toont hoe zoogdieren de aarde hebben veroverd. Enemy in the woods vertelt met een ooggetuigenverslag hoe gruwelijk de oorlog tussen Rusland en Oekraïne verloopt. In aanloop van de verkiezingen in de USA in november brengt VRT Canvas de beste documentaires over de kiesstrijd. Verder is er opnieuw topfictie met onder meer Billy the kid, The tourist en My brilliant friend.

KPN verhoogt prijs ESPN Compleet met twee euro

KPN is de eerste provider die een prijsverhoging van een aanvullend sportabonnement aankondigt. De prijs van het Ziggo Sport Totaal-abonnement stijgt vanaf medio september met twee euro per maand.

Klanten van Ziggo, Odido en Delta blijven voor dit abonnement vooralsnog een prijs van rond de 15 euro per maand betalen. Voor KPN-klanten wordt de nieuwe prijs 16,99 euro oer maand. KPN gaat ook de prijs van het ESPN Compleet verhogen. Ook dit keer is de prijsverhoging twee euro per maand. De nieuwe prijs van het ESPN Compleet abonnement is vanaf 10 oktober 14,99 euro per maand.

KPN heeft de nieuwe maandprijs nog niet actief aangekondigd aan klanten met het ESPN Compleet abonnement. De nieuwe prijs is al wel te vinden in de MijnKPN-omgeving bij klanten die geen ESPN Compleet abonnement afnemen.